on

Pavarea cu pietris – Cum sa eviti impotmolirea rotilor masinii

04 aprilie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Lucrarile de amenajare a unei curti presupun, de foarte multe ori, si crearea unui loc de garare a unui autoturism. Iar daca distanta pana la acest spatiu este ceva mai lunga, atunci se impune si adaptarea drumului la noua sa destinatie.

Una dintre cele mai uzitate metode este pavarea accesului auto, cu dale din beton sau direct cu ciment. Insa, pentru cei care doresc o imbinare cat mai frumoasa a elementelor decorative din curte, mai exista si metoda turnarii de pietris.

Recent, am fost contactati de un cititor care ne-a cerut parerea despre o astfel de lucrare, efectuata in curtea proprie. Din cauza instabilitatii pietrisului, acesta a ajuns in situatia de a nu mai putea folosi locul de parcare, fapt care l-a facut sa isi puna intrebari legat de eficienta acestei modalitati de pavare a drumului.

Raspunsul nostru a spulberat insa, temerile cititorului nostru. Pietrisul este un material recomandat pentru amenajarea locului de parcare,  dar conditia esentiala este ca acesta sa nu fie turnat intr-un strat gros inca de la inceput.

Practic, intai trebuie turnat un strat de 5 cm de pietris, care va fi lasat sa se taseze in mod natural. Apoi, dupa ce primul strat se va fi stabilizat in pamant, va putea fi turnat un al doilea, de cativa centimetri inaltime, care va si uniformiza suprafata.

Pentru a evita aparitia vegetatiei printre pietricele, solutia recomandata este montarea unei membrane geotextile inainte de turnarea stratului de pietris.

Astfel, prin aceasta modalitate de turnare a pietrisului, se va evita crearea unui strat prea inalt, in care rotile masinii se pot afunda cu usurinta.

Adauga un comentariu


1 Comentariu

Vlad

04 ianuarie, 16:34

Buna ziua. Sunt in aceiasi situatie si nu mai am ce face ca am pus stratul de pietris... Ma gandeam acum daca as imprastia niste saci de ciment si l-as baga - cimentul cu grebla in pietris?

Alte articole

Parcarea automata - avantajoasa si accesibila Parcarea automata - avantajoasa si accesibila
Anexa de langa casa, cum o transformam in garaj Anexa de langa casa, cum o transformam in garaj
Tot ce trebuie sa stim despre garaj Tot ce trebuie sa stim despre garaj
Automatizari pentru usi de garaj: confort si siguranta Automatizari pentru usi de garaj: confort si siguranta
Usi de garaj sectionale de la Alexiana Group. Usi de garaj sectionale de la Alexiana Group.
Ce tip de garaj preferi? Ce tip de garaj preferi?

Vezi mai multe articole