Noutati

Europa Capital aduce in Romania 24 milioane euro pentru imobiliare

Europa Capital aduce in Romania 24 milioane euro pentru imobiliare

08 martie, 2011

Dupa un an in care si-a suspendat activitatea investitionala in Romania din cauza crizei, un fond de investitii parte a The Rockefeller Group reintra in joc punand la bataie cateva zeci de milioane de euro. Strategia cu care vine in Romania compania de administrare a fondurilor de investitii Europa Capital, parte a grupului Rockefeller, porneste de la ideea ca, pe de-o parte, preturile sunt, in multe cazuri, prea ridicate si, pe de alta parte, ca proprietarii se asteapta ca piata sa isi revina la acelasi nivel ca in urma cu trei ani. Pur si simplu, acum nu exista suficienti bani si nici nu vor exista in viitor, pentru a impinge preturile la acele niveluri, spune Tim Norman, cel care coordoneaza activitatea grupului Europa Capital Emerging Europe Limited in tarile aflate in curs de dezvoltare.…

mai mult >
Patru firme de asigurare prezinta polite facultative pentru locuinta ca fiind obligatorii

Patru firme de asigurare prezinta polite facultative pentru locuinta ca fiind obligatorii

08 martie, 2011

Politele au acelasi pret si aceeasi suma asigurata ca si asigurarile obligatorii pentru locuinte, fiind insotite de bonusuri pentru bunurile din casa. "Nu e nimic ilegal. Se bazeaza pe faptul ca omul nu citeste niciodata contractul", avertizeaza seful PAID, care reuneste 13 firme de asigurare Romanii sunt invitati de unele firme de asigurare sa cumpere polite facultative pentru locuinta care le sunt prezentate ca fiind obligatorii. Unii dintre agentii de vanzare isi abordeaza potentialii clienti chiar in sediile directiilor de taxe si impozite locale, mizand pe faptul ca mare parte a populatiei a perceput asigurarea obligatorie a locuintei drept un nou bir. Pretul politelor este 20 de euro, iar suma maxima asigurata este 20.000 euro, adica tot atat cat la celebrele asigurari obligatorii pentru…

mai mult >
INS: Mai putine locuinte date in folosinta in 2010

INS: Mai putine locuinte date in folosinta in 2010

04 martie, 2011

Numarul locuintelor date in folosinta in ultimele trei luni din 2010 a fost de 16.680 de unitati, in scadere cu 6.251 de locuinte fata de trimestrul IV al anului precedent. Potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS), anul trecut au fost terminate 48.812 locuinte, in scadere cu 12.289 locuinte, fata de 2009. Pe medii de rezidenta, atat in ultimele trei luni din 2010 cat si in perioada similara din 2009, cele mai multe locuinte au fost construite in mediul rural, 59 %, respectiv 53,6%. Repartitia pe fonduri de finantare a locuintelor terminate releva faptul ca, fata de 2009, in perioada octombrie-decembrie a anului trecut, a scazut atat numarul locuintelor realizate din fondurile private, cat si numarul locuintelor realizate din fondurile publice - cu 4.327 locuinte, respectiv…

mai mult >
In 2010 au fost finalizate 48.800 de locuinte, in scadere cu 12.290

In 2010 au fost finalizate 48.800 de locuinte, in scadere cu 12.290

04 martie, 2011

Numarul locuintelor finalizate in 2010 s-a ridicat la 48.812, cu 12.289 unitati mai putin fata de 2009, conform datelor Institutului National de Statistica (INS). "Pe medii de rezidenta, analiza constructiei de locuinte noi pune in evidenta o crestere a ponderii acestora in mediul rural atat in anul 2010 (52,3%) cat si in anul 2009 (50,4%). Repartitia pe fonduri de finantare a locuintelor terminate releva ca fata de anul 2009 in 2010 a scazut atat numarul locuintelor realizate din fonduri private, cat si numarul locuintelor realizate din fonduri publice, cu 9.324 locuinte, respectiv cu 2.965 locuinte", se arata intr-un comunicat al INS. Distributia in profil regional pune in evidenta o scadere a numarului locuintelor terminate in toate regiunile de dezvoltare: Nord-Vest (-4.378 locuinte),…

mai mult >
Alegeti o tamplarie performanta, pentru a tine 41% din caldura in casa!

Alegeti o tamplarie performanta, pentru a tine 41% din caldura in casa!

04 martie, 2011

Importanta alegerii tamplariei pentru inchiderea unei cladiri este determinata de efectul economic si ambiental al acesteia asupra cladirii. De regula, intr-o cladire pierderile termice se produc: 9% prin podea; 24% prin acoperis; 26% prin pereti si 41% prin ferestre si usi. Dotarea cladirii cu o tamplarie adecvata corecteaza pierderile, diminuandu-le mai mult sau mai putin, in functie de calitatea acesteia. Tamplaria clasica din lemn, echipata cu sticla clara simpla, a devenit practic inutilizabila. S-a adoptat in timp tamplaria metalica, iar apoi s-a trecut la cea din aluminiu, din lemn stratificat, din PVC extrudat sau din combinatii intre ele. Avantaje si dezavantaje Fiecare dintre acestea prezinta avantaje si dezavantaje. Tamplaria din aluminiu cu bariera termica prezinta o foarte buna…

mai mult >