Spray pentru pesticide

Pesticidele (Partea a II-a): Ce optiuni alternative avem?

04 iulie, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Pesticidele pot fi foarte eficiente in scaparea casei si a gradinii de gandaci, rozatoare si diverse ciuperci, insa aceste substante chimice periculoase pot afecta enorm sanatatea si mediul.

Iti poti proteja in continuare casa, curtea, gradina de daunatori precum ciuperci, insecte, rozatoare fara mult risc asupra sanatatii familiei. Desi exista mai multe riscuri potentiale asociate cu folosirea pesticidelor, alternativele naturale, fara substante chimice sunt sigure si eficiente.

Substante fara chimicale

Date fiind riscurile asociate cu utilizarea pesticidelor, poate vei considera aceste metode de control al daunatorilor, evitand substantele chimice din comert:

  • Bicarbonatul de sodiu. Probleme cu mucegaiul sau ciupercile din gradina? Foloseste un pulverizator care contine un litru de apa si o lingurita de bicarbonat de sodiu, plus o mica parte de sapun de vase.
  • Sapun insecticid. In locul unui pesticid dur, incearca o solutie „blanda” de apa, alcool si sapun care tine insectele departe de gradina. De asemenea, poti achizitiona acest tip de solutie si de la anumite magazine.
  • Fa rost de gandaci „buni”. Desigur, exista gandaci si insecte rele care invadeaza locuinta si gradina, insa gandacii „buni”, precum buburuza, ii vor manca pe cei rai. Pasarile, de asemenea, pot ajuta la controlul insectelor. Planteaza flori pline de nectar care tind sa atraga gandacii buni, investeste intr-un asa-numit „bird feeder”, un loc in care pui mancare pentru pasari si acestea se pot hrani. Foloseste mulci pentru gradina pentru a incuraja natura sa aiba grija de problema daunatorilor.
  • Planteaza o „diversiune”. Incearca sa aflii cu ce prefera daunatorii sa se hraneasca si planteaza lucrul respectiv departe de lucrul pe care vrei sa il protejezi in gradina.
  • Aduna insectele cu mana. Fa o plimbare prin gradina si prin locuinta si scapa de orice insecte vezi – curata si ouale acestora.
  • Planteaza o varietate de plante si culturi rezistente. Ramai la flori, plante si legume care pot rezista amenintarii daunatorilor precum ciuperci si insecte, fara utilizarea pesticidelor. De asemenea, ia in considerare plantarea unui numar de diferite soiuri, in locul unui singur sortiment – acest lucru va descuraja multiplicarea usoara a unui singur tip de daunator.

Cand ai nevoie de un profesionist

Daca ajungi in situatia in care ai nevoie de o firma specializata in control al daunatorilor, investigheaza cat de eficienta este una particulara in eliminarea tipului de daunator pe care il urmaresti si cat de satisfacuti sunt clientii:

  • Intreaba un prieten, un vecin sau o ruda in legatura cu o recomandare – un serviciu de distrugere a daunatorilor pe care l-au folosit si de care sunt multumiti.
  • Cauta intotdeauna o firma acreditata, cu experienta, care poate face dovada calificarii in domeniu respectiv si poate realiza treaba cat mai in siguranta posibil.
  • In cazul unui contract, citeste-l bine. Verifica daca ai garantie, de exemplu.

Nu este obligatorie folosirea pesticidelor intotdeauna. Orice astfel de decizie trebuie cantarita de doua ori inainte de a fi aplicata. Poti mentine locuinta si gradina sanatoase, fara daunatori, prin aplicarea metodelor alternative recomandate mai sus atunci cand este nevoie, dar si prin sprijinul si ajutorul unei firme specializate – ca ultima varianta.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cele mai non-toxice metode de a curata locuinta: Partea a II-a Cele mai non-toxice metode de a curata locuinta: Partea a II-a
Microbii din casa, obiectele si zonele pe care uitam sa le dezinfectam Microbii din casa, obiectele si zonele pe care uitam sa le dezinfectam
Curatarea perfecta a parchetului: Sfaturi si trucuri eficiente Curatarea perfecta a parchetului: Sfaturi si trucuri eficiente
Trucuri pentru o curatenie impecabila Trucuri pentru o curatenie impecabila
De ce este important sa curatam cosul de fum? De ce este important sa curatam cosul de fum?
Imi mucegaieste parchetul, desi casa este renovata Imi mucegaieste parchetul, desi casa este renovata

Vezi mai multe articole