Mobilierul pictat - noul trend in 2011

29 aprilie, 2011

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Multe dintre piesele de mobilier pictate manual au devenit adevarate opere de arta, pentru ca in decursul anilor modernismul le-a impins in beciuri, poduri sau chiar la distrugere. Cei care din respect pentru traditii le-au pastrat, acum le pot scoate la lumina pentru a-si
 
mobilier pictat
decora spatiile casei, pentru ca designerii pun din nou accentual pe originalitate. Valoarea unei amenajari este deosebit de mare, daca aveti o asemenea piesa de mobilier, realizata de artizani sau mesteri populari. In primul rand este o piesa valoroasa din punct de vedere al istoriei mobilierului pentru ca aceasta, cu multi ani in urma facea parte din zestrea cu care tinerele fete plecau spre noua lor casa. Cu siguranta unii dintre noi isi mai amintesc macar din casa bunicilor mobilierul inflorat care dadea culoare interiorului.
 
In zilele noastre, mobilierul pictat este exploatat de catre designeri pentru a iesi din monotonia ambientului clasic si anost, pentru a reduce din rigoarea liniilor drepte impuse de stilul minimalist.  Chiar si piesele realizate in prezent sunt patinate pentru a parea cat mai apropiate de timpul in care au fost inventate. Majoritatea temelor sunt de inspiratie flamanda sau italiana, la noi reprezinta in special traditia transilvaneana. Fiecare piesa este personalizata in functie de preferintele clientului, astfel incat sa poata fi integrata usor in case de vacanta rustice dar si in locuinte moderne.
 
Istoria mobilierului pictat incepe prin secolul al XVI-lea si s-a extins in toata Europa, incepand cu Suedia, Elvetia, Anglia, Tarile de Jos, Catalania, Alsacia, Normandia, Germania de Sud, Austria, Europa Centrala ( Polonia, Slovacia, Ungaria ), mergand prin Transilvania pana in Rusia si Tarile Baltice. La noi in tara mobilierul pictat a aparut mai intai in Transilvania, adus de sasii ce au colonizat regiunea. Laleaua, dar mai ales trandafirul in diferite stadii de inflorire sunt cele mai prezente flori, piesele de mobilier fiind foarte asemanator celui din sudul Germaniei.
 
Piesele de mobilier pictat aproape ca s-au transfotmat intr-un brand pentru casele cu design deosebit, pentru cei care vor sa-si arate gusturile rafinate si aprecierea pentru piesele unicat, pentru care sunt dispusi sa ofere preturi premium.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Ghidul complet pentru alegerea mobilierului de birou perfect Ghidul complet pentru alegerea mobilierului de birou perfect
Utilizarea spatiului interior Utilizarea spatiului interior
Masute de cafea neobisnuite - Partea a II-a Masute de cafea neobisnuite - Partea a II-a
Scaune, fotolii, banci si mese fabricate in Romania Scaune, fotolii, banci si mese fabricate in Romania
Alegerea scaunelor de bar: materiale si stiluri Alegerea scaunelor de bar: materiale si stiluri
Huse pentru canapele si fotolii Huse pentru canapele si fotolii

Vezi mai multe articole