on

RE/MAX mizeaza pe o crestere cu 40% a comisioanelor din tranzactii imobiliare in 2018

21 mai, 2018

comenteaza trimite unui prieten printeaza

RE/MAX România, parte a liderului mondial în real-estate şi franciza numărul 1 la nivel global pe acest segment, estimează o creștere cu 40% a cifrei de afaceri din 2018 (până la nivelul de 2,8 milioane de euro), după ce în 2017 a înregistrat un nou avans, de 25%, a rezultatelor financiare.

Valoarea comisioanelor totale estimate de RE/MAX pentru intermedierile imobiliare va atinge 2,8 milioane de euro în 2018 (+40% față de 2017), în paralel compania vizând o creștere de 60% a numărului de birouri și agenți.

Pe fondul rezultatelor din 2017, de 2 milioane de euro cifra de afaceri, 22 de birouri, 200 de agenți și 14 contracte de franciză semnate pentru birouri în curs de deschidere, reprezentanții companiei mizează pe un parcurs pozitiv al business-ului.

„În 2018, avem în vedere o creștere de 50% ca număr de birouri și agenți în linie cu strategia noastră de expansiune, iar ceea ce privește valoarea comisioanelor din tranzacții, țintim o creștere cu 40%. Tot în acest an ne propunem să continuăm acțiunile de dezvoltare a francizelor RE/MAX în România”, a declarat Răzvan Cuc, Director Regional RE/MAX România.

Referitor la evoluția pieței imobiliare în 2018, reprezentanții companiei estimează o creștere temperată de 8% a segmentului rezidențial, cu accent pe piețele principale, respectiv orașele care reprezintă polii economici ai României. Potrivit previziunilor RE\MAX piaţa cea mai scumpă şi cu cea mai mare creştere procentuală va fi în continuare reprezentată de Cluj-Napoca, în timp ce Capitala va rămâne cel mai interesant pol de dezvoltare din perspectiva volumului atât pe segmentul rezidenţial, cât și pe cel comercial.

Rezultate pozitive și la nivelul lui 2017

În 2017, RE/MAX a intermediat circa 1.500 de tranzacții imobiliare, în creștere cu 50% față de 2016, valoarea însumată a acestora fiind de 70 milioane de euro.

„Afacerile RE/MAX a avut o evoluție pozitivă și în 2017 și credem că această tendință se va păstra și în perioada următoare. Numărul tranzacțiilor intermediate de birourile rețelei RE/MAX România din 13 orașe a crescut comparativ cu anul precedent, ajungând la peste 1.500 de vânzări și închirieri, cu o pondere de 57% din total pentru vânzări, respectiv 43% pentru închirieri”, a adăugat Răzvan Cuc.

Topul orașelor cu cele mai multe intermedieri în 2017 este similar celui din anul anterior, când cele mai multe tranzacții imobiliare au fost intermediate de birourile din Cluj-Napoca și București, urmate de cel din Arad, care a surclasat Brașovul, aflat pe locul al treilea în 2016.

În ceea ce privește tipul de proprietăți tranzacționate de către companie, ponderea celor de pe segmentul rezidențial a fost de 74%, cea mai mare tranzacție fiind de 1,5 milioane de euro, pentru un apartament din București, valoare dublă față de cel mai scump imobil tranzacționat în 2016. Restul de 26% au reprezentat centre comerciale (11%), terenuri (10%) și spații industriale (5%).

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Analiza Wizmo.ro si RE/MAX Grup de Lux: apartamentele neconventionale si casele care pot acomoda sedii de firme, printre cele mai atractive investitii imobiliare in 2018 Analiza Wizmo.ro si RE/MAX Grup de Lux: apartamentele neconventionale si casele care pot acomoda sedii de firme, printre cele mai atractive investitii imobiliare in 2018
RE/MAX: ”Real Estate la Maximum”, cu sau fara Legea Agentului Imobiliar RE/MAX: ”Real Estate la Maximum”, cu sau fara Legea Agentului Imobiliar
Întoarcerea la sat, adevăr sau nu? De fapt care sunt comunele în care s-au mutat în pandemie românii Întoarcerea la sat, adevăr sau nu? De fapt care sunt comunele în care s-au mutat în pandemie românii
Ce mai este nou pe piata constructiilor si a imobiliarelor? Am aflat la "Real Estate. Quo-vadis 2017?", un eveniment DeBizz Ce mai este nou pe piata constructiilor si a imobiliarelor? Am aflat la "Real Estate. Quo-vadis 2017?", un eveniment DeBizz
Începe Târgul Național Imobiliar TNI Începe Târgul Național Imobiliar TNI
Reynaers Aluminium livreaza sisteme de tamplarie de aluminium pentru usi,ferestre si fatade pentru proiecte imobiliare externe Reynaers Aluminium livreaza sisteme de tamplarie de aluminium pentru usi,ferestre si fatade pentru proiecte imobiliare externe

Vezi mai multe articole