Rezidentialul, in linie dreapta

19 iunie, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Piata imobiliara din Romania in ce directie se indreapta? Se intreaba toata lumea. In momentul de fata, pionul principal de pe tabla de sah a pietei imobiliare din Capitala este rezidentialul, evolutia acestuia fiind urmarita indeaproape de toti analistii imobiliari, asadar, cand se pune intrebarea "Incotro se indreapta piata imobiliara?", se ia in calcul in primul rand Rezidentialul. Deoarece el mai poate fi imprevizibil si poate aduce elemente noi si suprinzatoare pentru specialisti. Pe cand tranzactiile cu locuinte vechi si vile de lux sunt predictibile. Din partea apartamentelor vechi se astepta de mult o scadere a preturilor, ceea ce se intampla acum, asa ca aceasta nu e o surpriza.
Segmentul caselor de lux se stie ca este permisiv doar persoanelor care detin sume importante de bani, iar numarul acestora se mareste de la un an la altul.
Iar elementul-surpriza ramane in terenul clasei de mijloc, care reprezinta cazul celor mai multi dintre bucuresteni. Ce isi doreste majoritatea bucurestenilor?, iar rezidentialul este solutia pe care o prezinta companiile imobiliare.
De aceea acest subiect este unul destul de fierbinte la ora actuala, si presa, companiile imobiliare, cat si cumparatorii sunt interesati de evolutia acestuia.
In prezent, vedeta pietei imobiliare merge in linie dreapta, deoarece companiile nu-si permit nici sa ridice pretul - pentru ca ar pierde clientii care sunt nesiguri in achizitionarea locuintelor, nici sa scada costul imobilelor - deoarece nu ar acoperi cheltuielile ce vin din santierele lor de constructii.
"De caderea" acestui segment nici nu poate fi vorba, intrucat inca exista o cerere mare de case din partea locuitorilor Capitalei, dar la ora actuala acest cumparator este incert.
Nesiguranta romanului vine pe fondul zvonurilor legate de criza subprime, cat si pe fondul scaderii preturilor locuintelor vechi. Astfel, clientul se gandeste ca daca preturile apartamentelor vechi a scazut poate va face la fel si personajul principal al intregii povesti legate de real-estate-ul autohton.
Dar consultantii imobiliari anunta in stanga si in dreapta ca acest lucru nu va fi posibil, ba chiar, din contra, poate preturile se vor majora. Iar in momentul cand specialistii vor fi ascultati, atunci rezidentialul va lua o traiectorie ascendenta, pana atunci el avand o traiectorie lineara.
 
Sursa: Curierul national

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Facturile romanilor la intretinere, mai mari cu 50% decat ale europenilor Facturile romanilor la intretinere, mai mari cu 50% decat ale europenilor
De acum, profesionistii in design si constructii pot folosi prima biblioteca de materiale din Europa de Sud-Est - MATER De acum, profesionistii in design si constructii pot folosi prima biblioteca de materiale din Europa de Sud-Est - MATER
Guvernul da bani pentru 55 de buline rosii Guvernul da bani pentru 55 de buline rosii
Viziteaza Expozitia TIMTOS x TMTS 2022 Viziteaza Expozitia TIMTOS x TMTS 2022
Cu Tefal Access’ Steam supravietuiesti goanei zilnice Cu Tefal Access’ Steam supravietuiesti goanei zilnice
Daca nu pot sa-si vanda casele, romanii le dau la schimb pe altele - 13 august 2010 Daca nu pot sa-si vanda casele, romanii le dau la schimb pe altele - 13 august 2010

Vezi mai multe articole