Noutati

Vedeti aici harta preturilor la locuinte pe o arie de 45 km in jurul Bucurestiului

Vedeti aici harta preturilor la locuinte pe o arie de 45 km in jurul Bucurestiului

29 septembrie, 2011

Daca pretul mediu al locuintelor din imediata vecinatate a Capitalei ajunge la 890 euro/mp, el scade aproape la jumatate cu cat distanta de metropola creste, media preturilor cerute in localitatile situate la 25 km distanta de Bucuresti fiind de 466 euro/mp, conform unui studiu realizat de dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor. Sudiul ia in considerare o zona ampla aflata in vecinatatea municipiului Bucuresti, constituita sub forma a trei Inele definite prin alaturarea suprafetelor administrative ale diverselor localitati (comune, sate sau chiar orase ce intra in componenta judetelor Ilfov, Giurgiu, Calarasi, Ialomita si Dambovita). Primul Inel se intinde pana la aproximativ 15 km distanta de limita administrativa a Bucurestiului, cel de-al 2-lea Inel cuprinde arealul dintre…

mai mult >
LIGHT SMART - tehnologie verde pentru viitor

LIGHT SMART - tehnologie verde pentru viitor

27 septembrie, 2011

Electromagnetica dezvolta aplicatii online pentru a calcula economia de energie electrica LED-urile au facut ca in ultimii ani spatiile in care se desfasoara activitati sa fie iluminate cu cea mai moderna, economica si ecologica sursa de iluminat pentru interior si exterior. Aceasta tehnologie de ultima generatie adoptata si in Romania de catre Societatea Electromagnetica, a schimbat viziunea constructorilor si a designerilor de interior, oferind o inepuizabila sursa de inspiratie in realizarea proiectelor noi. Becul inventat de Thomas Edison in 1879 - o mare descoperire a secolului sau, devine acum istorie. Tehnologia LED (light-emitting diode) dicteaza Incapere iluminata cu tehnologie LED de la Electromagnetica (click stanga pentru a mari poza) viitorul in domeniul iluminatului artificial,…

mai mult >
La Cluj-Napoca a inceput implementarea unui program de refacere a fatadelor degradate

La Cluj-Napoca a inceput implementarea unui program de refacere a fatadelor degradate

26 septembrie, 2011

In municipiul Cluj-Napoca au inceput lucrarile de refacere a fatadei cladirii istorice de pe strada Universitatii nr. 1 in cadrul programului municipalitatii de revitalizare a cladirilor din perimetrul de protectie istorica. Valoarea lucrarilor se ridica la aproximativ 585.000 de lei, au anuntat reprezentantii Primariei Municipiului Cluj-Napoca. Societatea care realizeaza lucrarile este "Canion" SRL si a fost aleasa de catre asociatia de proprietari, care a solicitat intrarea in program Vor fi efectuate lucrari de tencuieli, invelitoare, refacerea de ornamente, completare cu piatra si zugraveli. Totodata trebuie refacute jgheaburile de colectare a apei pluviale, pentru a preintampina pe viitor producerea de infiltratii. Cladirea se afa in acest moment intr-o avansata stare de avarie, principalul…

mai mult >
Romanii nu mai iau credite decat pentru case

Romanii nu mai iau credite decat pentru case

26 septembrie, 2011

Soldul imprumuturilor pentru consum a scazut cu 5% in ultimul an, in timp ce finantarile pentru locuinte au crescut cu peste 10%. Criza l-a invatat pe roman sa nu mai consume pe credit. O rata la banca reprezinta o responsabilitate, astfel ca riscul este acum asumat de romani doar la achizitionarea unei locuinte. Iar asta se observa cel mai bine din evolutia creditelor acordate de bancile comerciale populatiei. Soldul imprumuturilor de consum contractate de romani a scazut in intervalul august 2010 - august 2011 cu 6% pe componenta in lei (28 miliarde de lei) si cu 5,47% pe euro (echivalentul a 28,5 miliarde de lei), potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei. In ceea ce priveste imprumuturile pentru locuinte, soldul pe componenta in moneda nationala a scazut cu 6,5% (1,6 miliarde de lei),…

mai mult >
Cum va fi afectata piata imobiliara de noul regulament al BNR

Cum va fi afectata piata imobiliara de noul regulament al BNR

21 septembrie, 2011

Noile conditii de prudentialitate ale BNR ar putea reduce consistent accesul la creditele ipotecare. Se pune intrebarea cat de mult ar putea fi influentata piata imobiliara. Afla ce spun specialistii. Printre noutatile propuse de BNR in scopul protejarii viitorilor doritori de credite ipotecare in valuta, se numara impunerea unui avans de minimum 30% pentru creditele in euro si de 40% pentru creditele in alte valute, insa aceste conditii sunt oarecum apropiate cu cele practicate si in prezent de banci pentru creditele-standard, respectiv un avans de 25%. Ceea ce insa ar putea avea un impact semnificativ fata de situatia prezenta sunt conditiile legate de modul de stabilire a nivelului de indatorare. Astfel, BNR recomanda bancilor sa ia in calcul, la stabilirea gradului de indatorare, o depreciere…

mai mult >