Noutati

Bucurestiul va avea o noua gura de tocat bani: o institutie ce isi da cu parerea despre caldura

Bucurestiul va avea o noua gura de tocat bani: o institutie ce isi da cu parerea despre caldura

16 aprilie, 2008

Municipalitatea a aprobat un buget anual de aproape jumatate de milion de euro pentru agentia care va trebui sa gaseasca solutii de ieftinire a facturilor de caldura platite de bucuresteni. Consilierii municipali ai Capitalei au aprobat inceperea activitatii Agentiei Municipale de Eficientizare si Reglementare in Domeniul Energiei din Bucuresti (AMEREB), la doi ani de la infiintarea ei. Acesta se va ocupa de monitorizarea activitatii RADET, masurarea nivelurilor de servicii si a efectelor investitiilor derulate in ultimii 17 ani in infrastructura de termoficare. Totodata, va cauta o metoda prin care factura de caldura sa fie mai mica. Institutia va avea un bugetul de functionare de aproximativ 480.000 de euro, anual. Din aceasta suma, 300.000 de euro vor fi cheltuieli proprii de functionare,…

mai mult >
Topul creditelor ipotecare

Topul creditelor ipotecare

16 aprilie, 2008

Potrivit clasamentului realizat de revista „Capital“, creditul pentru locuinta de la ING Bank se claseaza pe primul loc. Un imprumut ipotecar cu dobanda de numai 4% poate fi mai scump decat unul la care dobanda este peste 8%, releva suplimentul „Banci“ al revistei „Capital“ din aceasta saptamana. „Afisate cu caractere mari in reclame, dobanzile atractive ascund adesea comisioane care, insumate, ajung sa reprezinte si peste 70%-80% din totalul creditului“, se arata in suplimentul mentionat. Populatia este interesata in primul rand de suma maxima pe care o poate imprumuta de la banca, potrivit studiilor realizate de firmele de cercetare de piata, si mai putin de costurile aferente creditului. Comisioanele sunt cele care fac insa diferenta si in privin- ta creditului maxim care…

mai mult >
Euronavetistii, loviti de criza imobiliara

Euronavetistii, loviti de criza imobiliara

15 aprilie, 2008

Victor Sandulescu, un roman din Ramnicu-Valcea stabilit in Madrid acum patru ani, spune ca in prezent, in Spania, nu se mai construieste. In Spania nu se mai construieste, spune Victor Sandulescu, un roman din Ramnicu-Valcea stabilit in Madrid acum patru ani. Victor lucreaza in constructii, la o firma cu 300 de angajati care primeste tot mai putine comenzi. S-a construit in nestire, preturile apartamentelor au sarit foarte mult si acum nu se mai pot vinde, de aceea nu se mai ridica locuinte. Probleme au si firmele mari, si cele mici, a observat Victor. Sotia acestuia, Ioana, si-a dat si ea seama cat de grava este criza imobiliara: Am fost in Romania zece zile, iar cand ne-am intors, pe 22 martie, Victor a fost nevoit sa stea acasa inca o saptamana, pentru ca firma la care lucreaza nu avea…

mai mult >
Preturile mari au modificat cererea de apartamente in blocuri noi

Preturile mari au modificat cererea de apartamente in blocuri noi

14 aprilie, 2008

Scumpirea locuintelor i-a determinat si pe investitori sa reduca suprafetele locuintelor. Tinerii sint principalii clienti ai dezvoltatorilor imobiliari. Noua cerere se orienteaza in special dupa pretul final, care este dat de suprafata locuintei si de costul fixat de dezvoltatorul ansamblului. Un studiu realizat recent de compania imobiliara Atisreal Romania arata ca cererea cea mai mare este pentru garsoniere si pentru locuintele cu doua camere. Astfel, conform datelor Institutului National de Statistica citate de acest raport, 25% din cererea de locuinte este pentru garsoniere, in vreme ce 40% vizeaza apartamentele cu doua camere. Locuintele mai mari sint mai putin populare. Apartamentele cu trei camere au o pondere de 30%, in vreme ce restul cererilor sint pentru locuintele mai mari. Publicitate…

mai mult >
Cum se negociaza chiria in cazul locuintelor de lux

Cum se negociaza chiria in cazul locuintelor de lux

14 aprilie, 2008

Noul proiect de lege a chiriilor si abundenta tranzactiilor de inchiriere la nivelul capitalei au transformat zvonurile si previziunile pe aceasta tema intr-un subiect de interes general. Conform specialistilor agentiei de consultanta imobiliara ESOP, reglementarile prevazute de mult controversata lege vor afecta doar inchirierile de locuinte obisnuite, in timp ce segmentul lux nu va avea de suferit. Aceiasi specialisti subliniaza ca negocierea, si nu legea chiriilor, ramane piatra de incercare a inchirierilor de lux. Aruncand o privire peste preturile la care se inchiriaza aceste locuintele si comparandu-le cu cele intalnite la marile capitale europene, ne-am putea consola cu gandul ca, indiferent ce s-ar intampla, acestea nu vor putea sa mai urce prea mult. In timp ce chiria pentru un apartament…

mai mult >