on

TP-Link lanseaza in Romania Archer AX10, cel mai accesibil router Dual-Band Gigabit cu Wi-Fi 6, dar si routerul Dual-Band Gigabit Wi-Fi 6 Archer AX50, care aduce tehnologia Wi-Fi 6 Gig+ in casele tuturor

10 martie, 2020

comenteaza trimite unui prieten printeaza

TP-Link, lider global in furnizarea de echipamente de retea pentru utilizatorii individuali si mediul de afaceri, a anuntat lansarea noului router accesibil cu Wi-Fi 6, Archer AX10. De asemenea, a fost lansat si Archer AX50, primul router AX3000 ce aduce Wi-Fi 6 Gig+ publicului larg.

Archer AX10 este o noua aditie la gama de echipamente AX si urmareste sa ofere tuturor utilizatorilor acces la tehnologia Wi-Fi 6, la un pret foarte bun, comparabil cu cel al generatiei anterioare Wi-Fi 5.

TP-Link isi continua strategia de dezvoltare si lansare a unor dispozitive inovatoare, la preturi cat mai accesibile. Fiind cel mai accesibil router din seria Wi-Fi 6, Archer AX10 imbunatateste vizibil throughput-ul si capacitatea, oferind posibilitatea de streaming 4K, de efectuare a apelurilor video de inalta calitate, dar si de accesare a altor aplicatii care au nevoie de stabilitate extinsa si rularea lor optima in scenarii de utilizare intensiva. Cel mai recent standard Wi-Fi 6 aduce viteze imbunatatite, o acoperire extinsa, reduce latenta si previne intreruperea conexiunii in spatiile cu multe dispozitive conectate.

Conexiune mai puternica, fara intreruperi

Archer AX10 livreaza throughput maxim Wi-Fi pentru multiple dispozitive, fara latenta, datorita introducerii tehnologiei OFDMA. Datorita tehnologiei 1024-QAM, dar si vitezei de transfer si de modulatie, routerul ofera o conexiune Wi-Fi rapida de pana la 1.2Gbps pentru un singur dispozitiv mobil – cu 40% mai mult decat un router Wi-Fi 5 2x2. Astfel, streamingul devine mult mai fluid, atunci cand rularea pe aceeasi conexiune Wi-Fi este mai putin solicitanta.

Acoperire extinsa si stabilitate mai mare

Si acoperirea este imbunatatita odata cu implementarea standarului Wi-Fi 6. Functia Guard Interval (GI) protejeaza semnalul Wi-Fi de intreruperi si, astfel, extinde aria de acoperire a dispozitivului. Aceasta, alaturi de tehnologia Beamforming si cele patru antene externe high-gain ii permit lui Archer AX10 sa furnizeze semnal pentru o suprafata mai extinsa. Astfel, toti membrii familiei se pot misca in voie dintr-o camera in cealalta, beneficiind de conexiune Wi-Fi stabila in interiorul locuintei.

Performanta instantanee

Routerul Archer AX10 aduce utilizatorilor mult mai mult decat experienta Wi-Fi 6. Dotat cu cea mai noua unitate de procesare cu trei nuclee de 1,5 GHz, Archer AX10 executa operatiunile de retea instantaneu la fiecare clic. In comparatie cu predecesorul sau, acesta creste media throughput-ului fara sa accentueze fenomenul de latenta.

Experienta Wi-Fi 6 incepe aici

In lumea tehnologiei moderne, din ce in ce mai multe gadgeturi, inclusiv telefoanele smart, sunt compatibile Wi-Fi 6. Pentru a se inscrie in aceasta tendinta a conectivitatii extinse, inclusiv in propria locuinta, utilizatorii au nevoie de Archer AX10 pentru a conecta dispozitive smart home la acest standard.

