Noutati

Sika Romania scumpeste produsele cu 10-15% pe fondul cresterii cursului de schimb franc elvetian/leu

Sika Romania scumpeste produsele cu 10-15% pe fondul cresterii cursului de schimb franc elvetian/leu

23 august, 2011

Producatorul de materiale de constructii Sika Romania, subsidiara grupului elvetian Sika, a anuntat ca diferentele de curs valutar intre francul elvetian si leu, precum si costul materiei prime a determinat compania ca de la 1 septembrie sa majoreze pretul cu 10-15% pentru o parte din produsele comercializate pe piata locala. n ultima perioada tot mai multi producatori au recurs la cresterea preturilor. Evolutia ascendenta, inca de la inceputul anului 2010, a preturilor materiilor prime, a combustibililor si implicit a costurilor de transport pe pietele internationale, reprezinta factorul care a determinat majoritatea companiilor de constructii sa recurga, la nivel global, la o crestere a preturilor produselor fabricate si comercializate, a declarat Ileana Nicolae, directorul general al Sika…

mai mult >
Lista de oferte de la

Lista de oferte de la "EXECUTARI SILITE": de la apartament cu patru camere din Bucuresti (45.000 de euro), la masini, terenuri si ferme

22 august, 2011

Odata cu inasprirea legislatiei muncii, care pedepseste munca la negru, executorii bancari pot pune mai usor poprire pe veniturile datornicilor la banci. Un apartament cu trei camere in centrul Bucurestiului este scos la vanzare de catre o banca pentru 100.000 de euro. Un teren de 560 mp, langa Ateneul Roman va fi licitat de la un pret de pornire de 980.000 de euro. Acestea sunt doar doua exemple din miile de anunturi de licitatii organizate de banci in urma executarilor silite. Si nu este vorba doar despre case sau terenuri. Printre oferte se numara chiar o ferma de vaci. Executorii bancari spun ca in ultima vreme sunt tot mai multe bunuri scoase la licitatie. "Se pot vinde repede atat autoturisme, bijuterii, ambarcatiuni, dar si cladiri si terenuri. In afara de pretul de vanzare, importanta…

mai mult >
Efectul eliminarii subventiilor la caldura: Romanii au cheltuit peste 154 mil. euro pentru termopane in S1

Efectul eliminarii subventiilor la caldura: Romanii au cheltuit peste 154 mil. euro pentru termopane in S1

22 august, 2011

Romanii au cheltuit, in primele sase luni ale anului, peste 154 mil. euro pentru inlocuirea ferestrelor clasice din peste 220.000 de apartamente la nivel national. Volumul lucrarilor a depasit 2,2 milioane metri patrati de sticla termoizolanta, potrivit estimarilor producatorului de sticla Saint-Gobain Glass Romania. Numarul de apartamente renovate in aceasta perioada este cu 8% mai mare comparativ cu primele 6 luni ale anului trecut, cand au fost inlocuite ferestrele din peste 202.000 de apartamente. Inlocuirea ferestrelor se numara printre primele lucrari de renovare pe care proprietarii de apartamente le intreprind deoarece genereaza economii inca de la instalare. In plus, este cea mai rapida lucrare de reamenajare, a declarat Cosmin Popescu, Marketing Manager la Saint-Gobain Glass Romania.…

mai mult >
Viata la bloc, in apartamente de milioane de euro

Viata la bloc, in apartamente de milioane de euro

18 august, 2011

Cel mai scump penthouse din Capitala costa 2 milioane de euro. Altul, de 1, 5 milioane de euro, este scos la vanzare inca de anul trecut. n anii 80, doar din ochi, Ceausescu facea sa se evapore mii de case pentru a construi "penthouse-uri" oamenilor muncii: "Tovarasi, aici sa facem blocuri!". Iar pentru ca prosperitatea "republicii noastre socialiste" o cerea, rasareau peste noapte macarale, bludozere care ramau la temelie si masini care carau pamantul la marginea orasului. n cateva luni, ca furnicile, in sir indian, vedeai cum intra in bloc mese, scaune, un recamier si in cel mai fericit caz o biblioteca din lemn masiv ramasa mostenire de la bunica. ntre timp, pe ici colo, lucrurile s-au mai schimbat. Nu mai faci rand pe liste ca sa primesti casa si nici nu poti sa te mai plangi ca nu ai…

mai mult >
Pe cine mai ajuta programul Prima Casa?

Pe cine mai ajuta programul Prima Casa?

18 august, 2011

Ilie Serbanescu: Acest program a ajutat doar bancile Daniel Crainic: Impactul Prima Casa 4 este mult mai slab decat cel al primelor versiuni In perioada de boom, bancile incurajau supraconsumul prin acordarea creditelor cu usurinta, dar acum situatia s-a schimbat. Statul isi asuma riscuri si s-a imprumutat pentru a ajuta bancile. In aceasta linie se inscrie si programul Prima Casa. Ilie Serbanescu, analist financiar, a declarat pentru Curierul National ca piata imobiliara nu ar fi avut nevoie de acest stimulent, iar statul ar fi trebuit, dimpotriva, sa incurajeze corectia din sectorul imobiliar. "Guvernul nu avea spatiu de manevra pentru a stimula economia. Boala de care suferea Romania era supraconsumul. Programul FMI a redus consumul, iar Guvernul nu avea multe parghii pentru a ajuta economia.…

mai mult >