Design bazat pe tehnologie LED

Design bazat pe tehnologie LED

26 ianuarie, 2011

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Lumina ocupa un rol foarte important in domeniul amenajarilor interioare fie ca este folosita ca lumina de accent, pentru a pune in valoare un obiect (tablou, canapea) sau o zona de interes dintr-un spatiu, fie pentru a transmita o strare anume. Daca pana acum in conceperea designului unei camere nu existau prea multe posibilitati de iluminare, becurile clasice fiind folosite doar in cadrul unor corpuri speciale de iluminat, acum lucrurile s-au schimbat. Lampile LED (light-emitting diode) nu emana caldura si pot fi montate in cele mai diverse locuri, incepand cu dulapurile bucatariei, scafele din living sau dormitor si terminand cu aleile din curte sau corpurile de iluminat pentru gradina.
 
Tehnologia LED incepe sa faca parte din viata noastra tot mai mult si sa fie promovata la toate targurile de design si amenajari, ca promotor al curentului ECO. Bazandu-se pe tehnologia LED, Philips a lansat generatia LivingColors, o colectie de lampi care poate fi integrata usor in orice tip de amenajare, dar in special in camera copiilor. Nu doar ca ofera o lumina ambintala vesela, in culori diverse ci permite inclusiv reglarea intensitatii cu ajutorul unei telecomenzi. Nu este singura propunere a designerilor prin care atrag atentia asupra noilor tendinte, care de cativa ani pun accentul pe principii ecologice: sa consumam mai putina energie, sa folosim materiale si finisaje naturale, sa traim cat mai sanatos in armonie cu mediul inconjurator. Lampile cu leduri s-au transformat in ultimii ani in cea mai moderna, economica si ecologica sursa de iluminare.
 
Conform Energy Saving Trust (EST), lampile cu leduri folosesc doar 10% din energia consumata de becurile traditionale. La baza tehnologiei LED sta de fapt o dioda semiconductoare, emitatoare de lumina. Aparitia acestei tehnologii pe piata a deschis noi orizonturi in domeniul amenajarilor interioare, aducand un plus de originalitate interiorului si reprezentand o noua sursa de inspiratie pentru designeri si arhitecti. Si dumneavoastra puteti acum explora lumina in moduri pe care nu le-ati crezut niciodata posibile, in orice moment, pentru orice dispozitie, in orice culoare.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

O locuinta mai sigura prin supraveghere video O locuinta mai sigura prin supraveghere video
Vrei sa-ti montezi panouri solare? Te ajuta Google Sunroof Vrei sa-ti montezi panouri solare? Te ajuta Google Sunroof
Componentele unui sistem de supraveghere. Ce trebuie sa ai in vedere cand faci o astfel de achizitie? Componentele unui sistem de supraveghere. Ce trebuie sa ai in vedere cand faci o astfel de achizitie?
Canapeaua Atena Canapeaua Atena
Avantajele unui interfon pentru vila ta Avantajele unui interfon pentru vila ta
PrimeSense, tehnologie la un alt nivel PrimeSense, tehnologie la un alt nivel

Vezi mai multe articole