on

Metal sau beton? Ce structura este cea mai potrivita pentru scara interioara

22 august, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Alegerea structurii pentru scara interioara este un pas pentru care este necesar sa ai in vedere o serie de factori esentiali.

Daca doresti un aspect ergonomic si modern, o structura metalica reprezinta alegerea potrivita. In cazul in care vrei robustete, atunci structurile din beton ti se vor parea perfecte. Insa, o simpla parcurgere a avantajelor si dezavantajelor folosirii celor doua materiale te va lamuri care dintre materiale este cel mai potrivit pentru locuinta ta.

Metal vs beton

Structurile din beton ofera senzatia de rezistenta, insa prezinta si cateva dezavantaje. Primul dintre acestea este procesul complicat care trebuie parcurs pentru construirea lor. Apoi, se adauga costurile legate de nivelare si de protejare impotriva umiditatii, mai ales ca inainte de placarea cu trepte din lemn masiv, betonul trebuie tratat cu bariere de vapori impotriva transferului umiditatii reziduale.

In ceea ce priveste aspectul lateral al scarii interioare, alegerea unei structuri metalice pare sa reprezinte cea mai flexibila solutie. Aceasta poate fi usor modelata si incadrata perfect in decor. In schimb, la structurile din beton, design-ul va fi unul simplu, dar care poate fi imbogatit prin colorare si imbracarea in lemn a zonelor de trafic.

Cum economisesti bani?

Cand te gandesti la costurile unei astfel de lucrari, nu este suficienta doar calcularea costurilor materialelor. Pe aceeasi lista trebuie trecute inclusiv manopera, dar si intretinerea structurii alese. De asemenea, este de luat in calcul si durata lucrarii.

Structurile din beton au nevoie de un volum mare de timp pentru proiectare si realizare, dar si pentru finisare. Nivelarea treptelor din beton este realizata, de obicei, prin utilizarea placilor conglomerate de tip MDF, OSB, prin care se economisesc timp si costuri cu manopera. O situatie care necesita o atentie sporita din partea constructorilor este montarea balustradei pe suportul din beton. Daca procesul de gaurire nu este efectuat corect, se pot produce fisuri in structura.

CITESTE SI: Plachezi o scara interioara? Foloseste platforma unde toata lumea are de castigat

De cealalta parte, ridicarea unei structuri metalice va reduce simtitor durata de realizare a scarii interioare. Inclusiv faza montarii treptelor din lemn masiv va solicita foarte putin timp din partea constructorului, spre deosebire de structurile din beton, peste care trebuie aplicate mai intai hidroizolatiile, apoi adezivii si/ sau elementele de fixare mecanica.

Raportat la treptele pe structura din beton, timpul si costul montajului treptelor din lemn pe structura metalica se pot diminua cu pana la 70%.

Asadar, alegerea structurii suport este o decizie care trebuie studiata indelung. Din fericire, pentru astfel de situatii, exista platforme precum www.dippanels.ro, care te ajuta sa gasesti cele mai bune solutii in ceea ce priveste alegerea materialelor pentru scara interioara. In plus, compania brasoveana ofera, pe langa consultanta, transport gratuit pentru toate comenzile, oriunde in Romania.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Scara si balustrada... Scara si balustrada...
Plachezi o scara interioara? Foloseste platforma unde toata lumea are de castigat Plachezi o scara interioara? Foloseste platforma unde toata lumea are de castigat
Placarea structurilor existente cu trepte din lemn masiv Placarea structurilor existente cu trepte din lemn masiv
Spatii interioare practice: amenajarea partii superioare a casei scarii Spatii interioare practice: amenajarea partii superioare a casei scarii
10 modele de scari interioare 10 modele de scari interioare
Configurarea unei scari din lemn in cativa pasi simpli Configurarea unei scari din lemn in cativa pasi simpli

Vezi mai multe articole