on

Proiecte DIY: Construieste-ti singur banca de gradina

31 iulie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Mobilierul de gradina si amenajarea unor locuri de relaxare in propria curte reprezinta o provocare si, de multe ori, cheltuieli insemnate. Varianta cea mai la indemana este cumpararea unei banci de la unul dintre magazinele de bricolaj, insa sansele ca aceasta sa nu se incadreze intr-un design cald, familial, sunt destul de ridicate.

De aceea, exista multe posibilitati pentru realizarea unei banci in regim „Do-it-yourself”, care depinde de inspiratia si disponibilitatea fiecaruia in parte. In acest articol iti vom prezenta un astfel de exemplu, o banca care poate fi construita simplu si rapid, in numai cateva ore.

Materialele principale utilizate pentru realizarea bancutei din gradina constau in 14 boltari si 6  profile din lemn. La acestea se adauga un tub de adeziv si vopseaua pentru decorarea lemnului si boltarilor.

Pentru inceput, ne vom ocupa de boltari, pe care ii vom curata, iar cu ajutorul unui adeziv de montaj vor fi asamblati pentru a forma partile laterale ale bancutei, care vor asigura prinderea sezutului si a spatarului.

CITESTE SI: Plaja de acasa - Trei pasi pentru a-ti crea propria umbrela de plaja

Dupa lipirea boltarilor intre ei, vom stabili lungimea bancutei si vom debita profilele din lemn, patrat de 8/8 cm sau 10/10 cm, corelat cu spatiul interior al boltarilor. Vom slefui bine lemnul si il vom curata. Apoi, vom introduce lemnul in gaurile boltarilor si le vom fixa cu acelasi adeziv de montan. Odata fixate toate piesele, banca va capata forma si nu va mai fi necesara decat aranjarea partii decorative. Pentru aceasta, poate fi aleasa combinatia de culori precum cea din imagine sau poate fi personalizata conform propriilor dorinte si in conformitate cu aspectul general al gradinii.

Lemnul va trebui tratat cu o lazura adecvata pentru protectia fata de actiunea factorilor meteo, iar boltarii cu o vopsea alchidica. Decorarea lemnului va fi efectuata cu respectarea recomandarilor specifice, unul sau doua straturi de grund si doua-trei maini de lazura. Un alt aspect important este pozitionarea bancutei. Deoarece boltarii sunt destul de grei, este recomandat ca executia acesteia sa fie desfasurata in imediata apropiere a amplasamentului final.

Dupa uscarea straturilor decorative, mai este nevoie de doar cateva perne si apoi te poti relaxa satisfacut de propria realizare, asa cum ii sta bine unui forumist Misiunea Casa!

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Lucrari de primavara in gradina Lucrari de primavara in gradina
Gradina | Beneficiile ingrasamantului ecologic si a repelentului natural Gradina | Beneficiile ingrasamantului ecologic si a repelentului natural
Viespile - cand sunt benefice si cand sunt daunatoare Viespile - cand sunt benefice si cand sunt daunatoare
Plante de interior - Peperomia, o planta ideala pentru un interior modern Plante de interior - Peperomia, o planta ideala pentru un interior modern
Infiintarea unei culturi de zmeur - Cum sa o faci profitabila Infiintarea unei culturi de zmeur - Cum sa o faci profitabila
Gradinile englezesti s-au nascut la Roma Gradinile englezesti s-au nascut la Roma

Vezi mai multe articole