10 modele de scari interioare

30 iunie, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

1. O scara, doua utilizari

O modalitate ingenioasa de a economisi spatiu si a crea un punct de interes in casa este incorporarea bibliotecii in scara interiora. Astfel, aceasta devine loc de depozitare, dar si obiect decorativ prin structura cu forma atipica.

2. Balustrada din sticla

O alternativa eleganta si minimalista pentru balustrada clasica a scarilor interioare este aceea construita dintr-o sticla speciala. Aceasta scara va crea iluzia lipsei balustradei, pastrand elementul de siguranta.

3. Lemn masiv si sticla

Combinatia dintre lemnul masiv al treptelor si sticla balustradei creeaza un efect surprinzator prin alaturarea tendintei clasice si a celei minimaliste.

4. Spirala minimalista

Pentru o casa cu design contemporan, scara in spirala cu trepte ce par sa pluteasca, este alegerea ideala. Balustrada metalica subtire si culoarea alba a elementelor camufleaza scara si ii confera un aspect aseptic.

5. Contrast cromatic

O idee de evidentierea a esentei lemnului si a formei treptelor este folosirea lemnului natural alaturi de lemnul vopsit alb.

6. Spoturi sub trepte

Scara interioara poate deveni un element decorativ si prin instalarea unui spot sub fiecare dreapta sau pe perete, la nivelul treptelor. Lumina va pune in evidenta forma scarii si la randul sau, aceasta va modela reflectarea luminii.

7. Scara pentru curajosi

Daca iti place sa traiesti periculos, ai un echilibru bun, iar frica de inaltimi nu te caracterizeaza, alege o scara cu un aspect impecabil. Treptele din sticla si lipsa balustradei ii confera eleganta si suplete. Nu este recomandata, insa, pentru familiile cu persoane in varsta sau copii.

8. Balustrada din fier forjat

Daca alegi fierul forjat, poti crea o scara cu modele vegetable sau abstracte. Te sfatuim sa nu alegi un model excesiv de incarcat, pentru ca simplitatea este mult mai versatila.

9. Trepte comode

Pentru o izolare fonica reconfortanta si un aspect cald, instaleaza mocheta pe trepte. Suprafata va fi placuta la atingere, iar pasii nu vor crea zgomot.

10. Scara industriala

Pentru o casa decorata in stil contemporan sau industrial, alege o scara metalica cu trepte din grilaj. Aceste scari reinterpreteaza modelele folosite in fabrici si uzine, readucandu-l in actualitate.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Plachezi o scara interioara? Foloseste platforma unde toata lumea are de castigat Plachezi o scara interioara? Foloseste platforma unde toata lumea are de castigat
Placarea cu trepte din lemn a scarii interioare din beton Placarea cu trepte din lemn a scarii interioare din beton
Materiale utilizate la scari Materiale utilizate la scari
Scari interioare – Ce trebuie sa stii despre ele Scari interioare – Ce trebuie sa stii despre ele
Metal sau beton? Ce structura este cea mai potrivita pentru scara interioara Metal sau beton? Ce structura este cea mai potrivita pentru scara interioara
Spatii interioare practice: amenajarea partii superioare a casei scarii Spatii interioare practice: amenajarea partii superioare a casei scarii

Vezi mai multe articole