on

Mai avem nevoie si de umbra (I): alegerea pergolei retractabile potrivite

03 mai, 2018

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Sezonul de primavara a debutat anul acesta, dupa o zapada tarzie, cu temperaturi mult mai mari decat cele normale pentru aceasta perioada, dar si cu precipitatii reduse cantitativ. In aceste conditii, umbra devine tot mai cautata. De aceea, se impune identificarea unor solutii pentru protejarea in acestea conditii, astfel incat sa nu fie perturbata desfasurarea activităților relaxante la exterior, atat acasa, cat si in oras.

O solutie de umbrire si protectie in fata factorilor meteorologici poate fi realizata in mai multe variante, de la acoperiri complicate, cu pereti care sustin acoperisuri fixe (constructii mai complexe, cu o mai mare anvergura a lucrarilor si costuri mai ridicate), la constructii dedicate, cu un minimum de utilizare a spatiului pentru realizarea obiectivelor dorite: protectie si umbrire.

In acest articol vom vorbi despre pergole retractabile si despre sistemele de inchideri din sticla. Pergolele din aluminiu cu acoperis retractabil, inchiderile din sticla automatizate, pardoseala exterioara din decking si sisteme de umbrire tip ZipTex sunt produsele care pot garanta confortul unei locuinte sau care pot oferi un plus serviciilor oferite de un restaurant clientilor.

Toate aceste sisteme sunt prezente in portofoliul de produse al marcii SunLeader, furnizor de solutii si servicii profesionale dedicate spatiilor deschise.

Iata cateva motive care arata de ce pergolele retractabile oferite de partenerul Misiunea Casa merita toata atentia.

Anterior, am discutat deja despre stresul si disconfortul produse de o terasa clasica sau una care nu este prevazuta cu posibilitatea de adaptare la conditiile meteo. In mod ideal, un beneficiar final isi doreste sa aiba parte de umbra cand conditiile meteo sunt severe (radiatie solara puternica, ploaie, etc), iar pe vreme buna, o terasa descoperita, care sa permita un mai bun contact cu natura. Desigur, toate acestea sa fie obtinute cu ajutorul unei solutii care sa implice un minimum de interventie pe structura existenta, un consum redus de spatiu si, obligatoriu, un aspect placut, modern. Ei bine, toate acestea sunt posibile doar cu cea mai eficienta, practica si inteligenta optiune: pergola retractabila. In acest mod, ocupantii unei terase se pot bucura si de razele soarelui, dar si de peisajul linistitor al unei ploi de vara, fara ca terasa sa sufere vreo modificare.

De regula, pergolele au ca structura sisteme din aluminiu extrudat, alaturi de care pot fi gasite si alte profile din otel galvanizat, a caror vopsire se realizeaza in camp electrostatic. Cu o calitate garantata, materialele din componenta pergolelor sunt rezistente atat din punct de vedere fizic, cat si din punct de vedere al duratei de viata. In cazul pergolelor cu acoperis retractabil oferite de SunLeader, beneficiarul final primeste certitudinea lucrului bine facut. In plus, pentru ca pachetul sa fie complet, compania ofera inclusiv ajutor la montarea pergolei.

Instalarea acestui sistem de umbrire este foarte usor de realizat, iar adaptarea la orice tip de suprafata solida nu reprezinta o problema. Avantajul major al pergolelor cu acoperis retractabil este dat de actionarea lor prin intermediul unui dispozitiv de comanda.

Cum poti achizitiona pergola dorita?

Daca proiectul cuprinde acoperirea spatiului exterior, Sun Leader ofera si consultanta pentru alegerea pergolei cu acoperis retractabil potrivita! Pentru ca o pergola nu incepe si se termina cu un sistem de sustinere si cu un acoperis retractabil, coltul de relaxare, poate fi completat cu inchideri din sticla securizata dedicata inchiderii/ extinderii terasei, decking realizat din lemn de frasin termotratat sau lemn compozit tip WPC, mobilier de exterior, incalzitoare de terasa.

In principiu, o solutie de tip pergola retractabila este realizat in cativa pasi: se executa masuratorile necesare la fata locului prin calcularea tuturor cotelor necesare, se elaboreaza oferta si, dupa acceptarea acesteia, se executa comanda si, evident, montajul specializat. Acest proces este valabil pentru proiecte personalizate, unice, adaptate fiecarui client sau spatiu.

Constructiv, exista mai multe variante de pergole retractabile, fiecare adaptate pentru anumite tipuri de terase si cu anumite caracteristici.  Cea mai simpla pergola retractabila este reprezentata de seria FLAT, care, asa cum le spune si numele, sunt plane.

