on

Radiatoare de aluminiu: o solutie ecologica pe malul lacului … Zurich!

20 martie, 2020

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Hotelul LA RÉSERVE EDEN AU LAC ZURICH este o bijuterie arhitecturala ce se situeaza pe malul celebrului lac din capitala economica a Tarii Cantoanelor, in linistita Elvetie.

Site-ul hotelului este inspirational pentru cititorii Misiunea Casa, in special designerii si arhitectii de interior din tara noastra vor afla aici numeroase motive de reflectie si challenge profesional. Noi speram ca in aceeași masura, si beneficiarii cu pretentii inalte, vor fi dornici sa parcurga fotografiile care pun in valoare talentul si realizarile unui celebru designer de origine franceza, Philippe Starck.

Motivul inspiratiei pentru cei care cauta starea de visare nu este insa singurul pentru care va invitam sa parcurgeti acest articol. Producatorul italian de radiatoare de aluminiu TUBES RADIATORI, ne-a trimis prin agentia sa - ERGO Design, un set de informatii tehnice pentru care aceste radiatoare au fost selectate de catre designerul francez: inaltimea, numarul elementelor (care compun aceste radiatoare), procesul de anodizare personalizata prin care au fost finisate, modalitatile de prindere speciala in zidaria incarcata de istorie a cladirii hotelului, cat si integrarea fireasca in procesul de renovare, toate acestea au contat in alegerea modelui de radiator Soho de la Tubes.

Bineinteles, performantele tehnologice au avut un cuvant greu de spus (uneori si noi ne intrebam retoric, cum frumosul si binele converg?) - stiut fiind ca la alegerea radiatoarelor, ceea ce face diferenta este Delta T-ul, respectiv diferenta dintre temperatura medie a apei din instalatie si temperatura aerului ambiental. Pentru cei interesati, e bine sa stiti ca radiatoarele Soho incep sa incalzeasca atmosfera, degajand caldura incepand de la o temperatura a apei de 37°. Delta T-ul acestor radiatoare, conform producatorului este de 16,5° - ceea ce inseamna ca spatiul din camera va fi incalzit in cel mai scurt timp posibil, cu cel mai mic consum de apa, avand garantia unui consum redus. Glumind serios, vom spune ca ecologia se scrie … in fiecare element al radiatorului!

Va invitam sa identificati rolul radiatoarelor TUBES in amenajarile de tip yachting design ale hotelului exclusivist situat pe malul lacului Zurich, pentru a judeca voi insiva abordarea personalizata a beneficiarului, care a ales sa le foloseasca.

 

 

Credit foto: La Réserve Eden au Lac Zurich - Starck Network - Grégoire Gardette  

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cum sa-ti planifici concediul stand confortabil in pat Cum sa-ti planifici concediul stand confortabil in pat
7 capodopere arhitecturale ale lumii 7 capodopere arhitecturale ale lumii
Paris - o excursie de vis in istorie Paris - o excursie de vis in istorie
5 corturi haioase pentru excursii de neuitat 5 corturi haioase pentru excursii de neuitat
Palatul Topkapi - Istanbul Palatul Topkapi - Istanbul
Reabilitarea spatiului public - piata Schouwburgplein Reabilitarea spatiului public - piata Schouwburgplein

Vezi mai multe articole