on

Programul Prima Casa 2017 - Noile conditii de acordare

04 ianuarie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Vești bune pentru cei interesați de cumpărarea primei case în acest an: și în 2017 va exista programul de finanţare garantat de statul român pentru achiziţionarea locuinţelor. Acesta va avea, însă, unele modificări, iar cea mai importantă dintre acestea este stabilirea unei garanții mai mari pentru achiziționarea de locuințe noi și/ sau consolidate.

Statul va garanta în proporție de maximum 50% valoarea creditelor acordate pentru achiziționarea de locuințe noi și/ sau consolidate în cadrul programului guvernamental ”Prima Casă”, în timp ce creditele pentru locuințele care nu se încadrează în aceste categorii vor fi garantate de stat în proporție de maximum 40%, potrivit Ordonanței de Urgență aprobată în decembrie 2016 de către Guvern. În ambele cazuri, procentul de garantare este raportat exclusiv la creditul care va fi contractat prin programul "Prima Casă".

Rămân neschimbate dobânda și avansul de 5%, iar pentru imobilele mai vechi vor fi garanţii mai mici

Actul normativ adoptat modifică și completează în acest sens Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 60/2009 privind unele măsuri în vederea implementării programului ”Prima Casă”. Prin diferențierea categoriilor de locuințe care pot fi achiziționate în cadrul acestui program și individualizarea procentelor de garantare în funcţie de categoria locuințelor achiziționate se urmărește crearea de condiţii favorabile atât pentru creșterea fondului locativ, cât și pentru îmbunătăţirea celui existent, în concordanță cu obiectivele stabilite de Executiv în cadrul Strategiei programului ”Prima Casă” pentru 2017-2021, aprobată în ședința de Guvern din 29 noiembrie.

Conform actului normativ adoptat de Guvern, prin locuință nouă, în sensul programului ”Prima Casă”, se înțelege orice imobil care respectă condițiile pentru a fi încadrat în categoria imobilelor cu destinația de locuință, recepționat la terminarea lucrărilor cu cel mult 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat. De asemenea, vor fi asimilate în categoria locuințelor noi și locuințele supuse cu cel mult 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat unor lucrări de intervenție în vederea consolidării și/ sau a reducerii riscului seismic.

Sursa / Foto

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Misiunea Casa Noua, episodul 1: creditul ipotecar Misiunea Casa Noua, episodul 1: creditul ipotecar
Piata imobiliara 2018 - Interviu cu Mihnea Dobrescu Piata imobiliara 2018 - Interviu cu Mihnea Dobrescu
Ce trebuie sa faci cand vrei sa te muti Ce trebuie sa faci cand vrei sa te muti
Piata imobiliara: metamorfoza de dupa aparitia masiva a centrelor comerciale Piata imobiliara: metamorfoza de dupa aparitia masiva a centrelor comerciale
Top 6 avantaje ale unui apartament situat intr-un complex rezidential central Top 6 avantaje ale unui apartament situat intr-un complex rezidential central
Despre inchirierea locuintelor – obligatiile partilor Despre inchirierea locuintelor – obligatiile partilor

Vezi mai multe articole