Pergolele din categoria FLAT sunt concepute pentru acoperirea teraselor exterioare si pot fi utilizate pe tot parcursul anului, indiferent de anotimp. Proiectate sa asigure protectie, pergolele fac fata celor mai dure conditii meteorologice: vant, ploaie, grindina sau soare arzator. Capriorii utilizati sunt drepti si se ataseaza la un perete de sprijin. Structura pergolei este realizata din aluminiu si poate fi independenta sau atasata la cladire, cu ajutorul unor tiranti suficient de solizi. Ca arie de utilizare, sunt universale si pot fi folosite la restaurante, hoteluri, baruri, cafenele, piscine, terase rezidentiale etc.

FLAT este cel mai popular model de pergola, care combina simplitatea si accesibilitatea, este fiabil si usor de intretinut. Deschiderile uzuale sunt cuprinse intre 5 si 7 metri, dar sistemul functioneaza foarte bine si pana la 9 metri. Panta acoperisului variaza de la 7 la 20 de grade, iar pentru o mai buna protectie modelul FLAT poate fi accesorizat cu inchideri din sticla, incalzitoare cu infrarosu sau sprinklere pentru pulverizarea apei.

Modelul FLAT CITY reprezinta un model cu design inedit, care este dedicat in mod special teraselor din orasele aglomerate. Modelul FLAT CITY este definit ca o pergola in consola, ceea ce inseamna ca structura sa este agatata de perete cu tiranti, fara a mai avea nevoie de stalpi in partea din fata. Pergola FLAT CITY poate avea o deschidere de pana la 5 metri. Elementele de fixare sunt create din otel inoxidabil, ofera o protectie indelungata si, de asemenea, sunt trainice.

Modelul FLAT HARMONY este un model inovator, compus din doua pergole FLAT identice, legate intre ele printr-o structura metalica. Exista posibilitatea functionarii in mod independent si pot avea deschideri de pana la 18 metri, 9 metri de o parte si de alta a structurii metalice. Este o solutie adaptata pentru organizarea evenimentelor in aer liber.

Modelul FLAT VARIANCE, este o pergola in stil umbrela, sustinuta de stalpi din otel, care ofera mai mult spatiu de gazduire in partea laterala. Deoarece este o pergola complexa, FLAT VARIANCE este la randu-i alcatuita din doua pergole FLAT CITY. Cele doua pergole sunt asezate in consola si pot avea o deschidere totala de 10 metri, 5 metri de o parte si de alta a structurii metalice. Acest model poate fi integrat excelent in cadrul unui proiect arhitectural inedit si va ajuta la crearea unui ambient placut si elegant.

Pergolele din seria SPLINE sunt curbate si se ataseaza unui perete de sprijin. Pot fi sprijinite pe structura de aluminiu sau de cladire cu ajutorul tirantilor.

Forma curbată a capriorilor confera pergolelor SPLINE o eleganta deosebita. Pentru un plus de noblete, sistemele pot fi accesorizate cu sticla tip panorama, sisteme de umbrire tip zip sau jaluzele, decking.

Pergola VAULT este modelul cel mai atractiv, datorita formei sale de semiluna, dar si datorita structurii independente, care nu are nevoie de un alt corp pentru prinderea sistemului. Ca intreg cadrul sa arate exceptional, si acest tip de pergola poate fi accesorizat cu lumini, inchideri din sticla si decking. In plus, in funcție de culori, poate fi integrat in stilul rustic, clasic sau modern al restaurantelor. Pergolele din seria VAULT sunt solutia perfecta pentru a acoperi spatiile exterioare, datorita structurii independente de care dispune.

Beneficiile pergolelor retractabile sunt multiple și diverse, mai ales ca totul este gandit intr-o maniera cat se poate de practica, dar si confortabila. Cu aceste accesorii te vei putea bucura de timpul petrecut in aer liber, intr-un ambient confortabil, indiferent daca este vorba despre terasa proprie sau un loc public. Asadar, te lasam sa descoperi avantajele acestor solutii, despre care vom oferi detalii suplimentare intr-un articol ulterior, pentru a-ti usura decizia.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Transforma balconul intr-un sanctuar al relaxarii Transforma balconul intr-un sanctuar al relaxarii
Pregatirea balconului pentru o vara relaxanta Pregatirea balconului pentru o vara relaxanta
Alegeti o pergola care sa va completeze perfect gradina Alegeti o pergola care sa va completeze perfect gradina
Infiltratiile in acoperisul terasa. Unde apar si cauze Infiltratiile in acoperisul terasa. Unde apar si cauze
Ghid pentru Montarea Balustradei din Lemn Compozit (WPC). Sfaturi utile de la BENCOMP. Ghid pentru Montarea Balustradei din Lemn Compozit (WPC). Sfaturi utile de la BENCOMP.
Reamenajarea balconului (I) Reamenajarea balconului (I)

Vezi mai multe articole