deisgn interior suedez

Minimalist, simplu, curat – designul suedez

12 iulie, 2013

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Designul suedez este foarte popular in domeniul desingului interior, eleganta sa rafinata si atmosfera relaxata pe care le confera fiind indragite la nivel global.

Artistul suedez Carl Larsson (1853-1919) este creditat pentru popularizarea acestui stil de design interior, influentat in mare parte de lumina si clima scandinava. Iernile lungi si grele, dar si lipsa luminii naturale au condus la nevoia de a aduce luminozitatea in interior.

Tot ce este pal, usor, aerisit sau luminos se potriveste perfect stilului suedez. Avand in vedere ca peretii, podelele si mobilierul in nuante deschise reflecta lumina solara, interioarele capata o atmosfera prietenoasa, calma si calda, chiar si in zilele intunecoase de iarna.
Daca simti ca stilul suedez este potrivit pentru tine, foloseste tonuri diluate de alb, crem, galben, roz, verde si gri pentru pereti, podele, accesorii si mobilier. Suprafetele astfel vopsite pot fi accentuate cu detalii aurii si rosii. Dupa alb, albastrul este cea mai folosita culoare in interioarele suedeze. Tonul reflecta impresia unei zile senine si proaspete, coordonandu-se perfect cu celelalte nuante ale paletei suedeze.

Designul de mobilier foloseste linii drepte si curbe subtile pentru a crea piese delicate ce tind sa valorifice lemnul in forma sa cat mai naturala, mai ales esentele in nuante deschise. Mesteacanul, pinul alb, arinul si fagul sunt tipurile de lemn preferate in designul suedez si, de cele mai multe ori, lemnul este decolorat sau vopsit intr-o culoare pala. Petele de culoare sunt integrate prin intermediul sabloanelor ce creeaza diverse elemente decorative. Oglinzile se bucura de o mare popularitate printre designerii suedezi, datorita capacitatii lor de a spori luminozitatea, fiind adesea integrate si in piesele de mobilier.

Materialele textile folosite sunt de cele mai multe ori tesaturi simple din in sau bumbac, iar texturile, dungile si romburile confera un plus de culoare. Imprimeurile folosite cu precadere in designul suedez au cel mai adesea fundal alb.
Daca ai un stil de viata agitat si vrei ca acasa sa poti uita de toate problemele de peste zi, alege sa-ti decorezi casa intr-un stil simplu, elegant si luminos – stilul suedez.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Arta culorilor in locuinta Arta culorilor in locuinta
Pamant, apa si aer... Mercedes Pamant, apa si aer... Mercedes
Teatrul Odeon Teatrul Odeon
Un alt design, o alta abordare - placile ceramice Un alt design, o alta abordare - placile ceramice
Impozanta turnului Impozanta turnului
Structuri arhitecturale din beton si fier Structuri arhitecturale din beton si fier

Vezi mai multe articole