Noutati

AOAR protesteaza fata de cresterea pretului gazelor

AOAR protesteaza fata de cresterea pretului gazelor

12 martie, 2008

Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) cere Guvernului si Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) sa faca public un grafic al cresterilor preturilor la electricitate si gaze in 2008 si apreciaza ca atitudinea autoritatilor, inclusiv a MEF, este "confuza", informeaza Mediafax. "Consideram inacceptabila pozitia ANRE care deja, la nici o luna de la ultima crestere a pretului gazelor naturale din productia interna cu 8,5%, din care 7% a fost cresterea preturilor la distribuitori, sa se declare deschisa aprobarii unei noi cresteri cu circa 8%, la 1 aprilie", se arata intr-un comunicat al AOAR. ANRE a apreciat, la finele lunii ianuarie, ca majorarile sunt acceptabile si a estimat ca in trimestrul al doilea al acestui an nu vor avea loc noi cresteri de preturi.…

mai mult >
Prea multi locuitori in Bucuresti

Prea multi locuitori in Bucuresti

12 martie, 2008

Capitala nu are probleme doar cu traficul, ci si cu o densitate de locuitori cu mult peste media europeana, probleme grave de poluare, dar si o lipsa acuta de spatii verzi, se arata intr-un studiu realizat de organizatia Salvati Bucurestiul. Traficul este grav afectat de imobilele de birouri construite in zonele supraaglomerate din centru. In acelasi timp, autoritatile locale acorda in nestire autorizatii de constructie in locuri deja suprapopulate. Astfel, Capitala are o densitate de peste 9.000 de locuitori pe kilometru patrat, in comparatie cu Berlinul care are o densitate de 3.900. Potrivit specialistilor, nivelul de la care confortul social scade acut este de 3.500 locuitori pe kilometru patrat. Cat priveste poluarea, in anul 2004, media anuala pentru dioxid de azot a depasit cu mult…

mai mult >
Liber la constructii in Poiana Brasov

Liber la constructii in Poiana Brasov

12 martie, 2008

Dupa patru ani de sistare a oricaror lucrari, edilii le-au dat mina libera investitorilor care vor sa construiasca in Poiana Brasov. Turismul in Poiana Brasov se va impleti cu activitatile de constructii In 2004, interdictia a fost impusa din cauza fostei statii de tratare a apelor uzate, care era depasita din punct de vedere tehnologic. Singurele constructii care au mai fost ridicate in Poiana Brasov - Poiana Mica, Poiana Cristianului si Poiana Mare - au fost cele pentru care se obtinuse anterior autorizatia de constructie ori proiectele de extindere care nu necesitau racorduri noi la canalizare. Canalul colector va fi finalizat in luna decembrie 2008. Pentru ca sint multi investitori care doresc sa construiasca in Poiana Brasov, iar drumul de la depunerea documentatiei in vederea obtinerii…

mai mult >
Balonul imobiliar din Bucuresti se dezumfla

Balonul imobiliar din Bucuresti se dezumfla

11 martie, 2008

Chiar daca preturile locuintelor isi vor continua ascensiunea, ritmul de crestere se va diminua. Intr-un top al principalelor 10 capitale central-europene, Bucurestiul se afla pe locul al doilea, dupa Sofia si alaturi de Bratislava, in ceea ce priveste ritmul de crestere la pretul locuintelor, se afirma in raportul Residential Markets in Central European Capitals, realizat de REAS si Jones Lang LaSalle, companii de consultanta in domeniul imobiliar. Potrivit studiului, Bucurestiul a inregistrat anul trecut o crestere a preturilor de 25% in lei si de 33% in euro - in 2007, moneda nationala s-a apreciat comparativ cu euro, prin urmare investitorii straini au simtit mai puternic aceasta crestere a preturilor comparativ cu romanii. Capitala Bulgariei se plaseaza pe pozitia fruntasa in clasament…

mai mult >
Locuintele noi, mai ieftine

Locuintele noi, mai ieftine

11 martie, 2008

Cererea de locuinte si cresterea economiei vor aduce profit pe termen lung investitiilor imobiliare. Preturile noilor ansambluri rezidentiale oscileaza intre 1.500 si 3.200 de euro/metru patrat. Parcurile, amplasamentul fata de centru si galeriile comerciale sunt trei criterii care urca pretul locuintelor din Bucuresti. Noile ansambluri de locuinte intra pe piata bucuresteana cu preturi mai mici fata de blocurile vechi, fie ca sunt ele comuniste sau constructii din perioada interbelica. Desi inferioare, preturile noilor locuinte urmaresc aproape cu fidelitate indicativul zonei, dat de oferta veche. Zonele rezidentiale clasice ale Bucurestiului, precum Primaverii, Kiseleff, Dorobanti, Cotroceni sau Herastrau, conduc in topul cartierelor bucurestene, potrivit ultimului studiu realizat decompania…

mai mult >