on

De ce fronturi din MDF pentru mobilier?

17 octombrie, 2018

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Alegerea mobilierului poate fi o adevarata provocare pentru multi dintre noi, mai ales pentru cei care se afla in aceasta situatie pentru prima data. Cei cu putina experienta vor opta pentru materiale superioare, stiind cat de importanta este calitatea atunci cand vorbim despre obiectele de mobilier. Ele trebuie sa reziste o perioada cat mai lunga de timp si sa faca fata cu brio solicitarilor de zi cu zi.

PAL-ul si MDF-ul sunt materialele cele mai folosite pentru producerea mobilierului modern, indiferent ca ne referim la mobilier de bucatarie, living, dormitor, birou sau baie. In marea majoritate a cazurilor, fronturile (usile de mobilier) sunt realizate din MDF, iar restul mobilei se executa din PAL.

Ce este Pal-ul? Dar MDF-ul?

Placa Aglomerata de Lemn (PAL) este realizata din lemn tocat, presat si mai apoi lipit cu clei sau cu rasini sintetice, finisat cu melamina, furnir sau alte tipuri de lac.

Medium Density Fibreboard (MDF) este tot o placa de PAL, dar una cu o densitate mult mai mare. Altfel spus, MDF-ul este PAL de o calitate superioara.

Istoria MDF-ul a inceput in prima parte a anilor 1960, in Statele Unite ale Americii. Dezvoltarea acestui tip de material a avut la baza design-ul unei placi inventate din greseala de William Mason, in 1925. Dorinta acestuia a fost aceea de a transforma rumegusul intr-o sursa inepuizabila de fibre de lemn, insa a lasat masina de presat sa lucreze mai mult decat era necesar. Insa rezultatul a fost unul surprinzator, o foaie subtire si rezistenta.

De ce sa optezi pentru fronturi din MDF pentru mobilier?

Prelucrarea

MDF-ul se poate prelucra mult mai bine decat PAL-ul sau lemnul natural. Suprafata lui uniforma permite acoperirea cu furnir, melamina, folie PVC, lac sau vopsea. Astfel, din MDF se pot realiza diferite modele in profunzimea usii de mobilier.

Densitate si Aspect

Un mare avantaj al MDF-ului este ca marginile fronturilor pot fi rotunjite, in acest mod se elimina necesitatea aplicarii unui cant. Iar prin frezare se pot obtine diverse modele, se pot executa si usi decupate cu despartitor. Aspectul obtinut fiind unul mult mai compact si aspectul mult mai elegant.

Rezistenta

MDF-ul este mult mai rezistent la umiditate (aburi si apa), dar si la uzura, fiind cel mai potrivit material pentru obiectele de mobilier din baie sau bucatarie.

Durata de viata

Mobilierul realizat din MDF va rezista o perioada mult mai lunga de timp, decat mobilierul realizat din PAL.

Gama variata de culori

Unul dintre avantajele folosirii MDF-ului infoliat il reprezinta varietatea de culori. Producatorul de fronturi din MDF infoliat, Regency Front, te sprijina in dezvoltarea ideilor tale de mobilier cu produse disponibile in 57 de culori si 34 de frezari. Foarte important: culoarea foliei trebuie sa corespunda cu cea a palului!

Consulta catalogul Regency Front 2018 pentru mai multe detalii despre decorurile de fronturi infoliate din MDF pentru usi si sertare de mobilier. Gaseste combinatia care sa dea personalitate mobilei tale – decoruri mate, supermate si lucioase.

Acum poti comanda fronturi din MDF infoliat si online, pe site-ul www.regencyfront.ro. Iata pasii pe care trebuie sa ii urmezi: creeaza-ti cont, apoi alege modelul de frezare (completa, doar pe contur, decupat cu despartitor), tipul foliei (mata, supermata sau lucioasa) si culoarea, selecteaza orientarea fibrei (pe inaltime sau invers) si tipul frontului (usa, sertar, cos Jolly etc.), introdu cotele si numarul de bucati dorite pentru frontul ales, adauga in cos.

Vezi intreaga procedura aici:

Comanda se executa in maxim 10 zile lucratoare, din momentul incasarii facturii proforme, iar garantia este valabila 2 ani doar cu respectarea indicatiilor date de producator. Comenzile de Regency Front se plaseaza si se ridica din punctele de lucru ale Regency Company: Bucuresti, Ploiesti, Constanta, Brasov, Bacau, Cluj Napoca, Timisoara, Galati, Ramnicu Valcea.

RECOMANDARI

Se recomanda ca timp de 15 zile de la indepartarea foliei protectoare sa nu stergi suprafetele fronturilor. Fronturile din MDF cu folie mata se sterg cu o carpa moale, umezita doar in apa, iar cele din MDF – avand folia lucioasa – cu o laveta moale sau cu un pamatuf. Este interzisa montarea fronturilor aproape de surse de caldura, fara protejarea acestora cu placa de dirijare a caldurii. De asemenea, mobila cu fronturi din MDF nu trebuie sa fie pozitionata in bataia directa a soarelui, astfel incat radiatia solara sa nu actioneze direct asupra mobilierului, din acelasi motiv ce tine de expunerea la caldura excesiva.

 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Amenajarea biroului de acasa - Idei practice Amenajarea biroului de acasa - Idei practice
Sfaturi pentru mobilarea unui apartament nou, cand nu aveti bani Sfaturi pentru mobilarea unui apartament nou, cand nu aveti bani
Cum sa faci ca dressing-ul vechi sa arate ca nou Cum sa faci ca dressing-ul vechi sa arate ca nou
Canapeaua extensibila Canapeaua extensibila
Ghidul complet pentru alegerea mobilierului de birou perfect Ghidul complet pentru alegerea mobilierului de birou perfect
Transformati-va visurile in realitate cu PAL melaminat si servicii de proiectare mobilier de calitate Transformati-va visurile in realitate cu PAL melaminat si servicii de proiectare mobilier de calitate

Vezi mai multe articole