Noutati

Asociatii de proprietari

Asociatii de proprietari

07 iulie, 2008

Nu am contoare de apa calda si apa rece si mi s-au adaugat lunar cate 30-40 de litri de apa calda si rece. Suntem trei persoane fara contoare in bloc si ni s-au trecut noua toate pierderile. Este corect sau nu? Virginia Negulici, Bucuresti Modul de repartizare a pierderilor dupa consumul fiecaruia, indiferent ca acesta este in functie de contoarele individuale sau de numarul de persoane, este incorect si nelegal si produce mari prejudicii unora dintre proprietari, mai ales celor care consuma in mod civilizat apa. Exista solutii pentru toate situatiile, fara a afecta nici un proprietar, important este sa aveti un administrator bun, care sa le aplice. Raspunderea fata de administrator apartine presedintelui, caruia trebuie sa va adresati. Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: Salariul…

mai mult >
Case la pret-chilipir, oferite de spanioli romanilor

Case la pret-chilipir, oferite de spanioli romanilor

07 iulie, 2008

Un apartament de trei camere pe malul Mediteranei, mobilat, intr-un bloc de trei etaje cu garaj subteran, lift si piscina pe acoperis - 98.000 de euro. Din pretul locuintei se scad cheltuielile de deplasare in Spania! Case la pret-chilipir, oferite de spanioli romanilor Criza imobiliara din Spania a facut ca si piata romaneasca sa fie inundata de oferte de apartamente si vile in peninsula. Unele au fost traduse si preluate de agentii imobiliare romanesti. Pe internet, ofertele sunt impresionante ca numar: un singur site are, de pilda, 400 de tipuri variate de apartamente si vile. Preturile variaza in functie de „dotari”. De pilda, o vila in orasul Alicante (capitala provinciei cu acelasi nume) cu 8 dormitoare si 2.000 de metri patrati de teren, in care se includ o gradina exotica si o…

mai mult >
Proprietarii centralelor de apartament platesc scump independenta fata de retea

Proprietarii centralelor de apartament platesc scump independenta fata de retea

07 iulie, 2008

Valul care i-a cuprins in ultimii ani pe multi dintre romanii care s-au debransat de la retelele de bloc pentru a-si monta centrale de aparatament risca sa-i doboare. Facturile la intretinere s-au injumatatit, dupa cum promiteau vanzatorii de microcentrale, dar economiile facute intr-o parte se risipesc pe costurile, in crestere, la gaze si la electricitate. Astfel, investitia initiala, de 2.000-3.000 euro, nu se mai recupereaza integral niciodata. Singurul avantaj care le ramane este independenta de reteaua de termoficare. Mii de proprietari s-au confruntat in ultimii ani cu dificultatea alegerii de a ramane sau nu abonat la RADET. Practic, au avut de optat intre dezavantajele cele mai mici. Reteaua de distributie locala le ofera suprafacturarea cu pierderile din retea, iar centralele de…

mai mult >
Distrigaz Sud lasa fara apa calda mii de proprietari bun-platnici

Distrigaz Sud lasa fara apa calda mii de proprietari bun-platnici

03 iulie, 2008

Cateva mii de apartamente din Brasov au ramas, de doua zile, fara apa calda, dupa ce Distrigaz Sud a sistat la plesneala furnizarea gazului metan pentru 19 din cele 30 de centrale termice de cartier din municipiu. Saptamana trecuta, conducerea CET Brasov a fost somata de mai-marii Distrigaz Sud sa inceapa urgent sa-si achite datoriile, ce totalizeaza 30 de milioane de lei din care 15 milioane reprezintadebitele asociatiilor de proprietari , in caz contrar urmand sa fie stopate livrarile de gaz metan. Iar pentru a arata ca nu glumeste, luni, Distrigaz Sud a si taiat gazul la cele 19 centrale de cartier, lasand fara apa calda peste 6000 de apartamente, desi proprietarii a aproape 4000 dintre acestea sunt la zi cu plata facturilor la intretinere, iar ceilalti au datorii de numai o luna, doua!…

mai mult >
Romanii isi fac locuinte cu ciment bulgaresc

Romanii isi fac locuinte cu ciment bulgaresc

03 iulie, 2008

Dupa ce de cativa ani incoace romanii au luat cu asalt litoralul de la sud de Dunare, in prezent cimentul ieftin pare a fi noua atractie. Romanii din sudul tarii care isi construiesc o casa sau doresc sa o renoveze prefera sa cumpere materialul de constructie din Bulgaria ca urmare a diferentei mari de pret. Daca peste Dunare pentru un sac de ciment scoti din buzunar maximum 22 de lei, la depozitele locale ajungi sa platesti chiar si 40 de lei. Explicatia? Pretul mic al gazelor din Bulgaria, investitiile reduse ale producatorilor de acolo, calitatea uneori mai slaba a produselor, dar si goana dupa profit a distribuitorilor din Romania. Ion Crangasu, presedintele patronatului producatorilor de ciment din Romania, recomanda cumparatorilor o atentie sporita la calitatea produselor achizitionate…

mai mult >