Principalele functionalitati ale lui Archer AX10:

 • Wi-Fi 6 mai rapid — Vitezele noii generatii Wi-Fi care ajung pana la 1.5 Gbps (1201 Mbps in banda de 5 GHz si 300 Mbps in banda 2.4 GHz).
 • Procesor cu trei nuclee — Raspunsuri instantanee la toate activitatile din retea, datorita unei unitati centrale de procesare de 1,5GHz.
 • Acoperire mai mare — Patru antene si tehnologia Beamforming concentreaza semnalul catre utilizatorii individuali, pentru acoperire mai mare.
 • Zeci de dispozitive conectate — Mai multe conexiuni simultane si throughput mediu mai ridicat cu OFDMA.2
 • Porturi Full Gigabit — Avantajul maxim al vitezelor broadband de pana la 1 Gbps.
 • Instalare rapida si usoara — Upgrade de retea in doar cateva minute, prin aplicatia Tether
 • Compatibil cu Amazon Alexa — Control prin comenzi vocale, o casa smart si o viata mai simpla, cu Amazon Alexa.
 • Archer AX50, noua generatie de home connectivity

Archer AX50 este dedicat publicului larg si este echipat cu procesorul Intel® Home Wi-Fi, oferind experiente premium Wi-Fi 6 Gig+ unui numar mai mare de utilizatori.

Standardul Wi-Fi 6 (802.11ax) este privit drept cel mai mare salt in industria tehnologiei Wi-Fi si a fost dezvoltat ca raspuns la necesitatile mereu in crestere a retelelor Wi-Fi pentru locuinte smart. Cu tehnologia Intel Wi-Fi 6 (Gig+), Archer AX50 este capabil sa livreze imbunatatiri semnificative in ceea ce priveste viteza si capacitatea sa totala, datorita bazei revolutionare stabilite de standardul Wi-Fi 6.

Adoptarea pe scara larga a standardului Wi-Fi 6 este din ce in ce mai rapida, iar numarul terminalelor care suporta standardul AX, din ce in ce mai mare. Archer AX50 este un produs important care va intra puternic pe piata.

Archer AX50 este dedicat tuturor utilizatorilor care isi doresc sa aiba acces la tehnologia de top Wi-Fi 6 Gig+ intr-un raport competitiv pret-calitate, perfect pentru cei care au nevoie de o conexiune rapida si sigura in propriile locuinte. Archer AX50 este definitia noii generatii de home connectivity. La randul sau, Archer AX10 este cel mai accesibil router AX de pe piata din Romania si aduce utilizatorilor performanta noii generatii Wi-Fi intr-un design modern si original. Acesta ofera posibilitatea de a conecta simultan zeci de dispozitive, primind un raspuns instant la fiecare clic si reducand semnificativ latenta”, a declarat Simona Nijnic Head of Sales TP-Link Romania.

Wi-Fi 6 Gig+, standardul wireless pentru viteze mari si o experienta de navigare superioara

In ultimii ani, TP-Link a ocupat din ce in ce mai mult loc pe piata dispozitivelor Wi-Fi, iar odata cu tehnologia de top furnizata de Intel si capabilitati Gig+, poate continua sa aduca utilizatorilor un nou nivel al conexiunii Wi-Fi 6. Acest lucru este posibil datorita functiei HT160 care utilizeaza latimea de banda a canalului de 160MHz. HT160 utilizeaza canalele de 5GHz si extinde latimea de banda pana la 160 MHz – de doua ori mai mult decat standardul HT80, folosit deseori cu 802.11ac. Utilizand HT160, Archer AX50 atinge viteze Gig+ uimitoare de pana la 3 Gbps – 2.402 Mbps in banda de 5 GHz, plus 574 Mbps in banda de 2,4 GHz. Aceste numere se traduc intr-o viteza suficient de mare pentru a descarca un film de 8GB la calitate HD in mai putin de doua minute, dar si pentru a oferi o experienta fluida de gaming si video streaming 4K UHD pentru intreaga familie.

