Perdeaua, un element de decor

01 octombrie, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Materialele textile bine alese sunt accesoriile ce pot insufleti o casa. Acestea aduc culoare, textura si caldura, imbracand casa si indulcind lumina ferestrelor. Perdelele nu au doar un rol functional, asigurand intimitate si caldura, ci si unul ornamental, oferind personalitate spatiului. Noi iti propunem sa fii deschis la tipurile de materiale, dar si la locuri atipice atunci cand urmeaza sa alegi o perdea.

1. Perdeaua cu aer de baldachin

Fereastra nu este singurul loc in care poti pune perdeaua. Daca iti doresti un design romantic si un pat primitor, drapeaza o perdea alba deasupra patului cu ajutorul a doua suporturi pentru prosoape. Trece bucata de material prin cele doua bari si lasa-l sa cada de o parte si de alta a patului. Astfel, un pat fara baldachin poate beneficia de aceeasi senzatie de siguranta si confort fara un efort prea mare.

2. Perdea pentru rafturi

Rafturile de depozitare din camara, garaj sau balcon sunt pline de obiecte de diferite marimi si culori, iar, de cele mai multe ori, acestea formeaza o colectie pe care nu iti doresti sa o expui. Un truc simplu si practic pentru a ascunde borcanele, sculele, incaltamintea sau orice mai depozitezi pe rafturi este acela de a le acoperi cu perdele. Foloseste un material suficient de gros si rezistent la murdarie, insa alege un imprimeu placut pentru un efect puternic.

3. Perdele colorate

Daca ai mai multe ferestre intr-o camera si iubesti culorile poti folosi materiale diferite pentru a le pune in evidenta. Lumina reflectata prin ele va fi, de asemenea, colorata si va inveseli simtitor atmosfera.

4. Perdeaua dulapului

Daca in dormitorul tau sau al celui mic exista un dulap incorporat in perete, o solutie eleganta si practica de a tine hainele ascunse vederii este folosirea draperiilor. Astfel, vei avea acces usor la lucrurile din dulap si de fiecare data cand vei schimba materialul perdelei, vei simti ca ai redecorat camera, fara sa fie nevoie sa schimbi o piesa de mobilier.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

5 motive in favoarea si defavoarea pomului de Craciun natural 5 motive in favoarea si defavoarea pomului de Craciun natural
Orientul sub picioarele tale Orientul sub picioarele tale
Amenajari interioare inedite cu panouri decorative din lemn recuperat Amenajari interioare inedite cu panouri decorative din lemn recuperat
Amenajarea casei – greseli de evitat Amenajarea casei – greseli de evitat
Case de colectionari - Partea I Case de colectionari - Partea I
Decor de toamna in amenajarea casei Decor de toamna in amenajarea casei

Vezi mai multe articole