on

Montatori Lemn Compozit WPC - Bucuresti

07 martie, 2023

comenteaza trimite unui prieten printeaza

E un lucru general acceptat că motorul de căutare face parte din viața noastră. Atât de organic ne-am împletit procesul de cunoaștere cu această ”jucărie utilă”, încât - precum odinioară vechii greci, ne-am dat seama cât de importante sunt întrebările pe care le avem, fiecare din noi. Răspunsurile care ni se propun, se aștern atât de rapid pe ecran, eventual la jumătatea expresiei de căutare, încât procesul de interogare devine sursă de cunoaștere!

 

Astfel, când am dorit să caut montatori lemn compozit București pentru a verifica dacă în orașul nostru există echipe de montatori WPC și cât de ușor sau greu s-au pregătit ei pentru această meserie, dacă au lucrări multe, clienți mulțumiți, dacă se câștigă bine sau este o muncă plăcută, în aer liber …De ce am vrut să aflu asemenea lucruri? Pentru că suntem interesați să cunoaștem dacă acest material compozit este ”în trend” și mai ales, pentru ce soluții este folosit cu precădere: garduri sau terase, mobilier de grădină sau la sageacu acoperișului, la împrejmuiri de piscine sau pentru foișoare cu pretenții decorative …?

Înainte chiar de a scrie toată expresia, am observat (vezi printscreen, mai sus), cum motorul de căutare îmi oferă deja soluțiile cele mai accesate. Astfel, mi-am putut da seama că profesia montatorului este una foarte diversificată, și acest lucru pe bună dreptate: montatori de mobilă, montatori de uși, montatori de panouri fotovoltaice … Sunt atâtea profesii noi care se nasc, pentru că apar materiale noi, care necesită specializare! Și m-am bucurat bineînțeles, să găsesc și o hartă a montatorilor autorizați, de WPC!

Da, e foarte bine - mi-am spus -, că un Producător de materiale de construcții are grijă de felul în care este pus în operă produsul său! E nevoie de școlarizare, e nevoie respectarea unor reguli (aparent) simple, iar până se creează automatismele și experiența ”își spune cuvântul”, este mult mai bine să învățăm corect, de la bun început.

Suntem de fapt mai săraci, atunci când ni se pare că știm. Și am fi fără rușine și am sărăci și pe alții, dacă ne-am propune să învățăm pe banii celuilalt (banii clientului). De cele mai multe ori, e foarte bine dacă știm să punem întrebări și chiar mai bine este, atunci când noi înșine știm ce să cerem de la meseriaș! Nu ne pricepem la toate, dar uite că am văzut un filmuleț, din care am înțeles în linii mari, cum se face!

Sursa video educativ: BENCOMP, Buzău.

 

Am primit această întrebare, din partea unui cititor (tânărul T.D. de 24 de ani, din București): ”Ce trebuie să știu, pentru a deveni montator WPC?” Iată mai jos un posibil răspuns. Dar, dacă doriți detalii concrete și sunteți interesați de o carieră în această direcție, ne puteți scrie fie pe adresa Redacției, fie direct pe site-ul partenerului nostru BENCOMP.

Pentru a deveni montator de WPC (Wood-Plastic Composite), trebuie să înțelegeți bine procesul de instalare a plăcilor WPC și să aveți abilități practice de bază în construcții. Iată câteva lucruri importante pe care credem că trebuie să le cunoașteți:


(1) Cunoașterea plăcilor WPC - Înțelegerea proprietăților și caracteristicilor plăcilor WPC este esențială. WPC este un material hibrid compus din fibre de lemn și polimeri, care îi conferă rezistență la intemperii și durabilitate. În plus, trebuie să cunoașteți dimensiunile, grosimea și tipurile de plăci disponibile.

(2) Măsurători și estimări - Pentru a instala plăcile WPC, trebuie să aveți abilități de bază în măsurători și estimări. Trebuie să măsurați corect suprafața de acoperire și să estimați cantitatea de material necesară pentru proiectul dat.

(3) Instrumente și echipamente - Trebuie să aveți o minimă experiență și plăcerea manualității (a lucrului manual) în utilizarea instrumentelor și echipamentelor necesare pentru instalarea plăcilor WPC, cum ar fi: un ciocan, o foarfecă, o ferăstrău, o grindă, un șurubelniță și o mașină de găurit. Este important să aveți toate instrumentele necesare la îndemână.

(4) Tehnici de instalare - Înțelegerea tehnicilor corecte de instalare a plăcilor WPC este crucială pentru a evita erorile și defectele în timpul procesului de instalare. Acest lucru include instalarea de plăci pe o suprafață plană (verificarea planeității solului), utilizarea suporturilor de joasă tensiune, asigurarea unui decalaj corect între plăci și alinierea corectă a plăcilor.

(5) Siguranța - Siguranța este o prioritate atunci când se lucrează cu echipamente și instrumente de construcție. Este important să respectați toate măsurile de siguranță și să fiți echipat corespunzător în timpul lucrului.

(6) Nu în ultimul rând, să aveți plăcerea de a lucra în ... Servicii! A fi montator - inclusiv de WPC - înseamnă a adăuga valoare prin profesia Dumneavoastră, unui produs care va rezista în timp, dacă este montat corect! Seriozitatea cuvântului dat, punctualitatea, estimarea corectă a timpilor și posibilitatea de a oferi garanții pentru lucrarea executată sunt valori apreciate de beneficiarul final!

Sfatul Redacției Misiunea Casa, pentru tinerii (viitori) montatori de WPC: Vă recomandăm să urmați un program de formare sau să lucrați la început sub supravegherea unui profesionist experimentat, pentru a învăța și a vă dezvolta abilități practice în instalarea plăcilor WPC.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Aplicatiile lemnului compozit in constructii Aplicatiile lemnului compozit in constructii
Tot ce ar trebui sa stii despre BCA Tot ce ar trebui sa stii despre BCA
BCA-ul, vedeta pietei materialelor de constructii BCA-ul, vedeta pietei materialelor de constructii
5 avantaje ale microcimentului in amenajari interioare 5 avantaje ale microcimentului in amenajari interioare
Termobetonul – Ce este si la ce se foloseste Termobetonul – Ce este si la ce se foloseste
Se poate aplica faianta peste faianta? Se poate aplica faianta peste faianta?

Vezi mai multe articole