Latenta mai mica, mai multe dispozitive conectate

Viteza mai mare este doar unul dintre beneficii. In plus, functionalitati precum OFDMA permit furnizarea unui timp de raspuns rapid, chiar si atunci cand sunt conectate mai multe dispozitive. Latenta poate fi redusa cu pana la 75%, pentru o experienta de gaming extrem de fluida in timp real si conferinte video de inalta calitate. Mai mult, securitatea retelei de acasa ramane o prioritate pentru TP-Link, asa ca Archer AX50 ofera solutia HomeCareTM, pentru ca membrii familiei sa fie mereu protejati de virusi si de amenintarile cibernetice.

De mai bine de 20 de ani, TP-Link furnizeaza echipamente de retea pentru utilizatori de pe intreg Globul, oferind o experienta de networking superioara pentru un numar din ce in ce mai mare de utilizatori. Iar pentru a face experienta digitala a viitorului si mai accesibila tuturor, TP-Link a combinat tehnologia si expertiza Intel intr-un produs ideal pentru utilizarea in scenarii care implica dispozitve multiple, la un pret competitiv.

Functionalitati cheie ale Archer AX50:

 •    Viteza Wi-Fi 6 Gig+ Next-Gen —Viteze de pana la 2,402 Mbps in banda de 5 GHz si 574 Mbps in banda de 2.4 GHz care asigura streaming mai fluid si descarcari mai rapide.
 •    Mai multe dispozitive conectate – tehnologia OFDMA va creste capacitatea, permitand transmisii simultane pe mai multe dispozitive.
 •    Latenta foarte scazuta — Reducere a latentei cu pana la 75%, pentru experiente de gaming si conferinte video mai fluide.
 •    Acoperire Wi-Fi extinsa – Patru antene exterioare high-gain si tehnologia Beamforming conlucreaza pentru a oferi conexiuni Wi-Fi puternice si stabile, in intreaga locuinta.
 •    Securitate sporita — Conexiune Wi-Fi mai sigura si de incredere cu solutia TP-Link HomeCare™.
 •    Conexiuni stabile — Procesorul Intel® Home Wi-Fi creste semnificativ viteza de procesare pentru furnizarea unei performante superioare Wi-Fi 6 Gig+.
 •    Autonomie imbunatatita a bateriei dispozitivelor conectate — Functia Target Wake Time ajuta dispozitivele sa comunice intre ele cu un consum redus de energie.
 •    Compatibil cu Alexa — Routerul poate fi controlat prin comenzi vocale, facilitand conexiuni inteligente prin Amazon Alexa.

 

Dispozitivele vor fi disponibile incepand cu luna martie, la un pret recomandat de 399 RON pentru Archer AX10 si 849 RON pentru Archer AX50 si pot fi achizitionate din marile magazine online din Romania.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cu un potential de incalzire globala de sub o treime fata de sistemele anterioare, Daikin lanseaza noul mini VRV 5 Cu un potential de incalzire globala de sub o treime fata de sistemele anterioare, Daikin lanseaza noul mini VRV 5
Apartamente noi doar pentru bogati Apartamente noi doar pentru bogati
O casa in afara tarii este mai ieftina, iar procedura de cumparare nu este dificila O casa in afara tarii este mai ieftina, iar procedura de cumparare nu este dificila
Sectorul de constructii duduie de cifre Sectorul de constructii duduie de cifre
Saint-Gobain anunta redeschiderea liniei de productie de vata minerala din fibra de sticla de la fabrica Isover din Ploiesti, in trimestrul al III-lea al anului 2018 Saint-Gobain anunta redeschiderea liniei de productie de vata minerala din fibra de sticla de la fabrica Isover din Ploiesti, in trimestrul al III-lea al anului 2018
Peste 7 milioane de locuinte vor fi asigurate obligatoriu de la 1 ianuarie Peste 7 milioane de locuinte vor fi asigurate obligatoriu de la 1 ianuarie

Vezi mai multe articole