Rezidentialul, in linie dreapta

19 iunie, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Piata imobiliara din Romania in ce directie se indreapta? Se intreaba toata lumea. In momentul de fata, pionul principal de pe tabla de sah a pietei imobiliare din Capitala este rezidentialul, evolutia acestuia fiind urmarita indeaproape de toti analistii imobiliari, asadar, cand se pune intrebarea "Incotro se indreapta piata imobiliara?", se ia in calcul in primul rand Rezidentialul. Deoarece el mai poate fi imprevizibil si poate aduce elemente noi si suprinzatoare pentru specialisti. Pe cand tranzactiile cu locuinte vechi si vile de lux sunt predictibile. Din partea apartamentelor vechi se astepta de mult o scadere a preturilor, ceea ce se intampla acum, asa ca aceasta nu e o surpriza.
Segmentul caselor de lux se stie ca este permisiv doar persoanelor care detin sume importante de bani, iar numarul acestora se mareste de la un an la altul.
Iar elementul-surpriza ramane in terenul clasei de mijloc, care reprezinta cazul celor mai multi dintre bucuresteni. Ce isi doreste majoritatea bucurestenilor?, iar rezidentialul este solutia pe care o prezinta companiile imobiliare.
De aceea acest subiect este unul destul de fierbinte la ora actuala, si presa, companiile imobiliare, cat si cumparatorii sunt interesati de evolutia acestuia.
In prezent, vedeta pietei imobiliare merge in linie dreapta, deoarece companiile nu-si permit nici sa ridice pretul - pentru ca ar pierde clientii care sunt nesiguri in achizitionarea locuintelor, nici sa scada costul imobilelor - deoarece nu ar acoperi cheltuielile ce vin din santierele lor de constructii.
"De caderea" acestui segment nici nu poate fi vorba, intrucat inca exista o cerere mare de case din partea locuitorilor Capitalei, dar la ora actuala acest cumparator este incert.
Nesiguranta romanului vine pe fondul zvonurilor legate de criza subprime, cat si pe fondul scaderii preturilor locuintelor vechi. Astfel, clientul se gandeste ca daca preturile apartamentelor vechi a scazut poate va face la fel si personajul principal al intregii povesti legate de real-estate-ul autohton.
Dar consultantii imobiliari anunta in stanga si in dreapta ca acest lucru nu va fi posibil, ba chiar, din contra, poate preturile se vor majora. Iar in momentul cand specialistii vor fi ascultati, atunci rezidentialul va lua o traiectorie ascendenta, pana atunci el avand o traiectorie lineara.
 
Sursa: Curierul national

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Chiriile locuintelor ANL nu vor depasi o treime din salariul mediu brut Chiriile locuintelor ANL nu vor depasi o treime din salariul mediu brut
Proiectele noi au urcat vanzarile Ruukki cu 26% - 28 Mai 2009 Proiectele noi au urcat vanzarile Ruukki cu 26% - 28 Mai 2009
Capcanele ansamblurilor rezidentiale Capcanele ansamblurilor rezidentiale
Chiriasii evacuati primesc locuinte sociale in centrul Capitalei Chiriasii evacuati primesc locuinte sociale in centrul Capitalei
Locuintele noi concureaza la vinzari imobilele Epocii de Aur Locuintele noi concureaza la vinzari imobilele Epocii de Aur
Imobiliare Imobiliare

Vezi mai multe articole