Lacul care revigoreaza piatra

Lacul care revigoreaza piatra

03 mai, 2007

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Piatra, material utilizat pentru rezistenta si eleganta sa naturala, se regaseste in multe dintre locuintele moderne. Materialul, amplasat la exterior in gradina, la cuptorul pentru gratar, pe alee sau la interior, in cazul unor seminee sau a unui perete decorativ, da casei o atmosfera aparte, pe gusturile celui care prefera aspectul de naturalete.
Reconditionarea pietrei, fie ea natural sau produs artificial, poate fi facuta cu un lac protector, potrivit pentru toate tipurile. Efectul, in cazul unui lac de calitate, trebuie sa fie de lunga durata si sa nu modifice aspectul natural. Ca sa evitati kitsch-ul, nu aplicati mai mult de un strat, daca suprafata pietrei nu este poroasa, pentru ca luciul sa nu ia din naturaletea materialului.
Un astfel de tratament este potrivit atat pentru interior, cat si pentru exterior. In principiu, pe langa estetica, lacul va mari rezistenta structurala a pietrei si nu va permite diverselor substante sa pateze suprafata.
Inainte de a aplica lacul protector, stergeti cu grija suprafata, pentru a fi curata, fara gaurele in exces si uscata. Substanta poate fi aplicata cu o bidinea, un trafalete, o pensula moale sau, in unele cazuri, cu un pistol special. In cazul in care ati dat cu o cantitate mai mare decat necesar, excesul se indeparteaza cu un burete sau un prosop umed, insa pe loc, fara a permite intarirea lacului. Timpul necesar uscarii difera de la o ora la trei, in functie de produsul utilizat. Pe sticla/bidonul cu lac exista instructiunile necesare, unde se specifica si durata in care acesta se usuca. Daca piatra este in zona de trecere, evitati traficul cel putin o zi.
Un lac de piatra bun va impregna suprafata si nu va crea o pelicula care sa se exfolieze sau sa se ingalbeneasca ulterior. Aderenta trebuie sa fie optima, iar lacul sa nu permita infiltrarea apei.
Exista lacuri care dau aspectul de umed pietrei, fiind deosebit mai ales in cazul unui cuptor aflat la exterior. In functie de preferintele fiecaruia, lacul protector pentru piatra ofera o alternativa celor care doresc sa isi protejeze materialul si sa obtina un efect aparte pentru interiorul sau exteriorul casei.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Placi ceramice de dimensiuni mari - o alta definitie a spatiului Placi ceramice de dimensiuni mari - o alta definitie a spatiului
Ce este sticla celulara si la ce foloseste? Ce este sticla celulara si la ce foloseste?
 De ce este important sa aplicam amorsa De ce este important sa aplicam amorsa
Ceresit FT101 transparent, solutia multifunctionala pentru profesionisti Ceresit FT101 transparent, solutia multifunctionala pentru profesionisti
Ceresit investeste intr-o noua linie de productie Ceresit investeste intr-o noua linie de productie
Cladiri din BCA - structuri in cadre sau pereti din zidarie portanta? Cladiri din BCA - structuri in cadre sau pereti din zidarie portanta?

Vezi mai multe articole