Noutati

In scandalul apei imputite, directorul RAJAC Iasi a fost penalizat doar cu 5% din salariu

In scandalul apei imputite, directorul RAJAC Iasi a fost penalizat doar cu 5% din salariu

22 mai, 2007

Conducerea Consiliului Judetean Iasi a decis luni sanctionarea drastica a directorului Regiei Autonome Apa Canal (RAJAC), Ioan Toma, cu retinerea a 5% din salariu timp de o luna. Asta, in timp ce, gasit principalul tap ispasitor, seful dispecer al RAJAC a fost demis, iar seful statiei de apa, precum si directorul de productie al furnizorului de apa au scapatnumai cu cate o retrogradare din functii pe termen de 2 luni.Reamintim ca joia trecuta, mii de ieseni au reclamat apa murdara si urat mirositoare la robinete. Initial, furnizorul de apa, RAJAC Iasi, a precizat ca apa este potabila si ca este vorba de efectuarea unor lucrari de bransare la conducte. Ulterior insa, Autoritatea de Sanatate Publica si Oficiul de Protectie a Consumatorului au efectuat analize si au stabilit ca apa nu era potabila,…

mai mult >
Romania exporta case in UE

Romania exporta case in UE

22 mai, 2007

Zeci de firme de constructii din Romania presteaza activitati, fie doar de manopera, fie de servicii complete, in tari din vestul Europei. Cele mai multe firme sint contractate de italieni. Firmele romanesti sint ofertate de dezvoltatorii care ridica ansambluri rezidentiale in statele Uniunii Europene. Sint cautate si pentru constructii clasice, din zidarie, dar, mai nou, si pentru case pe structura usoara, construite dupa modelul american. Unele firme lucreaza mai mult pentru export. 90% din productie se exporta in tari precum Franta, Spania, Grecia, Irlanda, Elvetia, a spus Marius Lupu, directorul de vinzari al firmei Eco Log Homes. Vesticii prefera casele din lemn masiv, dar nu se dau la o parte nici cind vine vorba de case din panouri tip sandwich. Casele exportate sint mai scumpe din…

mai mult >
Cumparatorii \

Cumparatorii \"dicteaza\" scumpirea terenurilor

21 mai, 2007

In Drumul Taberei, Berceni si Militari, zone in care se construiesc blocuri noi, pretul pe metrul patrat de teren a crescut cu pana la 75%. Terenurile din Bucuresti si zonele limitrofe s-au scumpit diferentiat in ultimul an, in functie de amplasament. Potrivit analistilor imobiliari, vedete au fost cartierele Drumul Taberei si Berceni, unde preturile terenurilor intravilane au crescut cu 75% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ca urmare a faptului ca multi investitori au cumparat loturi pentru a ridica blocuri noi. Cartierele muncitoresti isi schimba fata In Drumul Taberei, pretul minim al terenurilor construibile era, in mai anul trecut, de 200 euro/mp, in timp ce astazi este de 350 euro/mp. In acelasi cartier, cele mai bine amplasate parcele costau 600 euro/mp, iar astazi - 900 euro/mp,…

mai mult >
Preturile apartamentelor ceausiste s-ar putea dubla in cinci ani

Preturile apartamentelor ceausiste s-ar putea dubla in cinci ani

21 mai, 2007

Agentiile imobiliare prognozeaza scumpiri pe piata locuintelor, din cauza ofertei foarte scazute Apartamentele din blocurile comuniste ar putea costa dublu peste cinci ani, de la 1.300-1.450 euro/mp, ct costa in medie acum, la 3.500-4.000 euro/mp, avertizeaza agentiile imobiliare. Din cauza deficitului urias, de aproximativ un milion de locuinte, si a ritmului lent in care se construieste in Romnia, preturile si-ar putea pastra ritmul de crestere, de 40% pe an. Preturile apartamentelor s-ar putea dubla pana in 2012, avertizeaza agentii imobiliari. Ei se bazeaza pe deficitul actual de un milion de locuinte la nivel national, care va putea fi acoperit doar prin investitii de 100 miliarde de euro in urmatorii 25 de ani. Numai in Bucuresti este nevoie de aproximativ 300.000 de apartamente. Pana…

mai mult >
Absenta de acasa nu va scuteste de cheltuielile comune

Absenta de acasa nu va scuteste de cheltuielile comune

21 mai, 2007

In conditiile in care in adunarea generala nu s-au respectat instructiunile de procedura si nu s-au consemnat in procesul-verbal toate temele supuse la vot, se poate spune ca-i vorba de o adunare nestatutara? Matei Costescu, Bucuresti Raspuns: Adunarea generala poate fi decretata ca nestatutara doar atunci cand se iau hotarari contrare legislatiei in vigoare. Ca atare, se impune o refacere a procesului-verbal si de consemnare a procedurilor incorecte, urmand ca acest document aditional sa fie semnat de toti membrii comitetului executiv si membrii comisiei de cenzori. Consideram ca se impune efectuarea unei minutioase analize in legatura cu repartitoarele de caldura. Actele normative sunt categorice in sensul obligarii detinatorilor de apartamente la bloc de a-si monta astfel de repartitoare,…

mai mult >