on

Prezentare televizor Sony BRAVIA XR A75K: un OLED cu tehnologii de top de la Sony

12 august, 2022

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Unul dintre lucrurile pe care le-au învățat oamenii în cei doi ani dificili prin care au trecut este că propria casă poate fi în același timp zonă de relaxare, loc de muncă, cinema și multe altele. Din acest motiv, consumatorii au devenit din ce în ce mai atenți la specificațiile produselor pe care le aleg, provocând producătorii să îmbunătățească capabilitățile produselor pentru a corespunde acestor nevoi. Sony a înțeles acest lucru și a lansat în 2022 televizorul BRAVIA XR A75K, ce include tehnologii inovatoare precum inteligența cognitivă, oferă nuanțe de negru pure și asigură sincronizarea imaginilor cu centrul acustic.

 

Dublu premiate la CES 2022 atât la categoria Best of Innovation cât și la cea Honoree, televizoarele BRAVIA XR aduc o serie de caracteristici inteligente, devenind astfel mult mai intuitive. Modelul Sony A75K combină o serie de capabilități ce îl transformă într-unul dintre cele mai performante televizoare din acest moment.

Imagini și sunet ca la cinema în confortul propriei case

 

Să vorbim, în primul rând, despre ecran. Avem în față un panou OLED, iar asta înseamnă, automat, culori și mai vibrante și naturale care duc experiența de vizionare la nivelul următor. Din punctul de vedere al calității, utilizatorii trebuie să știe că, orice ar viziona, conținutul va fi îmbunătățit la o calitate aproape de 4K. De asemenea, aceștia se vor putea putea bucura de un contrast incredibil al ecranelor Sony OLED, controlate cu profesionalism de tehnologia unică realizată de companie și menită să ofere profunzime reală și un negru intens, indiferent de condițiile de luminozitate.

 

Și, cum vorbim despre Sony, tehnologiile și funcțiile speciale tot timpul vor face diferența. Astfel, XR OLED Contrast Pro ajustează luminozitatea pentru intensități maxime atunci când vine vorba despre strălucire și nuanțe mai intense de negru în medii întunecate, iar noua tehnologie XR Triluminos Pro poate oferi cea mai largă paletă de culori pentru a reproduce nuanțe naturale cu fiecare detaliu.

 

„Creierul” televizorului este, însă, procesorul de ultimă generație cu inteligență cognitivă, ce reproduce într-un mod cât mai realist imaginile și sunetele, înțelegând felul în care oamenii văd și aud. Alături de XR OLED Contrast Pro asigură cele mai pure nuanțe de negru și redă peste un 1 miliard de culori, pentru ca experiența de vizionare să fie cât mai imersivă.

 

Televizorul, centrul sistemului de home entertainment

 

Pentru că divertismentul este important pentru public, dar și accesibilitatea, televizorul Sony Bravia A75K, cu ajutorul Google TV, pune la dispoziție 700.000 de filme și seriale TV, prin intermediul aplicațiilor online integrate, în acest mod telespectatorii vor putea găsi ce își doresc într-un singur loc.

 

Din punct de vedere auditiv, datorită funcției Acoustic Surface Audio ecranul se transformă într-un adevărat difuzor, astfel că sunetul va fi perfect sincronizat cu imaginea, în timp ce XR Surround se va ocupa ca telespectatorul să fie înconjurat de sunet, așa cum se întâmplă în sala de cinematograf. O caracteristică ce merită menționată pe zona de sunet este cea referitoare la dialoguri, astfel că vocea este analizată și calibrată pentru a oferi cea mai bună claritate.

 

Mai departe, optimizarea este unul dintre cuvintele cheie pe care le-au urmărit producătorii în proiectarea gamei BRAVIA XR. În acest fel se explică modul BRAVIA CORE Calibrated, ce ajustează automat imaginile pentru o experiență impresionantă de vizionare. În vreme ce o altă funcție se ocupă de livrarea  intenției artistice a creatorului, pentru ca telespectatorii să se poată bucura de emoția pe care a dorit să o transmită regizorul.

 

Am trecut în revistă câteva caracteristici speciale, însă ar mai fi de menționat și un detaliu la care, poate, nu se opresc suficient de mulți oameni.

 

Protejarea mediului devine o cerință din ce în ce mai importantă pentru Sony. Televizoarele din gama BRAVIA XR respectă aceste nevoi, unele componente fiind fabricate din plastic reciclat. Senzorii asigură calitatea înaltă a imaginii, în timp ce consumul de energie este considerabil redus

.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Ceasul care te trezeste cu miros de cafea si cel care nu te lasa sa adormi Ceasul care te trezeste cu miros de cafea si cel care nu te lasa sa adormi
TV Sony BRAVIA XR X90J de 65 inci cu inteligenta cognitiva - unul dintre cele mai bune televizoare LED 4K de pe piata TV Sony BRAVIA XR X90J de 65 inci cu inteligenta cognitiva - unul dintre cele mai bune televizoare LED 4K de pe piata
Televizorul cu tehnologie LED Televizorul cu tehnologie LED
O combinatie impresionanta pentru o experienta cinematica autentica: Sony Bravia XR X90L si Sony HT-A3000 O combinatie impresionanta pentru o experienta cinematica autentica: Sony Bravia XR X90L si Sony HT-A3000
Cum sa ne incarcam telefonul mobil Cum sa ne incarcam telefonul mobil
Cum cureti de praf lentila unui CD player Cum cureti de praf lentila unui CD player

Vezi mai multe articole