Magazinul IKEA iti schimba becurile

13 august, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Magazinul de mobila si decoratiuni se „inverzeste“: da un bec economic pentru cinci becuri vechi si scoate de la casa pungile din plastic.
 
IKEA isi pregateste intrarea in toamna cu proiecte menite sa sustina protectia mediului inconjura- tor. Incepand de luna viitoare, in locul obisnuitelor pungi din plastic, clientii magazinului de mobila si decoratiuni interioare vor folosi pungi de hartie si de polipropilena.
 
„Am decis ca, de la 1 septembrie, sa spunem adio pungilor din plastic, chiar daca acest lucru nu va fi pe placul tuturor clientilor. Le vom inlocui cu bine-cunoscutele sacose albastre de polipropilena si cu sacose de hartie, ambele disponibile contra unei sume reduse de bani“, a declarat Cornel Oprisan, managerul de retail al magazinului. Astfel, punga mica va costa 1,5 lei, iar cea mare 2,5 lei.
 
De la 1 ianuarie 2009, toate magazinele din Romania vor fi obligate sa inlocuiasca sacosele de plastic gratuite cu altele, facute din hartie sau material textil.
 
Campanii ecologice
 
Incepand cu 1 septembrie, din vizita la IKEA cumparatorii vor putea castiga un bec economic si ecologic. Pentru aceasta, ei trebuie sa aduca de acasa spre reciclare cinci becuri vechi, de orice tip.
 
Mai multe companii care produc si vand aparate electrice si electrocasnice desfasoara proiecte similare. In lunile iunie si iulie, Altex a desfasurat un program prin care oferea o reducere de 150 de lei pentru fiecare televizor cu plasma sau LCD cumparat, daca persoana aducea in schimb un televizor vechi.
 
Luna aceasta, cumparatorii de electrocasnice mici, cum ar fi cafetierele sau aspiratoarele marcile Bosch si Siemens din reteaua de magazine Flanco, au o reducere de 15% daca aduc un aparat vechi, indiferent de marca, ne-a spus Irene Wagner, PR manager al companiei Bosch.
 
EXTINDERE
 
Compania suedeza cucereste Romania
 
Cate un magazin IKEA in fiecare oras mare din tara: acesta este obiectivul pe termen lung pe care il are retailerul de mobila si decoratiuni interioare in Romania. Pe langa noi magazine in orase precum Brasov, Craiova, Cluj-Napoca, Timisoara sau Arad, conducerea IKEA nu exclude construirea a inca unui magazin in Bucuresti, din cauza numarului mare de clienti care isi cumpara mobila din magazinul din Baneasa. Oficialii IKEA au declarat ca prefera ca magazinul sa fie localizat intr-un parc de retail.
 
Sursa: Evenimentul zilei

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Ghidul Hornbach pentru intretinerea si protejarea constructiilor din lemn Ghidul Hornbach pentru intretinerea si protejarea constructiilor din lemn
2009, anul bricolajului la romani - 03 Martie 2009 2009, anul bricolajului la romani - 03 Martie 2009
ARACO: Programul ARACO: Programul "Prima Casa" trebuie dedicat constructiei de locuinte noi - 08 Iulie 2009
Campionatul Mondial al Tinerilor Montatori de Acoperisuri Campionatul Mondial al Tinerilor Montatori de Acoperisuri
Blocuri Blocuri
Grupul TeraPlast primeste 6,8 milioane de euro ajutor de stat Grupul TeraPlast primeste 6,8 milioane de euro ajutor de stat

Vezi mai multe articole