on

MasterSuna SBS permite folosirea nisipurilor argiloase pentru productia de beton

05 februarie, 2018

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Bazându-se pe o structură de molecule ingenioase, noul MasterSuna de la Master Builders Solutions® permite folosirea nisipurilor care conțin argilă expandată pentru a produce betoane de înaltă calitate.

Acest lucru le permite producătorilor de beton să își reducă în mod semnificativ costurile. În funcție de disponibilitate, pot fi utilizate nisipuri argiloase din surse locale, reducând astfel, sau chiar eliminând complet nevoia de a suplimenta cantitatea cu nisipuri adecvate, din surse aflate la distanță.

De asemenea, proprietarii carierelor de nisip pot avea și alte beneficii prin utilizarea MasterSuna SBS. În trecut, nisipurile argiloase fie nu puteau fi utilizate, fie, în cel mai bun caz, puteau fi folosite doar pentru aplicații mai puțin complexe. În prezent, MasterSuna SBS permite utilizarea depozitelor din carierele existente pentru o gamă extinsă de aplicații. Mai mult, curățarea și tratarea prealabilă a nisipurilor locale pot fi, de asemenea, reduse, crescând astfel valoarea economică a carierei de nisip și scăzând chiar necesitatea de a deschide noi cariere.

MasterSuna SBS utilizată cu succes pe străzile din Marsilia

Producătorul francez de beton Bronzo Perasso administrează trei cariere în zona Marsilia, însă se confrunta cu o problemă majoră: nisipul găsit în regiune nu era potrivit pentru producerea betonului, deoarece conținea prea multă argilă.

Fiind la curent cu această situație, datorită relațiilor cu producătorii de beton, experții de la Substanțe chimice pentru construcții (Construction Chemicals) au fost convinși că pot găsi o soluție. Până la acel moment, specializarea acestora includea doar aditivii pentru beton și ciment. Pentru echipa Bronzo Perasso, însă, aditivii pentru nisip erau un subiect familiar. Astfel, cele două echipe au decis să colaboreze pentru a dezvolta un aditiv special pentru nisipuri dificile.

Luând în considerare cerințele producătorului francez de beton și adăugând expertiza propriilor specialiști, cercetătorii BASF au dezvoltat mai multe structuri moleculare pentru un nou aditiv pentru nisip, proiectat pentru a face nisipurile argiloase adecvate pentru producerea de beton. O echipă de proiect cu specialiști BASF și Bronzo Perasso a testat, apoi, aditivul începând cu cariere de nisip din afara Marsiliei. În cele din urmă, au dezvoltat MasterSuna, primul aditiv din lume pentru nisipuri argiloase.

"Mulțumită MasterSuna, putem folosi nisipul disponibil în carieră, eliminând necesitatea de a-l transporta în Marsilia de la mare distantă și economisind, astfel, aproximativ 1.000 de transporturi cu camionul pe an în și în jurul Marsiliei", a explicat Stéphane Martin, șeful departamentului Tehnologie, carieră și materiale din Bronzo Perasso. "Nu am reușit doar să reducem costurile de transport cu 35%, dar și să ne îmbunătățim amprenta ecologică".

MasterSuna și-a dovedit randamentul în mai multe proiecte, spre exemplu în cadrul construcției unei secțiuni de autostradă numită "Rocade L2", care unește centrul orașului Marsilia cu autostrada, începând din decembrie 2016.

Mai multe informații despre MasterSuna, precum și despre alte produse ingenioase ale Master Builders Solutions sunt disponibile la www.master-builders-solutions.basf.com.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Epson si Omid Ghannadi prezinta la Print&Sign; aplicatii de design interior realizate cu imprimantele Epson de mari dimensiuni Epson si Omid Ghannadi prezinta la Print&Sign; aplicatii de design interior realizate cu imprimantele Epson de mari dimensiuni
Locuri de joaca pentru copii – tema lunii iulie la HORNBACH Locuri de joaca pentru copii – tema lunii iulie la HORNBACH
Chirias in propria casa - 09 Noiembrie 2009 Chirias in propria casa - 09 Noiembrie 2009
EXPERIENTA BIFE-SIM 2013: conferinte, consultanta si programe speciale EXPERIENTA BIFE-SIM 2013: conferinte, consultanta si programe speciale
Energia din vant si soare sfideaza facturile lunare Energia din vant si soare sfideaza facturile lunare
Complexuri rezidentiale cu 780 de apartamente Complexuri rezidentiale cu 780 de apartamente

Vezi mai multe articole