on

Lasa robotul sa aspire casa in locul tau: concluzii dupa o saptamana cu Miele Scout RX1

14 noiembrie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Electronicele si electrocasnicele sunt obiecte care, in principiu, sunt destinate a ne face viata mai usoara acasa, fie ca este vorba despre aparatura destinata divertismentului, fie despre aparatura care contribuie la pastrarea curateniei dintr-o locuinta.

De aceea, dupa ce in luna octombrie am gazduit pe site-ul nostru un review al video-proiectorului Epson EH-TW9300W, acum am revenit cu o noua recenzie menita a te ajuta pe tine, cititorul nostru, sa alegi o solutie tehnica pentru locuinta ta. Este vorba despre aspiratorul-robot Miele Scout RX1, pe care colegul nostru, Tudor Diaconu, a avut ocazia de a-l testa pentru o saptamana. In continuare, poti vedea concluziile la care a ajuns dupa cele cateva zile in care a avut ocazia de a vedea robotul la lucru.

DESCRIERE GENERALA & KEY FEATURES:

Ce este Scout RX1?

Scout RX1 este aspiratorul-robot al celor de la Miele, un fel de BMW al pietei electrocasnicelor.

Robotul este dotat cu senzori giroscopici, infrarosu, anti-ciocnire si o camera cu zoom digital ce functioneaza impreuna cu un soft de memorare al imprejurimilor, ce ii permite generarea unei harti virtuale a suprafetei de curatat (pentru a asigura o curatare lipsita de accidente a locuintei).

Aspiratorul prezinta doua perii rotative in forma de stea in partea frontala, ce au rolul de a directiona praful si mizeria in bara rotativa din partea posterioara a robotului, prin care se aspira.

Miele promite o durata de pana la doua ore de functionare a robotului dupa fiecare incarcare a bateriei, lucru care nu deranjeaza deloc avand in vedere faptul ca, la terminarea programului de curatenie, Scout RX1 se intoarce de unul singur la dock-ul de alimentare inclus.

Aspiratorul-robot are un design compact, cu un profil jos pentru patrunderea in locurile mai putin accesibile si ofera un compartiment pentru stocare de 0.6 litri cu filtru si patru programe de curatare.

UNBOXING & SETUP:

Unboxing:

Scout RX1 vine impreuna cu:

  • Un dock de alimentare si cabluri pentru acesta;
  • Doua perii rotative ce trebuie montate in partea din fata a robotului
  • O telecomanda pentru un uz comod al aspiratorului si o functie de control manual al aspiratorului;
  • O banda magnetica pentru delimitarea zonelor care nu necesita curatare;
  • Un filtru de schimb pentru compartimentul de stocare al deseurilor;
  • O unealta pentru curatare doua suprafete, una pentru filtrul din compartimentul cu deseuri si cealalta cu zimti, pentru curatarea periilor rotative.

Setup:

Pentru a folosi aspiratorul, trebuie intai pus in functiune dock-ul de alimentare al acestuia.

In prima instanta trebuie conectat cablul de alimentare la dock, operatiune care nu mi-a fost de loc usoara din cauza prostului obicei de a nu citi manualul de utilizare: Dock-ul prezinta un compartiment (care are rolul de a cuprinde excesul de cablu in cazul in care dock-ul este plasat imediat langa priza), pe al carui tavan se poate gasi un port de alimentare.

Dupa implementarea statiei de alimentare, robotul trebuie completat cu cele doua perii rotative si lasat la incarcat in jur de doua ore.

Nu in ultimul rand, trebuie introduse doua baterii AAA (nu sunt incluse in pachet) in telecomanda, pentru a se putea seta un program de curatare si/sau timpul inceperii programului.

PROGRAME DE CURATARE PENTRU SITUATII DIFERITE:

Functia “Auto”:

Este functia default a aspiratorului, ce ii permite lui Scout RX1 sa-si faca treaba “de capul lui”, urmand traseul optim pentru curatarea intregii camere.

