Noutati

Cum va puteti monta centrala individuala

Cum va puteti monta centrala individuala

11 iulie, 2008

Vara e anotimpul in care nu numai ca este indicat sa faceti reparatii in casa, dar este si perioada optima pentru eventualele schimbari de retele in ceea ce priveste furnizarea energiei termice. Locuitorii blocurilor, care vor sa renunte la caldura furnizata de RADET si intentioneaza sa treaca pe centrala de apartament, trebuie sa stie ce pasi au de urmat. Daca doriti sa va debransati e bine, in primul rand, sa va interesati de un detaliu de baza. Mai exact, principala conditie impusa de Radet, conform regulamentului serviciului public de alimentare cu energie termica, e ca nu puteti sa renuntati la reteaua principala decat daca mai exista in bloc vecini debransati total sau partial. Pentru a va monta centrala de apartament e bine sa stiti ca sunt cativa pasi de urmat. Solicitantul unei debransari…

mai mult >
Urbanism, urbanism, da

Urbanism, urbanism, da"™ sa stim si noi!

10 iulie, 2008

Miercurea trecuta, la ora 12:15, atunci cind, saptaminal, prezint in direct suplimentul Casa si gradina la Radio Tineret "Florian Pittis", moderatoarea m-a intrebat cum sta treaba cu planurile de urbanism. Grea intrebare. Documentatiile si aprobarile necesare pentru construirea unui imobil sint reglementate de legi si norme atit de stufoase si imbirligate, incit ele nu pot fi descilcite de noi, muritorii de rind, fara ajutorul intotdeauna interesat al autoritatilor. Pentru a construi un imobil in orice oras al acestei tari ai nevoie, zice-se, de Autorizatie de constructie emisa de Primarie. Documentul esential la dosarul de autorizare este Certificatul de urbanism (eliberat in baza unui plan), document prin care Administratia publica locala face cunoscute solicitantului elementele ce caracterizeaza…

mai mult >
Energie solara pentru 200.000 de case

Energie solara pentru 200.000 de case

10 iulie, 2008

Cu o inaltime de 1.000 de metri si o suprafata reflectorizanta de 2.500 metri in diametru, gigantul solar din Australia va genera 200 MW, cantitate de energie suficienta pentru iluminarea a 200.000 de locuinte. Tehnologia turnului solar se bazeaza pe absorbtia aerului cald de la baza catre varful turnului. Temperatura aerului la nivelul solului ajunge la 70 de grade Celsius, datorita concentratiei de energie solara inmagazinata de marea suprafata reflectorizanta din jurul turnului. Aerul cald va fi absorbit de-a lungul celor 1.000 de metri, cu o viteza de 15 metri pe secunda, pentru ca, la iesirea din turn, sa fie ca un vant fierbinte care sufla cu putere asupra paletelor a 32 de turbine. Puse in miscare de rotatie, turbinele actioneaza generatorul care produce energie electrica. Turnul Solar…

mai mult >
Intretinerea ne face cei mai tristi din Europa

Intretinerea ne face cei mai tristi din Europa

10 iulie, 2008

Desi plata facturilor le face zile fripte, oamenii sunt convinsi ca anul viitor le va fi mai bine si acorda incredere sporita mass-media. Cei mai noi membri ai Uniunii Europene sunt si cei mai nemuliumiii de viaia cotidiana, dar sunt fruntasi la capitolul optimism, potrivit analizei rezultatelor studiului Eurobarometru Standard 69. Viitorul si Uniunea Europeana le suna bine celor mai mulii dintre romani, dar pespectivele in ceea ce priveste puterea de cumparare dezvaluie o societate scindata, ce merge spre inegalitate. Cea mai mare problema pentru acestia este plata facturilor, care creeaza probleme pentru 64% dintre romani si pentru 78% dintre bulgari. Nici portughezii nu sunt mai fericiii, 74% dintre acestia plangandu-se de aceleasi probleme. Media nemuliumirilor la nivelul celorlalte iari…

mai mult >
Baneasa Rezidential - un oras la marginea orasului

Baneasa Rezidential - un oras la marginea orasului

10 iulie, 2008

Oricine trece pe Aleea Privighetorilor sau isi face cumparaturile in zona comerciala din apropiere observa cateva blocuri elegante in mijlocul unui imens santier. Baneasa Rezidential este parte integranta a proiectului Baneasa, cel mai mare si mai complex proiect de dezvoltare urbana din Romania, care se va intinde pe o suprafata de 221 ha, reprezentand 1% din suprafata Bucurestiului. Ansamblul rezidential, care consta in aproximativun milion de metri patrati de locuinte, este amplasat intr-un perimetru marcat de Aeroportul Baneasa, DN1, Aleea Privighetorilor si Iancu Nicolae. Toate lucrarile de infrastructura sunt in curs de finalizare sau deja finalizate. Este vorba si de drumuri dar si de canalizare, alimentare cu apa, alimentare cu gaz. Sunt cuprinse in proiect 30 de ha de strazi cu dublu…

mai mult >