Prima casa poate fi o vila langa Bucuresti - 09 Iunie 2009

09 iunie, 2009

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In localitatile din jurul Capitalei se pot gasi vile noi la preturi apropiate de limita de 60.000 de euro garantata de stat prin programul „Prima casa“.
 
Pretul depinde de varsta constructiei si de distanta de Bucuresti
Criza imobiliara a lovit si piata locuintelor din apropierea Capitalei. Daca in urma cu un an o vila nou construita costa peste 90.000 de euro, in prezent, o astfel de proprietate poate fi achizitionata si cu 60.000 de euro. La acest pret, doritorii vor putea apela la programul „Prima casa”, atunci cand Guvernul il va lansa oficial. Pretul proprietatilor depinde de varsta constructiei, distanta fata de Bucuresti si terenul aferent. Cei foarte pretentiosi trebuie sa aiba totusi ceva bani pusi deoparte deoarece pentru unele vile se cer si 65.000-75.000 de euro. In general este vorba despre investitii in case de vacanta pe care proprietarii nu si le mai permit.
 
In localitatea Pantelimon se cer 55.000-60.000 de euro pentru o vila cu living si trei dormitoare, construita recent.
 
Locuinta este livrata la cheie. Acelasi pret se cere pentru o vila in Glina sau pentru o casa cu etaj in localitatea Vidra. Cei care sunt dispusi sa isi puna la bataie economiile pot opta pentru o locuinta aflata mai aproape de Bucuresti. Un proprietar cere 65.000 de euro pentru o vila situata in comuna Berceni, in vreme ce pentru o locuinta asemanatoare situata in Popesti-Leordeni se cer si 68.000-75.000 de euro. Cum aceasta este suma ceruta de proprietari, clientii pot incerca sa negocieze pretul si sa mai faca astfel o economie de cateva mii de euro. Cei care doresc o proprietate in Capitala cu 55.000-60.000 de euro vor trebui sa se multumeasca doar cu o casa batraneasca si cu o suprafata modesta de teren in zone precum Rahova, Antiaeriana sau Colentina.
 
Exista si oferte mai ieftine daca cei care cumpara se multumesc cu un imobil fara etaj. Astfel, tot in localitatea Pantelimon, pentru o astfel de proprietate se cer 40.000 de euro, la fel cat se cere si pentru o casa cu trei camere in Cornetu. In Frumusani, localitate aflata la 16 kilometri de Bucuresti, pentru o casa cu etaj situata langa padure se cer 45.000 de euro. In localitatea Adunatii Copaceni din judetul Giurgiu, pentru o casa cu trei camere se cer 35.000 de euro. Si in Buftea, proprietarul unei case nou construite din BCA cere tot 35.000 de euro. Cu doar 25.000 de euro se poate cumpara o locuinta mai mica, cu doar doua camere, in localitatea Pantelimon.
 
Chilipiruri neterminate
Oferta de locuinte la rosu este bogata, iar preturile sunt atractive. Astfel, cu doar 25.000-28.000 de euro se poate cumpara o casa cu trei camere, la rosu, in localitatea Berceni. In Rahova, o casa cu etaj la rosu costa 45.000 de euro. Pe Soseaua Alexandriei, pentru o vila la rosu se cer 60.000 de euro. Cei care se decid sa faca o astfel de achizitie trebuie sa tina cont de faptul ca finisajele reprezinta 40-50% din pretul final al unei case.
 
Sursa: Cotidianul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Case la periferie la pret de apartamente la oras Case la periferie la pret de apartamente la oras
2009, anul bricolajului la romani - 03 Martie 2009 2009, anul bricolajului la romani - 03 Martie 2009
Andi Moisescu este noul brand ambasador Rowenta Romania Andi Moisescu este noul brand ambasador Rowenta Romania
Unde verificati contoarele de apa Unde verificati contoarele de apa
BRD lansează creditul ipotecar „La Casa Mea” BRD lansează creditul ipotecar „La Casa Mea”
DEZBATERE: Mai avem nevoie de agenti imobiliari? DEZBATERE: Mai avem nevoie de agenti imobiliari?

Vezi mai multe articole