on

Oana Özmen: Nicio initiativa nu va genera schimbare daca este facuta doar de la inaltimea biroului parlamentar

26 august, 2021

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Miercuri, 25 august a.c., Asociatia Producatorilor de Polistiren Expandat din Romania, ROMPES, a avut o intrevedere cu doamna deputat Oana Özmen, membru in Comisia de Eficienta Energetica, si domnul Neculai Tanase, Secretar de Stat in cadrul Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei.

 

Discutiile au vizat o sfera larga de teme, de la modalitati privind eficientizarea energetica, normative europene si legislatie romaneasca, pana la subiecte actuale, precum cresterea accelerata a pretului materiilor prime si, implicit, a produselor destinate domeniului constructiilor. Intrevederea se inscrie in seria de intalniri initate de doamna deputat Oana Özmen cu actorii principali din sectorul privat, oameni direct implicati in industria eficientei energetice, in perspectiva elaborarii unor viitoare initiative legislative corecte, documentate si eficiente.

 

Am initiat intalniri cu asociatiile profesionale din domeniu, intrucat sunt interesata, in mod real, de problemele pe care le intampinam, la momentul actual, in domeniul eficientei energetice. Am fost placut surprinsa de deschiderea tuturor reprezentantilor pe care i-am intalnit si de dorinta lor de a ne furniza informatii corecte, actuale si concrete. Am sustinut, inca de la inceputul mandatului meu, ca orice initiativa sau proiect de lege trebuie realizate in discutii ample si argumentate, nu doar de la inaltimea biroului parlamentar. Este nevoie sa coboram la firul ierbii si sa incepem sa construim legi corecte, documentate, fara a mai lasa loc de intrepretari care produc haos”, a declarat doamna deputat Oana Özmen.

 

Domnul Secretar de Stat, Neculai Tanase, a subliniat in cadrul intalnirii cu membrii ROMEPS faptul ca “este absolut necesar ca autoritatile statului sa aiba un parteneriat real cu mediul de afaceri din Romania. De asemenea, un resort fundamental pe care trebuie sa il dezvoltam este cel al resursei umane specializate, care sa stie sa identifice problemele, sa aplice corect legile si sa ofere solutii. Specialistii sunt un pilon structural fara de care nu putem schimba nimic, in niciun domeniu, indiferent de cat de mult ne dorim noi acest lucru. Sunt un partener de incredere al mediului privat si ofer oricand suportul meu oricarei initiative ce are ca scop final o imbunatatire a cadrului legislativ legat de eficienta energetica.”

 

La finalul intalnirii, Serban Cazanisteanu, Presedinte al Asociatiei Producatorilor de Polistiren Expandat din Romania, ROMPES, s-a declarat impresionat de initiativa autoritatilor: “Suntem incantati si salutam abordarea doamnei deputat Oana Özmen, alaturi de domnul Secretar de Stat, Neculai Tanase. Noi, reprezentantii industriei EPS, am fost si vom ramane mereu deschisi schimbului de informatii, la fel de mult cum ne intereseaza si un feedback corect si transparent. Daca pana acum dialogul cu autoritatile din domeniu a fost unul destul de anevoios, intalnirea de astazi ne ofera un orizont spre o schimbare de care Romania are nevoie. Sunt necesare politici coerente si clare, cu atat mai mult cu cat avem resursele necesare pentru a atinge toate tintele de energie regenerabila si eficienta energetica. Noi, si ceilalti actori esentiali din piata, ne dorim ca deschiderea si implicarea pe care le-am vazut astazi sa fie preluate si amplificate de cat mai multi decidenti politici.”

 

 

Despre ROMEPS:

 

Asociatia Producatorilor de Polistiren Expandat din Romania (ROMEPS) a fost infiintata in anul 2004, din 2011 activand sub aceasta denumire. Asociatia isi propune sa promoveze pe piata din Romania un standard de calitate pentru producatorii de polistiren si sa vegheze la respectarea reglementarilor. Impreuna cu partenerii nostri, Liga Asociatiilor de Proprietari Habitat si Asociatia Romana de Dreptul Constructiilor, ne propunem sa dezvoltam programe de crestere a nivelului lucrarilor in constructii si sa mentinem un dialog constant si sustinut cu autoritatile.

 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Administratori de bloc, amendati pentru incalcarea legii Administratori de bloc, amendati pentru incalcarea legii
Asigurare obligatorie Asigurare obligatorie
Inca sase zile de inscriere in competitia organizata de Roca Romania, care te duce la un meci al echipei FC Barcelona Inca sase zile de inscriere in competitia organizata de Roca Romania, care te duce la un meci al echipei FC Barcelona
Un an de PRIMA CASA: Bilantul unui program guvernamental - 09 iulie 2010 Un an de PRIMA CASA: Bilantul unui program guvernamental - 09 iulie 2010
S-a lansat prima platforma tip marketplace din Romania dedicata constructiilor S-a lansat prima platforma tip marketplace din Romania dedicata constructiilor
Bancile pentru locuinte sunt ferite de criza internationala Bancile pentru locuinte sunt ferite de criza internationala

Vezi mai multe articole