Locuri ideale pentru citit

13 septembrie, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Uneori vrei sa evadezi intr-o alta lume si fie ca e vorba de o alta tara sau un alt timp, cartile sunt cea mai buna cale prin care te poti relaxa in weekend sau dupa o zi lunga la serviciu. Daca esti cu adevarat pasionat de lectura si de momentele tale de escapism inseamna ca ai nevoie de un loc special al casei dedicat cititului. Iti prezentam cateva idei creative de locuri retrase si pline de lumina.

1. Refugiul din mansarda

Profita de formele si colturile atipice ale mansardei pentru a crea un ascunzis perfect, mai ales daca il poti amenaja aproape de o fereastra. Lumina naturala este ideala pentru citit si te impinge la visare. Instaleaza un divan sau chiar o saltea, aseaza multe perne, o suprafata pentru a aseza bautura si gustari, un raft pentru carti si o lampa performanta pentru serile de lectura.

2. Foloseste spatiile mici

Orice ungher al casei poate deveni un spatiu perfect pentru citit. In exemplul de mai jos, zona dintre dormitor si baie cuprindea o bucata de podea ridicata mai sus decat cea a dormitorului. Spatiul a fost considerat ideal pentru o zona de relaxare si nu a mai fost nevoie decat de o saltea confortabila si de cateva perne moi. Un spatiu aparent fara un scop anume s-a transformat intr-o zona speciala, o prelungire a dormitorului destinata cititului.

3. Ascunde-te in propria oaza de lectura

O metoda perfecta de a motiva copiii sa citeasca este acela de a le crea un loc secret si special, in care se pot retrage pentru a citi. Amenajate corespunzator, o debara sau spatiul de sub scari pot deveni micul fort in care atat copiii cat si adultii se pot cufunda in fascinanta lume a lecturii. Instaleaza o mica biblioteca, perne comode, o lampa buna si alte obiecte decorative care pot transforma spatiul in unul de poveste.

4. Camera de sticla

Daca planuiesti sa construiesti o casa, include in plan ca una dintre camere sa aiba o mica prelungire din sticla in care sa te poti bucura de lumina naturala si de privelistea gradinii, in timp ce citesti.

5. Incaperea secreta

In spatele unei usi secrete se poate ascunde o camera atipica ai carei pereti seamana cu o platforma de skateboarding, tapetata cu o mocheta moale si groasa. Un spatiu mic devine o lume complet desprinsa de realitate, perfecta pentru citit povesti copiilor, cu ajutorul unei idei ingenioase.


Sursa: refinery29.com

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cum plantezi si ingrijesti lamaii ca arbusti de interior Cum plantezi si ingrijesti lamaii ca arbusti de interior
Flori de piatra la fereastra Flori de piatra la fereastra
Scoala de Vara pentru Arte si Mestesuguri Deltaice - Diversitatea etnica locala Scoala de Vara pentru Arte si Mestesuguri Deltaice - Diversitatea etnica locala
Cum alegi cea mai buna incaltaminte de protectie? Cum alegi cea mai buna incaltaminte de protectie?
Ce trebuie sa stii despre ingrijirea bonsaiului Ce trebuie sa stii despre ingrijirea bonsaiului
2 idei de martisoare handmade 2 idei de martisoare handmade

Vezi mai multe articole