Noutati

Avantajele si dezavantajele ansamblurilor rezidentiale din vestul Capitalei

Avantajele si dezavantajele ansamblurilor rezidentiale din vestul Capitalei

05 august, 2008

Zona aglomerata, distanta mare fata de centru, acces dificil la mijloacele de transport in comun, zona locuita de tigani, sunt doar cateva dintre punctele slabe ale ansamblurilor rezidentiale aflate in constructie in partea de vest a Bucurestiului, potrivit unei analize a firmei Diana Metiu International (DMI). Potrivit acesteia, in cartierele Militari si Drumul Taberei sunt puse la dispozitia doritorilor de a achizitiona o locuinta aproape 15.000 de unitati locative, ceea ce reprezinta 22,68% din numarul total de spatii rezidentiale la nivelul intregii Capitale. Cele opt proiecte mentionate de DMI vor livra pe piata in urmatorii cinci ani aproape 9.000 de unitati locative. Desi dezvoltatorii promit cumparatorilor facilitati de genul acces la sala de sport si piscina, spatii verzi, gradinita…

mai mult >
Cele mai scumpe case au peste o suta de ani vechime

Cele mai scumpe case au peste o suta de ani vechime

04 august, 2008

In Craiova, vechile conace boieresti domina topul pietei imobiliareIn topul preturilor imobiliare din Craiova se situeaza, departe de orice concurenta, vechile case boieresti. Este vorba de imobile construite in urma cu mai bine de o suta de ani, in stilul baroc. In pofida vechimii, acele cateva case boieresti care au rezistat vremii - in special regimului comunist - nu si-au pierdut valoarea. Ba chiar dimpotriva, sunt mai scumpe decat odinioara. Unele dintre ele depasesc pragul de doua milioane de euro, chiar daca nu au anumite accesorii de lux, precum jacuzzi sau piscina. Asta in timp ce o vila noua, cu piscina, garaj etc., poate fi achizitionata in Craiova cu sume cuprinse intre trei si sase sute de mii de euro. Nu mai vorbim de faptul ca, pentru doua milioane de euro, poti cumpara 18-20…

mai mult >
Apartamentele vechi s-au ieftinit, in medie, cu 200 euro/metru patrat in ultimele sase luni

Apartamentele vechi s-au ieftinit, in medie, cu 200 euro/metru patrat in ultimele sase luni

01 august, 2008

Pretul mediu pe metrul patrat a scazut, in cazul apartamentelor vechi, in majoritatea oraselor mari, cu aproximativ 200 de euro in primul semestru al acestui an. Potrivit unei analize RE/MAX Romania, apartamentele vechi din Bucuresti vor inregistra o scadere de pana la 15%, in timp ce in provincie, scaderea va fi ceva mai temperata, urmand sa fie cuprinsa intre 5 si 10%. Scaderea ar putea fi insa mai accentuata daca BNR va continua sa inaspreasca normele de creditare pentru populatie. Scaderea de 200 euro/mp, pentru un apartament de 50 mp, se traduce printr-o valoare redusa cu 10.000 de euro, conform reprezentantilor RE/MAX. De exemplu, in Bucuresti, pretul pe metrul patrat in zona 1 Mai a scazut din luna ianuarie de la 2.500 la 2.300 de euro/mp. Scaderi similare s-au inregistrat si in tara…

mai mult >
Cum poate fi vanduta o casa ipotecata

Cum poate fi vanduta o casa ipotecata

01 august, 2008

Pe langa comisionul de rambursare, proprietarul ... Instrainarea unei locuinte luate prin credit se poate realiza cu acordul bancii Fie ca ramburseaza anticipat sau gasesc un client care sa preia ipoteca, proprietarii locuintelor achizitionate pe credit au la dispozitie mai multe variante pentru a le vinde. Daca ati luat pe credit un imobil, nu inseamna ca sunteti legat pe viata de el. Asa ca, daca va hotarati sa va schimbati locuinta, aveti la dispozitie mai multe solutii pentru a scapa de ipoteca. Ideal ar fi sa aveti banii necesari pentru a face o rambursare anticipata. Creditul-punte, o solutie la indemana In acest caz, dupa restituirea sumelor datorate si a comisionului de rambursare in avans, banca va dispune radierea ipotecii din cartea funciara. Din acel moment, toate interdictiile…

mai mult >
Gigacaloria, mai scumpa din toamna

Gigacaloria, mai scumpa din toamna

01 august, 2008

Autoritatile locale trebuie sa stabileasca, pana la mijlocul lunii septembrie, in ce masura vor subventiona factura la incalzire. Pretul energiei termice livrate de producatorii in cogenerare, care produc simultan electricitate si agent termic, a crescut in medie cu 9%, iar cel al gigacaloriei furnizate de centralele simple este pe cale sa fie majorat cu acelasi procent, a declarat, ieri, pentru EVZ, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Serviciilor Comunitare de Utilitati Publice (ANRSC), Marian Bigiu. Deocamdata nu am primit datele de la toti producatorii de energie termica, dar cresterea pretului va fi in medie de aproape 10%, din cauza majorarii costurilor cu achizitia combustibilului, a precizat Bigiu. Edilii decid Acest lucru nu inseamna, insa, ca factura platita…

mai mult >