Mutatul in casa noua costa pina la 1.000 de euro

12 iulie, 2007

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Cei care vor sa scape de calvarul mutatului in casa noua pot apela la o firma specializata in relocari.
Preturile pentru mutare la persoanele fizice pot ajunge si la 1.000 de euro, in functie de marimea aparta-mentului, de cantitatea de lucruri transportate, de cantitatea mobilierului, de etajul de la care se face relocarea, precum si de distanta dintre cele doua locuinte. “O mutare de apartament poate costa de la 200 la 1.000 de euro”, ne-a spus Roxana Toader, director comercial la Vesta Group Services. Cu pretul minim sint taxati cei care se muta dintr-o garsoniera. Pretul maxim este perceput in cazul proprietarilor apartamentelor cu patru camere care au un volum consistent de lucruri, incepind cu mobilierul si terminind cu jucariile celor mici.
Proprietarul va sti pretul mutarii dupa ce firma de relocare trimite un reprezentant care va face o evaluare a lucrurilor ce trebuie mutate. “In cazul unei cereri sosite din partea unei persoane fizice, firma noastra solicita prin telefon informatiile generale legate de mutare: adresa, cai de acces, volumul estimativ al obiectelor de mutat, ziua dorita pentru efectuarea mutarii, tipul de masina dorit, materialele de amba-lare necesare”, ne-a spus Dan Patrascu, reprezentantul firmei Raider SRL. Dupa convorbirea telefonica, firma trimite reprezentantul la fata locului. “Delegatul se va duce la fata locului pentru a verifica si a stabili exact ce fel de masina vom folosi, citi oameni sint necesari, materialele de ambalare potrivite si altele”, a amintit Dan Patrascu.
Printre avantajele apelarii la o firma de relocare se numara faptul ca firma lucreaza intotdeauna cu echipamente si cu materiale adecvate pentru o operatiune rapida si sigura, precum si faptul ca se ofera intotdeauna asigurare de raspundere civila si astfel se elimina orice grija a beneficiarului. “Firma noastra are incheiata asigurarea de raspundere civila pentru intreaga operatiune, la o suma asigurata de 100.000 de euro pentru fiecare eveniment”, a precizat Roxana Toader. In Bucuresti, numarul cererilor pentru mutari din partea persoanelor fizice este egalat de numarul cererilor venite din partea firmelor. “In Capitala, proportia este de 50% firme, 50% persoane fizice. In alte orase din tara, cererile persoanelor juridice reprezinta 80% din totalul serviciilor de relocari”, a mentionat Dan Patrascu. La serviciile de relocare pot apela si firme. Pentru persoanele juridice, preturile incep de la 500 de euro si pot ajunge la mai multe mii de euro. Timpul necesar mutarii pentru un apartament cu trei camere, exemplu dat de Roxana Toader, este de patru-cinci ore. “Depinde de etajele la care se afla apartamentele, precum si de distanta care trebuie parcursa”, a precizat Dan Patrascu.
Firmele specializate sint de multe ori concurate de micii transportatori de mobila. “Desi plin de riscuri, atit pentru transportatori, cit si pentru persoanele care apeleaza la serviciile lor, lucrul la negru este inca incurajat si probabil numai o legislatie europeana va putea face ordine”, a concluzionat Roxana Toader.
 
Sursa: Cotidianul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Grupul TeraPlast detine 100% din Wetterbest Grupul TeraPlast detine 100% din Wetterbest
PC Garage sarbatoreste 14 ani de pasiune pentru hardware, oferind clientilor peste 2.000 periferice cadou PC Garage sarbatoreste 14 ani de pasiune pentru hardware, oferind clientilor peste 2.000 periferice cadou
TeraPlast solicita ajutor de stat pentru investitii de 7,9 milioane de euro TeraPlast solicita ajutor de stat pentru investitii de 7,9 milioane de euro
Miele a lansat la IFA Berlin 2022 noi modele de electrocasnice, mai inteligente și mai sustenabile Miele a lansat la IFA Berlin 2022 noi modele de electrocasnice, mai inteligente și mai sustenabile
acvariul si prosperitatea acvariul si prosperitatea
Brico Depot iti pregateste sarbatori de poveste la preturi de depozit! Brico Depot iti pregateste sarbatori de poveste la preturi de depozit!

Vezi mai multe articole