on

Cum pregatesti mutarea locuintei

05 noiembrie, 2013

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Uneori de voie, alteori de nevoie, cu totii ne-am mutat, dintr-o casa in alta, de mai multe ori de-a lungul vietii. Aceasta activitate este stresanta, epuizanta atat fizic cat si psihic, iar de multe ori se transforma intr-o adevarata nebunie. Iata cum poti trece mai usor peste acest eveniment si cum sa te pregatesti exemplar, astfel incat totul sa mearga „ca pe roate”.

In primul rand, arunca tot ceea ce nu-ti este necesar! Experienta arata ca, de-a lungul timpului, strangem in jurul nostru o multime de lucruri in ideea ca „poate ne vor folosi candva”. Cu ocazia mutarii intr-o alta casa poti sa scapi de pantofii deteriorati pe care ii tineai in speranta ca ii vei incalta cand vei repara masina, dar si de componentele de la fostele calculatoare, care acum au 6-8 ani vechime si chiar ca nu le vei mai folosi.

Apuca-te din timp! Sau, mai pe romaneste, nu lasa pe maine ce poti face azi. Nu lasa totul pe ultima clipa, nu te apuca de impachetat cu o zi inainte de data mutarii, sigur vei intra in criza de timp.

Fii meticulos si organizat! Cumpara cutii din carton si banda adeziva, pune lucrurile in cutii, pe categorii, scrie pe fiecare cutie ce contine. In felul acesta, cand vei fi cu toate lucrurile mutate in noua locuinta, vei sti unde sa gasesti lucrurile cele mai necesare, fara sa rascolesti prin toate cutiile. In plus, unele lucruri precum hartia igienica, prosopul, sapunul, samponul si alte produse de curatenie iti vor fi necesare in noua casa din primul moment, in timp ce cartile sau colectia de DVD-uri vor fi ultimele lucruri pe care le vei despacheta.

Asigura-te ca ai ajutoare! Vorbeste cu prieteni care sa te ajute sa cari lucrurile din casa pana la masina si apoi de la masina in noua locuinta. Si asigura-te ca ai o masina incapatoare, ca sa poti muta totul intr-un singur transport.

Curatenia. E frumos sa lasi vechiul apartament curat, aspirat, sters de praf si spalat pe jos. Si este indicat ca in noul apartament sa faci intai curat, apoi sa-ti duci lucrurile.

O alta varianta, la care romanii nu prea apeleaza, este reprezentata de firmele specializate in mutari. Te costa niste bani, dar nu-ti bati capul.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cum sa organizezi camara eficient si corect Cum sa organizezi camara eficient si corect
Tinerii la domiciliu | Carantina Tinerii la domiciliu | Carantina
Cum obtii ajutorul de incalzire pentru sezonul rece 2014-2015 Cum obtii ajutorul de incalzire pentru sezonul rece 2014-2015
ZECO – pentru suprafete sigure pe timp de iarna ZECO – pentru suprafete sigure pe timp de iarna
Sfaturi eco pentru o casa prietenoasa cu mediul Sfaturi eco pentru o casa prietenoasa cu mediul
Sauna in varianta pentru apartament Sauna in varianta pentru apartament

Vezi mai multe articole