Noutati

Pierderile din spatiile comune se impart tuturor proprietarilor, separat, dupa cota-parte indiviza

Pierderile din spatiile comune se impart tuturor proprietarilor, separat, dupa cota-parte indiviza

21 aprilie, 2008

Cum se calculeaza costul caldurii intr-un apartament dintr-un bloc cu repartitoare la 97% dintre apartamente? Este normal ca un apartament necontorizat, cu trei camere, confort doi, sa plateasca la caldura cu 110 lei mai mult decat unul cu repartitoare din aceeasi scara, tot cu trei camere, compus din trei familii, dintre care si un copil mic. Adica o locuinta care, dintre toate locuintele cu trei camere, plateste cel mai mult: suma de 165 de lei. Pierderile blocului nu trebuie sa se imparta la toti? Vasile Ion, Bucuresti Raspuns: Un apartament cu 3 camere fara repartitoare intr-o luna ca ianuarie, foarte friguroasa, nu are cum sa consume si sa plateasca mai mult de 0,6 Gcal./camera, adica 1,8 Gcal./luna, ceea ce inseamna maximum 214 lei/luna pentru caldura, la pretul Gcal. din Bucuresti de…

mai mult >
Piata imobiliara se stabilizeaza, dar ramane atractiva pentru investitori

Piata imobiliara se stabilizeaza, dar ramane atractiva pentru investitori

21 aprilie, 2008

In ultimii ani piata imobiliara romaneasca a avut o dezvoltare extrem de puternica, s-au scris mii de articole, au avut loc sute de dezbateri pe acest subiect. De ce revenim tot la aceasta tema? Pentru ca noi consideram ca misiunea noastra nu este doar sa va sfatuim cum sa aveti cea mai frumoasa si practica locuinta, ci sa va tinem la curent si cu evolutiapietei imobiliare, lucru care pana la urma va ajuta sa va alegeti casa ideala, si de ce nu, sa investiti intr-o afacere inca profitabila. Pana de curand toata lumea considera ca cele mai mari castiguri vin din acest segment, al imobiliarelor, si ca oricine are ceva bani pusi deoparte ii poate inmulti de cateva ori. Ei bine, specialistii spun ca anul 2008 aduce schimbari notabile in piata imobiliara romaneasca. Piata a devenit mai stabila…

mai mult >
Cladiri

Cladiri "verzi" si in Romania

18 aprilie, 2008

OPTIMIST. Steve Borncamp crede ca si Romania va avea in curind cladiri verzi Intr-o piata imobiliara intr-o expansiune fara precedent in perioada post-comunista, o companie aduce in Romania cladirile verzi. O serie de avantaje le recomanda pe acestea in fata constructiilor obisnuite. Cresterea preturilor la energie, disponibilitatea unui numar tot mai mare de tehnologii si materiale destinate cladirilor ecologice, precum si obligativitatea evaluarii cladirilor din punctul de vedere al eficientei energetice reprezinta contextul favorabil dezvoltarii pietei cladirilor verzi. Aceasta este parerea lui Steven Borncamp, managing director al Sopolec Business Advisory Services si fondator al EcoNavitas companie ce ofera servicii in sectorul constructiilor verzi. Compania va organiza saptamina viitoare…

mai mult >
Tarifele la gaze si curent, inghetate pana la 1 iulie

Tarifele la gaze si curent, inghetate pana la 1 iulie

18 aprilie, 2008

Tarifele pentru electricitate ar putea creste dupa 1 iulie din cauza influentei cheltuielilor pentru reducerea poluarii, insa nu exista inca o evaluare a nivelului scumpirilor. "La 1 iulie vom avea o ajustare mai profunda, iar costurile cu emisiile de CO2 ar putea fi un factor care sa preseze preturile", a spus Nicolae Opris, vicepresedinte al Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE). Autoritatile nu intentioneaza sa opereze nici o majorare de pret la curent pana la 1 iulie, iar cresterea tarifelor de la acea data este nesustenabila, a precizat ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian. Ministrul a precizat ca nu se va mari nici tariful la gaze pana pe data de 1 iulie, in ciuda presiunilor distribuitorilor. Sursa: Romania libera

mai mult >
Isarescu, in cautarea pretului corect al caselor

Isarescu, in cautarea pretului corect al caselor

18 aprilie, 2008

Daca preturile afisate pe piata imobiliara sunt cele reale, ar trebui sa ne speriem, spune Isarescu. Informatiile referitoare la preturile practicate pe piata imobiliara scot in fata mai degraba sumele cerute de vanzatori, si nu pe cele finale la care se incheie tranzactiile, a declarat, ieri, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu. Oricine poate sa ceara oricat. Nu sunt date legate de tranzactii, a spus Isarescu. Intrebat cum comenteaza posibilitatea ca actualele preturi afisate sa fie, de fapt, cele reale, Isarescu a spus: Ar trebui sa ne speriem daca ar fi reale. Informatiile statistice sunt foarte importante pentru piata. In functie de veridicitatea lor se iau decizii, a completat Isarescu. In plus, guvernatorul BNR a criticat analizele referitoare la scaderea preturilor practicate pe piata…

mai mult >