In cazul in care Scout ramane fara baterie in timpul programului, robotul se intoarce la statia de alimentare si apoi, dupa incarcarea bateriei, revine si termina programul de curatare din punctul in care ramas initial.

Functia “Spot”:

Functia “Spot” ii comanda aspiratorului sa curete intensiv o suprafata de doi metri patrati.

De exemplu, in cazul in care s-a varsat castronul cu pop-corn la vizionarea unui film, programul optim pentru indepartarea deranjului creat este “Spot”! Doar asezati robotul in mijlocul gramezii de floricele, si lasati-l sa-si faca treaba.

Functia “Turbo”:

“Turbo” ii da de stire robotului ca suprafata pe care va lucra nu necesita o curatare profunda.

In consecinta, Scout indeplineste programul de curatare intr-un timp util.

Functia “Corner”:

Programul “Corner” il indeamna pe Scout RX1 sa execute o curatare aprofundata a intregii camere si sa se concentreze asupra marginilor si a colturilor camerei.

INTAMPINAREA OBSTACOLELOR IN TIMPUL CURATENIEI:

Datorita varietatii senzorilor prezenti in aspiratorul-robot Scout RX1, niciun obstacol intalnit in timpul programului de curatenie nu este fatal.

Am testat aparatul in multe feluri, fie ca i-am pus la incercare precizia imprastiind mobila prin camera, pentru a-i observa eficienta in conditii “extreme”; fie ca l-am programat sa aspire sufrageria si am lasat pisica in aceeasi camera cu el (nu recomand folosirea acestui robot in prezenta animalelor de companie).

La intampinarea oricarui obstacol, cum ar fi piciorul unui scaun, RX1 isi incetineste rtimul, atingandu-l gentil si memorand locatia acestuia, ca la intoarcere sa nu fie nevoit sa se ciocneasca cu acesta din nou.

Testul suprem pentru Scout a fost intalnirea scarilor casei. Fiind la etaj, un pas gresit ar fi dus la distrugerea aspiratorului, insa la intampinarea denivelarii, senzorul de proximitate aflat sub robot i-a transmis acestuia un semnal de alarma, in urma caruia aparatul a efectuat o intoarcere de 180 de grade, dovedindu-mi ca nu am de ce sa-mi fac griji.

CAT DE BINE ASPIRA SCOUT RX1?

Robotul Miele nu poate fi comparat cu un aspirator in toata regula. Compartimentul cu deseuri se umple mai repede si calitatea aspirarii propriu zise nu este pe masura unui aspirator de top.

Acestea fiind spuse, Scout RX1 nu poate inlocui un aspirator traditional in acest moment.

Totusi, la folosirea lui regulata, aspiratorul-robot poate aduce o curatenie satisfacatoare in orice gospodarie, ca sa nu mai vorbim de timpul economisit.

CONCLUZIE

Ar trebui sa cumpar Miele Scout RX1?

Aspiratorul-robot Miele Scout RX1 exceleaza in ceea ce priveste navigatia si evitarea obstacolelor, cat si in acoperirea suprafetei podelelor.

Scout RX1 este o buna alegere in conditiile in care va fi folosit in paralel cu un aspirator generic, fiind menit nu sa-l inlocuiasca pe acesta, ci sa amane folosirea celui din urma.

Adauga un comentariu


1 Comentariu

marius

15 noiembrie, 15:58

Ar trebui sa intrati si voi pe video , de citit aproape ca nu mai e timp .

Alte articole

Cat de sanatos este aerul din locuintele noastre Cat de sanatos este aerul din locuintele noastre
Review De`Longhi Dedica - Secretul unei cafele perfecte! Review De`Longhi Dedica - Secretul unei cafele perfecte!
Fa cunostinta cu priza smart TP-LINK HS110 Fa cunostinta cu priza smart TP-LINK HS110
Mercusys Halo S12 | Review Mercusys Halo S12 | Review
Mercusys MR70X Review Mercusys MR70X Review
Review | Am testat noua boxa portabila Sonos Roam Review | Am testat noua boxa portabila Sonos Roam

Vezi mai multe articole