Pregatirea pentru vopsire se face cu mare atentie...

23 iulie, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Speram ca va amintiti promisiunea pe care v-am facut-o saptamana trecuta: ca vom continua prezentarea celor mai cunoscute produse dedicate finisajelor in amenajari interioare disponibile in magazinele de profil. Incepand cu acest articol ne vom referi la un alt mare producator de materiale de acest tip: Dufa-Deutek.
 
Sa incepem cu produsele de baza. Amorsa de perete reduce consumul de vopsea prin diminuarea absorbtiei peretelui. Asigura o pelicula finala uniforma. Este ideala pentru vopsirea suprafetelor gletuite sau tencuite, placi de gips carton, suprafete deja acoperite cu vopsea lavabila etc. Se recomanda aplicarea cu ajutorul unei role (trafalet), bidinele sau pensule dupa cum urmeaza: diluata sau nediluata 1:4 cu apa, in functie de gradul de absorbtie al suprafetei de baza. Acopera: 5-20mp/l in funtie de diluare
Vollton este o vopsea de nuantare pentru pentru vopsele lavabile. Este diponibila intr-o
 
gama variata de culori, care se pot amesteca intre ele, cu omogenizare facila in vopsele lavabile recomandata pentru vopsitorii decorative la interior si exterior precum si pentru colorarea vopselelor de dispersie si tencuielilor sintetice. Se poate aplica si ca vopsea compacta, pura, ex. la inscriptii. Permite selectare intensitatii culorii finale. Este ideala pentru vopsirea suprafetelor gletuite sau tencuite, placi de gips carton, suprafete deja acoperite cu vopsea lavabila, tapet indicat a fi vopsit etc.
 
Grundul pentru lemn asigura o protectie deosebita a lemnului la putrezire, ciuperci si albastreli, intarind fibra lemnoasa. Este recomandat pentru toate suprafetele de lemnarie, atat de interior, cat si de exterior, de exemplu: usi, porti, tocuri si rame de ferestre, pergole, lambriuri, garduri. Grundul se aplica cu pensula in doua straturi in sensul fibrei lemnului. Ca strat final se va aplica bait, vopsea sau lac. Nu adera praful dupa aproximativ 4 ore si devine rezistent la atingerea cu mana dupa cca. 10 ore. Al doilea strat se va aplica dupa 24 ore. Acopera: 8mp/l/strat.
 
Grundul anticoroziv pentru metal asigura o protectie deosebita impotriva ruginei, cu o rezistenta sporita la intemperii. Este recomandat pentru toate suprafetele de metal feroase, precum: radiatoare cu apa calda, conducte, usi, grilaje etc. Se poate aplica cu pensula, rola sau pistolul. Nu adera praful dupa cca. 20 minute si devine rezistent la atingerea cu mana dupa 3 ore. Se poate acoperi cu un alt strat sau cu un alt produs dupa aproximativ 8 ore. Acopera: 10 mp/l/strat
 
Diluantul pentru lacuri si vopsele de la Dufa are o calitate speciala, cu miros redus si poate fi utilizat nu doar pentru vopseluri sau lacuri, ci si in cazul grundurilor sau lacurilor alchidice si pentru curatarea uneltelor, parchetului si linoleumului.
Dufa pune la dispozitia clientilor si ustensilele necesare pregatirii suprafetei si aplicarii produselor de finisaj: bureti de slefuit de diferite tipuri, perii de sarma, bureti din vascoza sau materiele sintetice, hartie de slefuit de diferite granulatii, hartie de slefuit rezistenta la apa, textura abraziva siliciu, banda adeziva pe suport textil, pistol pentru etansari, cutit pentru chit, seturi cu 3 sau 4 spacluri din otel sau plastic, drisca de diverse tipuri, fier de glet din inox cu zimti sau fara, spacluri pentru adezivi, rosturi si zugravit, spaclu special pentru usi sau pentru indepartarea ruginii, mistrii de diferite dimensiuni si pentru suprafete diferite (structura, colturi interioare si exterioare etc).
 
La capitolul role, trafaleti si accesorii, oferta este, de asemenea, foarte variata: trafalet din blana de miel texturata, poliamid texturat, poliester impletit, bureti cu gauri, grosieri sau fini, rola cu maner pentru colturi, rola sistem bobina pentru manere, rola cu burete superfin pentru vopsit suprafete mici, extensii pentru zugravi, gratare din material plastic, diferite tipuri de manere detasabile pentru role, tava din material plastic, tija si mixer pentru amestecat vopsea, role si trafaleti pentru vopsit adaptate la suprafata de lucru. Acestora li se adauga pensule, bidinele, accesorii pentru taiat si masurat, precum si produse pentru protectia suprafetelor.
 
In ceea ce priveste vopselurile produse sub emblema Dufa, Super si Danke, vom afla care sunt avantajele si dezavantajele pe care acestea le prezinta, in articolul de saptamana viitoare.
 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cum sa alegi finisajul ideal Cum sa alegi finisajul ideal
Alegerea vopselei lavabile Alegerea vopselei lavabile
Montarea spoturilor in plafon... Montarea spoturilor in plafon...
Placarea peretilor la interior Placarea peretilor la interior
Tipuri de pardoseli potrivite pentru orice casa Tipuri de pardoseli potrivite pentru orice casa
Amenajarea casei cu tapet - Tipuri de tapet si Ghid de montaj Amenajarea casei cu tapet - Tipuri de tapet si Ghid de montaj

Vezi mai multe articole