on

Placarea scarilor interioare – Gresie sau lemn?

10 aprilie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Amenajarile interioare reprezinta o activitate care poate fi intreprinsa in orice moment al anului, deoarece mai mereu exista ceva de modificat sau de imbunatatit intr-o locuinta. Unele dintre aceste operatiuni sunt mai simple si necesita timp si resurse mai putine, in timp ce altele au nevoie de o perioada de timp mai mare si de un efort financiar consistent pentru a fi realizate.

Inspirati de mesajul unei cititoare, am ales sa discutam astazi despre amenajarea unei scari interioare. O operatiune de complexitate medie.

Georgeta M. ne-a transmis ca in locuinta in care tocmai s-a mutat exista o scara interioara placata cu parchet. La o luna de la mutare, a aflat faptul ca montajul fusese efectuat peste o sapa de egalizare care nu apucase sa se usuce suficient. De aceea, a fost nevoita sa scoata parchetul si sa ia in calcul alte variante de placare. Aici a intervenit dilema: lemn sau gresie?

In astfel de situatii, recomandarea celor mai multi dintre specialisti este aceea de a utiliza tot lemn pentru placarea scarilor, atat din punct de vedere estetic, cat si practic. In cazul in care un proprietar alege gresia, aceasta trebuie sa fie in primul rand antiderapanta, pentru a evita producerea accidentelor. In plus, este ceva mai dificila gasirea unor plinte care sa se potriveasca. De aceea, placarea cu lemn sau macar parchet laminat este de cele mai multe ori preferata celei cu gresie.

Sfatul i-a fost de folos cititoarei noastre, care a revenit cu o noua solicitare, aceea de a afla conditiile speciale in care ar trebui lipit parchetul. In situatia data, inainte de montare, trebuie recurs la un tratament pentru inhibarea umiditatii din stratul suport. Ulterior, se poate trece la lipirea cu adezivi bicomponenti speciali pentru parchet si lemn.

Acesta este numai unul dintre cazurile in care experienta specialistilor nostri vine in ajutorul cititorilor Misiunea Casa. In fiecare zi, pe forum, sute de raspunsuri sunt oferite la diverse intrebari din domeniul amenajarilor interioare si exterioare. Daca si tu ai nevoie de ajutorul nostru, te asteptam sa te inscrii pe forumul Misiunea Casa, unde impreuna putem impartasi secretul amenajarilor de calitate.

Adauga un comentariu


1 Comentariu

violeta barna

19 aprilie, 14:54

Buna ziua,
in urma cu un an si jumatate am motat in casa parchet din lemn masiv de stejar, dupa ~6 luni(din septembrie 2015-pana in martie2016)de la montaj s-a umflat. Precizez ca nu am locuit in acea casa , nu am avut incalzire dar nici igrasie. Montarea s-a facut peste ciment , folie, placa de osb cu cuie si adeziv.
ce sa fac? sunt cam disperata
Multumesc
Violeta
0723426856

Alte articole

Materiale utilizate la scari Materiale utilizate la scari
Cum utilizam spatiul de sub scara? Cum utilizam spatiul de sub scara?
Scari interioare – Ce trebuie sa stii despre ele Scari interioare – Ce trebuie sa stii despre ele
Plachezi o scara interioara? Foloseste platforma unde toata lumea are de castigat Plachezi o scara interioara? Foloseste platforma unde toata lumea are de castigat
Metal sau beton? Ce structura este cea mai potrivita pentru scara interioara Metal sau beton? Ce structura este cea mai potrivita pentru scara interioara
Placarea structurilor existente cu trepte din lemn masiv Placarea structurilor existente cu trepte din lemn masiv

Vezi mai multe articole