Maraton expozitional de constructii, mediu, energie, ambientari si amenajari peisagistice, intre 8 si 11 martie, la ROMEXPO

08 martie, 2018

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Romexpo organizează între 8 și 11 martie 2018 cele mai importante târguri din domeniul construcţiilor, instalaţiilor termice, mobilei, ambientării, designului interior sau exterior, industriei textile, protecţiei mediului și energiei. Companii autohtone şi internaţionale îşi vor prezenta produsele şi serviciile pe parcursul a patru zile de maraton expoziţional, la:

  • Construct Expo
  • Ambient Expo
  • Expo Energie
  • Romtherm
  • Romenvirotec
  • Mobila Expo
  • Expo Flowers & Garden
  • Modexpo
  • Antique Market

CONSTRUCT EXPO, cel mai mare târg de tehnologii, echipamente, utilaje şi materiale,  reunește firme importante din domeniu, fiind o ocazie pentru antreprenorii şi experţii în construcţii să dezbată subiecte la zi despre tendințele, politicile și viitorul industriei de resort. Construct Expo se adresează și publicului larg interesat de echipamente şi utilaje pentru uz propriu.

Pe langă componenta expozițională, evenimentul beneficiază și de o serie de activități conexe menite să aducă laolaltă specialiști (ingineri, arhitecți, manageri), asociații, autorități de la nivelul administrației centrale, producători, importatori și distribuitori de produse și servicii dedicate tuturor categoriilor de construcții.

CONSTRUCT EXPO se desfășoară într-unul din noile spații expoziționale pe care Romexpo le-a finalizat în 2017, Pavilionul B2.

#reCONSTRUIM, 1200 de specialiști, 120 de teme de dezbatere!

Noutatea ediției 2018 a Construct Expo înseamnă organizarea evenimentului #reCONSTRUIM, cu format de hackathon, care va reuni 1200 de specialiști (arhitecți, ingineri, avocați, economiști) și studenți, viitori specialiști. Pe parcursul celor 4 zile, aceștia vor dezbate 120 de teme de interes din domeniul construcțiilor. Evenimentul este organizat de inițiatorii primului hackathon de arhitectură cu 300 de specialiști, NOVEMBarh, desfășurat în noiembrie 2017.

Pe parcursul fiecărei zile a #reCONSTRUIM, specialiștii participanți se organizează în echipe de câte 10 (1 team-leader, 3 arhitecți, 3 ingineri, 1 avocat, 1 economist / dezvoltator imobiliar / specialist din alt domeniu relaționat cu cel al construcțiilor și 1 student). 300 de specialiști își vor aduce ideile mai aproape de realizare  în fiecare zi, la 30 de mese.

De asemenea, timp de o oră, în fiecare dintre zilele #reCONSTRUIM, se vor organiza tururi de networking ale specialiștilor în Pavilionul B2 - Romexpo, pentru ca aceștia să intre în legatură directă cu reprezentanții companiilor expozante și pentru a se informa sau a achiziționa produsele și serviciile acestora.

Subiectele dezbătute în cadrul #reCONSTRUIM, eveniment conex al Construct Expo, se vor încadra în 4 teme majore:

➢ Ziua I – 8 martie

Tema principală: SAFETY -  Securitate la incendiu, cutremur, școli sigure

➢ Ziua II – 9 martie

Tema principală: LEGISLAȚIE - Codul construcțiilor, ITP pentru construcții, sincronizare legislativă, simplificarea procesului de avizare

➢ Ziua III – 10 martie

Tema principală – FINANCIAR:

- prevenția costă de șapte ori mai ieftin decât dezastrul,

- proiectul de exploatare - criteriu de performanță în construcții,

- Financiar - Legal - Tehnic - Asigurare - de la concept și proiectare până la șantier și  exploatare,

- banca, un partener responsabil,

- suprataxare pentru clădiri neconforme / ilegale,

- PI din PIB, cum aducem 5% suplimentar la PIB.

➢ Ziua IV – 11 martie

Tema principală: SMART & GREEN - NZEB, BIM, sustenabilitate

Mai multe informații despre manifestările conexe ale Construct Expo se găsesc pe pagina web: http://www.constructexpo.ro/manifestari-conexe

AMBIENT EXPO (www.ambient-expo.ro) reunește companii din țări ca: Germania, Grecia, Italia,   Moldova,   Polonia,  Romania, Spain,   care prezintă tendințele pe piața amenajărilor interioare şi exterioare.

Târgul internaţional de produse şi sisteme pentru amenajări interioare şi exterioare, decoraţiuni, mobilier şi piscine prezintă noutățile în materie de: profile de interior, vopsele și tencuieli decorative, șeminee, tapet, perdele şi draperii, fiind prezenţi producători şi importatori ai celor mai cunoscute şi căutate mărci.

Evenimentul se desfășoară în pavilionul B2 - Romexpo și reunește furnizorii consacraţi de: tapet, textile decorative (perdele, draperii, feţe de masă, covoare), corpuri de iluminat, vopsele, tencuieli, parchet, faianță, șeminee, piscine și alte produse sau accesorii decorative.

Se anunță a fi anul în care stilul industrial, cu accente urbane, se regăsește printre preferințele arhitecților și designerilor de interior. De asemenea, este foarte apreciat stilul eclectic, combinația dintre elementele decorative clasice și accentele moderne fiind în tendințe. Se caută materialele naturale, precum piatră, mușchi, lemn, care dau o notă caldă oricărei încăperi.

În cadrul AMBIENT EXPO  va avea loc, pe 9 martie și conferința Stilurile amenajărilor interioare, pe parcursul căreia profesioniști din domeniu ne vor ajuta să înțelegem ce stil ni se potrivește și vor vorbi despre unele dintre cele mai cunoscute proiecte de design ale lor.

Astfel, conferinșa va beneficia de dezbateri susținute de:

• Omid Ghannadi, arhitect și designer de interior

• Ileana Răducanu, profesor de design interior, redactor șef Elle Decoration Romania, talent scouter

• Mihai Popescu, designer, Twins Studio

• Arh. Marilena Popa & Arh. Alina Catrina, Zada Architecture

• Arh. Cristina Stroe & Arh. Diana Nitreanu, Laboratorul de Arhitectură

• Alex Adam, co-fondator AA Studio

• Moderator: Mihnea Ghilduș, designer, DZNR Design Studio

La eveniment sunt așteptați și designeri, producători și antreprenori români din domeniile conexe, presa de profil cât și studenții de la facultățile de Arhitectură și Design.

Pentru a afla mai multe informații despre speakeri și program, urmăriți evenimentul pe paginile Facebook: Ambient Expo Romexpo și Stilurile amenajarilor interioare

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Parchetul din bambus Parchetul din bambus
Topul celor mai mari ieftiniri la apartamentele cu 2 si 3 camere din Bucuresti Topul celor mai mari ieftiniri la apartamentele cu 2 si 3 camere din Bucuresti
OLX Group lanseaza Tradus.com, o platforma globala de vanzare-cumparare utilaje grele OLX Group lanseaza Tradus.com, o platforma globala de vanzare-cumparare utilaje grele
4.000 de locuinte noi in zona Aviatiei 4.000 de locuinte noi in zona Aviatiei
locuri locuri
Boomul imobiliar se muta in vestValentin Baesu Boomul imobiliar se muta in vestValentin Baesu

Vezi mai multe articole