on

Plaja de acasa - Trei pasi pentru a-ti crea propria umbrela de plaja

25 iulie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Sezonul canicular este perioada in care avem umbra si locurile racoroase realizate in propria curte sau in locurile de relaxare sunt cautate si utilizate cel mai des. Daca exista putin spatiu in propria curte, putem amenaja atat un loc de balaceala, cat si unul de relaxare la umbra. Un loc care poate aduce relaxarea de la marea chiar in spatele casei poate fi realizat prin amenajarea unei piscine (mai mare sau mai mica, demontabila sau nu), un loc de 3-4 m cu nisip si cateva sezlonguri.

Cum sezlongul necesita si o umbrela, exista posibilitatea de utiliza una cumparata sau una creatie proprie. O umbrela de plaja si nu numai, poate fi incadrata in arhitectura curţii si poate ramane o prezenta permanenta. Aceasta trebuie sa fie realizata din materiale naturale, cu aspect rustic, asemanatoare celor aflate pe diverse plaje.

Iata cei trei pasi pentru a realiza o umbrela de plaja:

  1. Stalpul de sustinere al umbrelei va fi realizat dintr-un patrat din lemn cu dimensiunea 10x10 cm sau 12/12 cm. Este necesara o lungime totala de circa 3 m, dintre care minimum 50 cm vor fi ingropati in pamant, 2 m vor fi inaltimea utila, iar restul de 50 cm vor fi alocati pentru umbrela efectiva. Partea ingropata in sol poate fi protejata prin invelire in carton bituminos sau prin protejarea cu solutie bituminoasa. Partea superioara se va vopsi cu un lac transparent sau o lazura.
  2. Umbrela efectiva este o constructie usoara realizata din rigle de lemn si poate avea un diametru de 2.5-3 m, in functie de preferinte. Pe un ax realizat din patratul stalpului se vor fixa opt rigle 5x5 cm distribuite la distanta egala sub forma de cerc sau sub forma de patrat. Mijlocul va fi fixat in punct central al cercului format, in capatul stalpului, iar la celalalt capat, pe circumferinta. Capetele vor fi legate cu rigle de 3/5 cm. Toata constructia va fi sustinuta cu alte rigle 5/5 montate intre stalp si exteriorul umbrelei. De mentionat ca umbrela efectiva poate fi realizata ca o constructie fixa pe stalp sau demontabila. Pentru acest caz va trebui realizata imbinarea stalpului cu cel al umbrelei printr-o teava patrata la dimensiunea necesara si asigurata fixarea ferma. 
  3. Pentru finalizarea umbrelei trebuie adaugata ultima parte, materialul care va asigura umbrirea. Pentru efect rustic se poate utiliza stuf. Acesta va fi intins pe intreaga circumferinta a umbrelei si fixat cu sarma de otel pe reteaua de rigle. Capatul din centrul umbrelei va fi ridicat minimum 50 cm si legat ca un snop de paie pentru a asigura etanseitatea la apa si pentru a forma o "palarie" care va avea un aspect interesant.

Odată realizata umbrela te vei putea bucura de vara si de protectia oferita in zilele insorite, chiar din sezlongul aflat pe marginea piscinei.

Adauga un comentariu


2 Comentarii

Gigi

26 iulie, 13:37

POZE? Uneori ajuta in mod sigur.......

Adrian

26 iulie, 11:51

Fara cateva poze nu stiu cat de mult ajuta articolul asta

Alte articole

Obiectele vechi dau un suflu nou gradinii tale Obiectele vechi dau un suflu nou gradinii tale
Totul despre alegerea si montarea pavelelor Totul despre alegerea si montarea pavelelor
Amenajarea de toamna a gradinii (V) - Ingrijirea plantelor inaintea sezonului rece Amenajarea de toamna a gradinii (V) - Ingrijirea plantelor inaintea sezonului rece
Taierile de toamna la pomii fructiferi: de ce aspecte trebuie sa tii cont Taierile de toamna la pomii fructiferi: de ce aspecte trebuie sa tii cont
Irigatii si agricultura in desert Irigatii si agricultura in desert
Afla ce trebuie sa faci ca sa scapi de limacsi (melcii fara cochilie) Afla ce trebuie sa faci ca sa scapi de limacsi (melcii fara cochilie)

Vezi mai multe articole