Mobilier inspirat din tehnica origami

22 octombrie, 2010

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Nu se stie cu exactitate cand a fost inventata arta impaturirii hartiei, ea fiind adusa in
 
mobilier origami
Japonia de catre calugarii budisti in secolul al VI-lea si fiind introdusa in ceremonialele religioase shintoiste.
 
Origami a reprezentat initial doar un mod placut de petrecere a timpului liber, apoi a devenit sursa de inspiratie a designerilor, depasind granitele Japoniei si cucerind admiratori din toata lumea. Este arta care a reusit sa se reinventreze in fiecare secol si sa provoace creatori din multe domenii sa-i urmeze tehnica. Si designerii de mobilier s-au inspirat din aceasta arta straveche si au creat scaune sau canapele ce dau impresia ca sunt realizate din hartie impaturita. Desi designul acestor piese de mobilier pare extrem de fragil, creatorii lor ne asigura ca sunt durabile si confortabile.
 
Materialul din care sunt confectionate este rezistent si capabil sa suporte schimbari de temperatura extreme. Sub semnatura unor designeri celebri precum Javier Mariscal, Joaquín Torres, Rafael Llamazares, Karim Rashid sau Teresa Sapey compania spaniola Vondom produce mobilier, decoratiuni si corpuri de iluminat din rasini, prin tehnica mulajului rotativ, in cele mai variate forme si culori. Simplitatea designului cu un aspect usor futurist, subliniaza accentele clare ale stilului minimalist la care se aplica influente orientale. Amprenta sofisticata a texturii materialului a fost creata prin linii simple, drepte specifice unui stil modernist, ceea ce face ca aceste piese de mobilier sa fie potrivite intr-un decor avangardist.
 
Capacitatea de a rezista la temperaturi scazute si raze ultravioletele face posibila utilizarea lor incusiv in decorul gradinii, personalizand-o intr-un mod unic. Pentru 2011, designerii propun din nou clasica abordare alb-negru, daca va mumarati printre conservatori si doriti sa evitati culorile tari, deja la moda (turcoaz, cyclamen sau verde).
 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Mobilierul ecologic Mobilierul ecologic
Ce trebuie sa stiti cand cumparati mobilierul pentru casa Ce trebuie sa stiti cand cumparati mobilierul pentru casa
Mobilier - Stiluri traditionale Mobilier - Stiluri traditionale
Accente rustice in case moderne Accente rustice in case moderne
Accesorii care iti transforma mobila de bucatarie intr-una extrem de eficienta Accesorii care iti transforma mobila de bucatarie intr-una extrem de eficienta
Mobilier de lux pentru amenajari ca in reviste de design interior Mobilier de lux pentru amenajari ca in reviste de design interior

Vezi mai multe articole