Noutati

Creditul de casa se ia tot mai greu

Creditul de casa se ia tot mai greu

22 august, 2008

Estimare. Oferta de locuinte va egala cererea de-abia in 32 de ani Un sfert din romani vor sa cumpere o locuinta in urmatorii 10 ani, insa doar 7,5% dintre ei isi permit acum sa ia un credit. Peste 5 milioane de romani doresc sa-si cumpere o casa in viitorii 10 ani, insa putin peste 400.000 de persoane au si potentialul de finantare necesar, pe baza venitului declarat, se arata intr-un studiu al UniCredit Tiriac Bank. Potrivit calculelor bancii, bazate pe datele Institutului National de Statistica privind nivelul veniturilor lunare, 10% din populatie isi permite sa cumpere o locuinta, din surse proprii sau credit, au precizat reprezentantii UniCredit. Numarul mare de cumparatori potentiali, respectiv 50%, este reprezentat de persoane tinere, sub 29 de ani, cu venituri mici, dar cu perspectiva…

mai mult >
Blocaj pe piata imobiliara

Blocaj pe piata imobiliara

22 august, 2008

Vara este anotimpul in care piata imobiliara intra intr-o pauza in ceea ce priveste inceperea constructiilor de noi complexuri imobiliare. Anul acesta oricum a fost unul atipic pentru piata romaneasca. Blocajul care a intervenit in ultimele luni a schimbat planurile multor investitori, si implicit regulile pietei. Aproape nimeni nu a mai cumparat. Toti cei care isi doresc o casa noua… asteapta. Dar ce urmeaza? Iata ce spne unul dintre cele mai noi studii imobiliare. “Piata a intrat intr-o vacanta timpurie” a declarat Michael Rhydderch, Head of the European Cross Border Capital Market Group la Cushman & Wakefield. “Volumul tranzactiilor s-a redus nu atat din cauza lipsei de cerere sau de oferta de pe piata, cat din cauza incertitudinilor de pe piata financiarasi a preturilor. Acestea…

mai mult >
Imobiliarele, inca mai atractive decat bursa

Imobiliarele, inca mai atractive decat bursa

21 august, 2008

Majorarile de pret de la momentul lansarii pana la finalizarea unui proiect se inscriu in general intr-o marja de 20-30%, in functie de proiect, existand si proiecte ale caror preturi s-au majorat mult mai mult, fiindca lansarea a avut loc in urma cu peste un an si jumatate, scrie BUSINESS Magazin. Exista totusi si proiecte care vor livra primele locuinte in acest an si ale caror preturi au crescut cu mai putin de 20% sau au ramas chiar la acelasi nivel ca in momentul lansarii pe piata. Un cumparator ar putea achizitiona deci o locuinta noua a carei finalizare sa fie programata peste minim un an la acelasi pret sau un pret nu cu mult mai mai mare fata de cel afisat in momentul lansarii. Cu toate acestea, costurile locuintei ar fi mai mari in prezent comparativ cu in urma cu un an, spre exemplu,…

mai mult >
Pavelele bat betonul la pret

Pavelele bat betonul la pret

21 august, 2008

Numarul mare de case construite in ultimii ani a facut sa creasca cererea pentru materiale destinate amenajarii curtii. Tot mai multi proprietari opteaza pentru amenajarea curtii cu pavele, in vreme ce varianta betonarii este considerata scumpa si nefunctionala. Amenajarile moderne prevad montarea de pavele in locul variantei cu ciment, pentru ca pavelele arata mult mai bine, ne-a spus Adrian Iovescu, designer in cadrul firmei Accent Design. Pavelele sunt indicate pentru pavarea de alei, curti interioare, terase, parcaje, trotuare cu trafic pietonal intens si mediu. in functie de grosime, pavelele suporta greutati de pana la 10 tone. Cererea pentru pavele este in crestere chiar daca preturile sunt cu peste 20% mai mari. Comparativ cu perioada similara a anului trecut pavelele s-au scumpit…

mai mult >
Creditul ipotecar rapid este mai scump

Creditul ipotecar rapid este mai scump

19 august, 2008

Costurile cresc daca perioada de analiza a dosarului e mai mica. Ieftin sau rapid? Cum vrei sa fie creditul ipotecar pe care ti-l doresti? Banca a carei rata este mai scumpa da aprobarea financiara si juridica in cateva zile de la depunerea dosarului de credit. Pe de alta parte, o banca a carei solutie de creditare este mai ieftina solicita documente suplimentare referitoare la istoricul de creditare pe care la avut solicitantul in ultimii ani, spun, din experienta, consilierii brokerului de credite Credit Zone. In primul caz, dupa aprobarea dosarului urmeaza evaluarea imobilului - aproximativ doua zile conform Credit Zone, si apoi se pot semna actele de proprietate. Daca nu exista probleme cu documentatia sau cu profilul financiar al solicitantului, creditul ipotecar se obtine in maximum…

mai mult >