Noutati

Casa de comenzi pentru case

Casa de comenzi pentru case

25 martie, 2008

Franciza Mikit se dezvolta in Romania datorita faptului ca ia de pe umerii clientilor bataia de cap cu terenul, autorizatiile, creditul si constructia casei. In Romania, sectorul constructiilor cunoaste cea mai rapida dezvoltare din toate tarile Uniunii Europene. Cererea pentru locuinte nu este inca nici pe departe satisfacuta. Acesta este motivul pentru care franciza frantuzeasca de constructie a caselor Mikit si-a facut loc pe piata autohtona, cu patru ani in urma, si a ajuns la 17 francizati in prezent. Proprietarul francizei Mikit in Romania este Altis Promotor SRL din Pitesti, o companie infiintata de patru actionari romani cu experienta in finante si constructii. Afacerea functioneaza dupa mecanismul one-stop shopping. Adica, persoana care vrea sa-si construiasca o casa rezolva intr-un…

mai mult >
Credit Rezidential de la Bancpost

Credit Rezidential de la Bancpost

24 martie, 2008

IPOTECA. Bancpost a lansat un credit special destinat persoanelor care vor sa achizitioneze, inca din faza de constructie, locuinte in ansambluri rezidentiale ale dezvoltatorilor finantati de banca. Una dintre caracteristicile noului produs, denumit Credit Rezidential, o reprezinta amanarea ipotecii, fara alte garantii suplimentare, pana la intabularea apartamentului in cartea funciara individuala, se arata intr-un comunicat al bancii. Bancpost a mai anuntat ca a introdus la produsele de retail calculul dobanzii fata de indicii de referinta, LIBOR, EURIBOR, BUBOR (ratele medii interbancare pe pietele internationale pentru euro si dolar si rata medie interbancara pentru leu), la care adauga o marja fixa. Sursa: Evenimentul zilei

mai mult >
Piata imobiliara romaneasca, ferita de criza

Piata imobiliara romaneasca, ferita de criza

24 martie, 2008

Desi in primele luni ale anului s-a inregistrat o usoara stagnare a numarului tranzactiilor, pentru perioada urmatoare, considerata "de varf", se asteapta o relansare a vanzarilor. Criza de pe pietele financiare internationale afecteaza intr-o foarte mica masura piata imobiliara romaneasca atat timp cat exista cerere in piata, iar bancile pot sustine in continuare creditarea acestui sector, sustin reprezentantii agentiilor imobiliare participante la Targul de locuinte Timon. "Interesul este in continuare crescut pentru achizitii imobiliare, iar atata timp cat exista cerere din partea cumparatorilor si fondurile de investitii isi plasezainvestitiile in continuare pe piata nu se poate vorbi de iminenta unei crize", considera Anca Patru, consilier in cadrul agentiei imobiliare Euroest. Aceasta…

mai mult >
Scumpiri de 10-20% la apartamente in 2008

Scumpiri de 10-20% la apartamente in 2008

21 martie, 2008

La fel ca anul trecut, 2008 a inceput "in forta", sub semnul unei previziuni unanime: apartamentele din Capitala, fie ele vechi sau noi, vor continua sa se scumpeasca. "Preturile locuintelor, indiferent de tipul lor, nu pot stagna", notau specialistii companiei imobiliare EuroMetropola, in primele zile ale anului. Acestia estimau ca rata de crestere a valorii medii pe metru patrat va fi de circa 15-20% pe segmentul apartamentelor noi si de 10% pentru cele vechi. Blocurile vechi mai scumpe dect cele noi, in Pantelimon Potrivit studiului realizat de Coldwell Banker asupra cartierelor bucurestene, zona de centru-nord conduce detasat in topul celor mai mari preturi. In Primaverii, atat un apartament nou, cat si unul vechi, poate fi achizitionat cu circa 3.000-3.500 euro metrul patrat. Pentru Dorobanti,…

mai mult >
Bani pierduti la cadastru

Bani pierduti la cadastru

21 martie, 2008

De ieri, operatiunile de cadastru din Romania au fost paralizate: din cei 5.430 de topografi autorizati, doar 1.069 mai sunt recunoscuti. Mii de romani cu dosare pe rol risca sa piarda banii platiti pentru masuratorile cadastrale. Monopolul instaurat, de ieri, de Ordinul Geodezilor pe masuratorile cadastrale ii va costa scump pe multi romani care au apelat deja la serviciile unor persoane fizice pana acum autorizate, dar care nu s-au inscris inca in aceasta organizatie. Cetatenii trebuie sa stie ca, in conditiile in care au incheiat un contract cu persoane autorizate de Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI), dar care nu fac parte din Ordinul Geodezilor, vor fi obligate sa plateasca din nou masuratorile cadastrale. Si asta, intrucat noua lege a intrat in vigoare de…

mai mult >