on

Efecte Decorative - Magnetic Paint

11 octombrie, 2018

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Finisajele interioare si exterioare sunt lucrarile ce personalizeaza casa, pun in evidenta elementele arhitecturale, modifica volume, intr-un cuvant putem spune ca ele sunt responsabile cu incantarea ochiului si punerea in valoare a constructiei. La o casa avem de a face cu o multitudine de finisaje, interioare sau exterioare, materializate prin tencuieli decorative, placari cu diferite materiale, diferite vopseluri, tapet, acoperiri lavabile si efecte decorative.

Intr-o locuinta, la interior, se utilizeaza cu precadere solutia de acoperire a peretilor cu glet, urmata de aplicarea vopselei lavabile albe sau in diferite nuante ce se pot obtine prin colorare manuala sau varianta recoamndata, prin colorare computerizata. In ultimii ani se constata o crestere a gamei de vopseluri si produse cu efect decorativ. Discutand doar de partea de produse cu efect decorativ, acestea s epot aplica integral pe unul sau mai multi pereti, ori pe o anumita portiune dintr-un perete, dupa cum este destinatia camerei sau spatiului respectiv. Fiind o multime de produse cu efect decorativ, metodele de aplicare sunt particularizate si nu se poate face o generalizare. Prin urmare, fiecare tip de efect decorativ are un anumit mod de aplicare, necesita un anumit tip de instrumente si o tehnica specifica.

Astazi va prezentam un efect magnetic, o vopsea care creeaza suprafete cu strat magnetic si care permite atasarea unor obiecte magnetice sau scrierea cu creta direct pe suprafata vopsita (pereti, usi, dulapuri din lemn). Acest gen de efect este recomandat pentru camera copiilor, bucatarii, scoli sau chiar restaurante.

Sa vedem cum putem realiza efectul decorativ magnetic.

Instrumentele necesare sunt urmatoarele: spaclu lat, mini trafalet cu tavita, banda mascare, trafalet cu tava, optional - bidinea pentru amorsa.
Pentru inceput trebuie sa pregantim stratul suport. Daca discutam de un perete, al camerei copilului, suprafata acestuia trebuie sa fie curata, neteda si pregatita de vopsire. De regula se porneste de la un perete gletuit cu glet de finisare, desprafuit si amorsat cu un grund pentru vopsea decorativa.
Deoarece efectul magnetic se aplica pe o mica parte din suprafata peretelui, aplicam pentru inceput vopseaua lavabila pe tot peretele cu trafaletul, in 1-2 straturi in functie de calitatea acestuia. Pentru acest efect va recomandam o vopsea acrilica pe baza de apa, de calitate superioara. Vopsea cu acoperire excelenta si durabilitate mare care ofera un finis mat pentru interior si exterior.

Dupa ce suprafata pe care am aplicat vopseala acrilica este perfect uscata putem trece la aplicarea efectului magnetic. Vom avea nevoie de banda de mascare, cu latimea de 5cm de exemplu, pe care o vomaplica astfel incat sa creem un chenar sau orice forma in interiorul careia vom realiza efectul decorativ.

Amestecam energic vopseaua in cutie si cu ajutorul mini-trafaletului aplicam primul strat de vopsea cu efect. Dupa circa doua ore se poate trece la aplicarea stratului secundar sau celui de-al treilea strat. Se aplica un numar de straturi suficient pentru a rezulta o suprafata cu efect decorativ magnetic suficient de intensa, dupa cum dorim.

Atat timp cat ultimul strat de vopsea este inca umed, se va netezi suprafata ultimului strat de vopsea decorativa cu ajutorul spaclului. Pentru o suprafata perfecta, cu aspect de tabla (scolara) se poate aplica un strat de lac transparent, mat. Timpul de uscare final al efectului este de 24 ore. Consumul specific de vopsea este de circa 2mp/l.

Cu acestea, efectul nostru decorativ nu are decat sa fie lasat sa se usuce apoi se va utiliza pentru a lipi diferite obiecte magnetice sau a scrie efectiv pe el cu creta. Copiii sau chiar fiecare dintre noi poate sa se bucure de o astfel de zona cu efect decorativ ce poate fi realizata usor de orice forumist Misiunea Casa sau iubitor al conceputului Do It Yourself (DIY).

Vopseaua care creaza suprafete cu strat magnetic si permite atasarea de obiecte magnetice direct pe suprafata vopsita (pereti, usi, dulapuri din lemn), o puteti gasi la Tambour Romania.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Pata de culoare care te inconjoara Pata de culoare care te inconjoara
Indepartarea petelor de grasime de pe pereti Indepartarea petelor de grasime de pe pereti
Sfaturi pentru a-ti vopsi singur peretii Sfaturi pentru a-ti vopsi singur peretii
Aplicarea Vopselelor Decorative – Sfaturile Specialistilor Aplicarea Vopselelor Decorative – Sfaturile Specialistilor
Culoarea casei dumneavoastra Culoarea casei dumneavoastra
Cum combinam culorile finisajelor de la interior Cum combinam culorile finisajelor de la interior

Vezi mai multe articole