on

Majoritatea dintre romani isi cumpara casa de pe internet

21 septembrie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Laptop, tableta sau telefon, locuinta ideala vine de pe internet. 97% dintre romani cauta mai intai online, pentru ca mai apoi sa treaca la vizionat. In topul preferintelor sunt apartamentele cu doua camere, care inregistreaza o crestere fata de anul trecut, cu 8%. Nu de aceeasi atentie se bucura apartamentele cu trei camere, a caror cerere s-a redus cu 13%.

Tendinte pentru cei care isi cauta o locuita

Cei care isi cauta o locuinta in Bucuresti nu vor sa cheltuiasca mai mult de 81.000 de euro pentru zona centrala, potrivit unui studiu ImoResearch, realizat la cererea portalului DezvoltatorImobiliar.ro. Cifrele arata si ca oamenii sunt dispusi sa dea cel mult 68.000 de euro pentru o locuinta dintr-o zona semicentrala a Capitalei, 58.000 de euro pentru cartierele limitrofe si maximum 65.000 de euro pentru o locuinta din apropierea Bucurestiului.

Tinerii pana in 35 de ani cauta, in principal, apartamentele cu doua si trei camere, in vreme ce, dupa aceasta varsta, cumparatorii devin interesati de locuinte spatioase si se orienteaza catre case si vile. Studiul realizat de DezvoltatorImobiliar.ro indica o scadere a bugetului alocat pentru achizitia unei locuinte. Daca la finalul anului trecut, tinerii cautau locuinte cu preturi intre 50.000 si 70.000 de euro, intervalul a coborat acum la 40.000 – 60.000 de euro, sustine Adriana Gheorghe, Marketing Manager DezvoltatorImobiliar.ro.

Targul Imobiliar Online din Romania - TIOR

Cei mai multi acceseaza site-urile de imobiliare de acasa, fiind atrasi in special de imagini, foto si video. Pentru a veni in intampinarea acestora, portalul DezvoltatorImobiliar.ro va lansa in luna martie, timp de o saptamana, Targul Imobiliar Online din Romania – TIOR.

Vizitatorii targului vor fi la un click distanta de locuinta visata, in mod gratuit. Peste o suta de ansambluri rezidentiale din toata tara vor fi prezentate virtual, pentru ca cei interesati sa poata trai experienta unei vizite adevarate, din confortul propriei locuinte. Estimam peste 200.000 de vizitatori, un numar incomparabil cu orice targ imobiliar clasic, adauga Adriana Gheorghe, Marketing Manager DezvoltatorImobiliar.ro.

Programul targului va fi intre orele 10.00 - 20.00, deci acelasi ca al unui targ clasic, numai ca totul se va desfasura online, din fata laptopului, a tabletei sau a telefonului. Astfel, vizitatorii vor scapa de aglomeratia de la stand, de timpul petrecut in trafic si de cautarea locului de parcare si vor avea toate informatiile intr-un singur loc, fara a plati nicio taxa de intrare.

La TIOR, vizitatorii vor gasi cea mai larga gama de locuinte noi. Acestea vor fi prezentate intr-un mod accesibil, complex, dar mai ales complet: tururi virtuale, filmari aeriene, prezentari video, dar si flyere, pliante sau mape de prezentare. Una dintre inovatiile Targului Imobiliar Online Roman - TIOR este interactiunea privata directa dintre expozant si vizitator, cu ajutorul unui chat online. In acest fel, fiecare intrebare isi va gasi raspuns prompt si complet. Totodata, cei care aleg sa viziteze TIOR, pot participa la concursuri si pot beneficia de reduceri pentru locuintele prezentate in cadrul targului, completeaza Adriana Gheorghe, Marketing Manager DezvoltatorImobiliar.ro.

Targ Imobiliar Online din Romania – TIOR se lanseaza pe 1 martie 2017 si va fi deschis timp de 8 zile. Va fi disponibil la adresa DezvoltatorImobiliar.ro. Dezvoltatorii imobiliari vor vedea in timp real cati vizitatori au accesat standul cu ajutorul unei console de monitorizare online si vor primi statistici la finalul fiecarei zile despre numarul total al vizitatorilor.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Romania: 32 de blocuri reabilitate in sase ani Romania: 32 de blocuri reabilitate in sase ani
"Prima casa" la CEC a iesit mai scumpa decat creditul standard in lei - 08 Iulie 2009
Singura constanta a preturilor la terenuri in Bucuresti: crestere Singura constanta a preturilor la terenuri in Bucuresti: crestere
Explozie de garsoniere in Bucuresti Explozie de garsoniere in Bucuresti
Peste 5000 de apartamente noi la Condominium Expo - 16 Octombrie 2009 Peste 5000 de apartamente noi la Condominium Expo - 16 Octombrie 2009
\ \"Case care plang\" la Anuala de Arhitectura

Vezi mai multe articole