Noutati

Rezidentialul, in linie dreapta

Rezidentialul, in linie dreapta

19 iunie, 2008

Piata imobiliara din Romania in ce directie se indreapta? Se intreaba toata lumea. In momentul de fata, pionul principal de pe tabla de sah a pietei imobiliare din Capitala este rezidentialul, evolutia acestuia fiind urmarita indeaproape de toti analistii imobiliari, asadar, cand se pune intrebarea "Incotro se indreapta piata imobiliara?", se ia in calcul in primul rand Rezidentialul. Deoarece el mai poate fi imprevizibil si poate aduce elemente noi si suprinzatoare pentru specialisti. Pe cand tranzactiile cu locuinte vechi si vile de lux sunt predictibile. Din partea apartamentelor vechi se astepta de mult o scadere a preturilor, ceea ce se intampla acum, asa ca aceasta nu e o surpriza. Segmentul caselor de lux se stie ca este permisiv doar persoanelor care detin sume importante de bani,…

mai mult >
Romania e pe primul loc in UE la cresterea pietei constructiilor

Romania e pe primul loc in UE la cresterea pietei constructiilor

19 iunie, 2008

Sectorul constructiilor din Romania a inregistrat cea mai mare crestere, de 30%, in luna aprilie a acestui an comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, dintre toate cele 27 de state ale Uniunii Europene, potrivit biroului de statistica european, Eurostat. La nivelul intregului bloc comunitar volumul productiei in acest domeniu a inregistrat o crestere de 0,4%. Urmatoarele state clasate dupa Romania care au inregistrat cresteri importante sunt Slovenia (23,3%), Polonia (22,8%) si Bulgaria (21%). Cea mai slaba evolutie s-a inregistrat in Spania, cu un declin de 21,8% fata de luna aprilie a anului 2007. Totodata, fata de luna martie a acestui an, in aprilie sectorul constructiilor din Romania a avut o crestere de 2,6%, jumatate din avansul de 5,2% consemnat in luna a treia. Cele mai mari…

mai mult >
Preturi de lux pentru cocioabe

Preturi de lux pentru cocioabe

18 iunie, 2008

La doi ani de la dezastru, cind casele le-au fost inghitite de pamint intr-o singura noapte, oamenii din satul gorjean Seciurile refuza sa se mute in noile locasuri. Unii dintre cei 500 de sinistrati stau pe la rude, dar majoritatea dintre ei nu si-a parasit ruinele. Asta pentru ca noile case construite de Guvern arata precum ruinele ramase in urma alunecarilor de teren. Ploua prin acoperis, peretii se darima, podeaua s-a umflat, locuintele nu au baie sau sobe, iar afara pe timp de ploaie localnicii inoata in noroi. 4 mai 2006 este ziua in care localnicii din Seciurile au crezut ca Dumnezeu le-a intors spatele. In noaptea de 4 spre 5 mai, casele in care dormeau au fost inghitite de pamint. Terenul fie s-a lasat, fie a luat-o la vale. Alunecarea de teren, intinsa pe aproape 10 kilometri, a…

mai mult >
Montarea blatului de bucatarie

Montarea blatului de bucatarie

18 iunie, 2008

Operatiunea are un grad de dificultate mediu, asa ca fie apelezi la meseriasi, fie, daca ai inclinatii tehnice, incerci singur. Daca bucataria ta nu mai arata asa de bine din cauza vechimii mobilierului, nu trebuie sa procedezi neaparat la inlocuirea totala a acestuia. Este suficient sa schimbi, de exemplu, doar blatul de lucru din bucatarie sau doar pe cel de la chiuveta. Daca mai cumperi si unul sau doua dulapioare noi, mai pui si o perdeluta, modificarile vor fi vizibile. Pentru montarea blatului poti apela la o echipa de mesteri, pe care e bine sa o supraveghezi atent, sau poti sa incerci si singur. Nu este prea greu, insa necesita totusi inclinatii tehnice. Masoara corect Daca te-ai hotarat sa schimbi blatul, trebuie sa masori bine inainte de a cumpara altul. Poti sa cumperi exact cat…

mai mult >
IKEA da banii inapoi clientilor care au cumparat lampi care pot provoca incendii

IKEA da banii inapoi clientilor care au cumparat lampi care pot provoca incendii

18 iunie, 2008

Retailerul de mobila si decoratiuni suedez IKEA va retrage de pe rafturile de vanzare un anumit tip de lampa care poate provoca incendii in urma supraincalzirii, a anuntat ieri compania. Compania va returna banii dati de clienti pentru achizitionarea acestui produs, suma totala ajungand la circa 5.500 de euro. Decizia de retragere de pe piata a produsului respectiv a venit in urma testelor efectuate de consiliul national suedez pentru siguranta in domeniul electricitatii. Consiliul a testat lampa Femton si a ajuns la concluzia ca modul in care este construita lasa loc riscului de supraincalzire. Desi lampa este comercializata din 2004, nici un magazin IKEA nu a primit vreo sesizare din partea clientilor cu privire la producerea unor incidente cauzate de supraincalzirea corpului de iluminat,…

mai mult >