on

Robinetii de apa: pot fi inlocuiti pe cont propriu?

04 iulie, 2024

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Igiena personală, curățenia în locuință și efectuarea diverselor sarcini casnice, cum ar fi spălarea vaselor sau a legumelor și fructelor depind de apa de la robinet, motiv pentru care instalația trebuie să fie una cât mai bine executată. Ar fi de-a dreptul frustrant să aștepți o zi sau poate chiar două pentru un specialist pentru efectuarea unei astfel de instalații, în contextul în care ai nevoie de apa de la robinet în fiecare zi. Pentru a evita astfel de situații neplăcute, cum ar fi să înveți să înlocuiești robinetul pe cont propriu? Citește mai departe și ia-ți doza de informație!

 

cum schimb robinetii de apa

 

Robineții din casă: pașii principali pentru schimbarea acestora

Odată cu trecerea timpului, este posibil ca robinetul vechi să se defecteze și să funcționeze deficitar sau chiar să nu mai funcționeze deloc. Înainte de a începe procedura de înlocuire și de a lua în considerare un model din gama Utilul, verifică lista de dimensiuni robineți apă pentru a te asigura că se vor potrivi de minune. Iată care sunt pașii de care trebuie să ții cont pentru un montaj de calitate.

 

Scoate robinetul vechi

Dedesubtul chiuvetei există două valve pe care trebuie să le răsucești în sensul acelor de ceas. Făcând acest lucru, vei opri alimentarea cu apă și vei elimina riscul de inundare a băii sau bucătăriei. Ulterior, după închidere, pornește robinetul până la capăt, pentru a se scurge apa din instalație și a preveni apariția accidentelor.

 

Ai nevoie de o cheie combinată!

Tot dedesubtul chiuvetei se vede clar că legătura dintre conducte și robinet se realizează cu ajutorul a două furtunuri flexibile, cu aspect metalizat.

Localizează capetele de jos și cu ajutorul cheii combinate, deșurubează piulițele pe care le găsești acolo. Tot cu ajutorul acestei ustensile, desfă și șurubul care leagă robinetul de chiuvetă.

 

Îndepărtează garnitura metalică!

După ce ai ținut cont de pașii amintiți mai sus, tot ce trebuie să faci este să scoți garnitura metalică doar cu ajutorul mâinii, pentru că acum nu mai este susținută de nimic. După aceea, poți scoate robinetul vechi doar trăgând de acesta în sus. Scoate și garnitura de plastic poziționată între chiuvetă și robinet, aceasta fiind utilă pentru protejarea materialului chiuvetei.

 

Cum să instalezi noii robineți cât mai rapid?

 

Știai că este mult mai ușor să instalezi robineți decât să-i scoți? Dacă ai trecut de etapele de mai sus, acum te vei bucura de o procedură rapidă și ușor de realizat, pe care o poți efectua până într-o jumătate de oră. Asigură-te că știi ce dimensiuni îți trebuie la robinet, astfel încât totul să decurgă lin și fără probleme.

 

Pentru început, trebuie să așezi cu atenție cele două furtunuri flexibile în spațiile de cald și rece care se află în partea de jos a robinetului, iar apoi, treci cu garnitura din plastic amintită mai devreme de-a lungul furtunurilor și așaz-o la baza sa. Așază șurubul care leagă robinetul de chiuvetă, iar după ce te-ai asigurat că este bine amplasat, fixează-l corect cu ajutorul unei șurubelnițe.

 

Ulterior, introdu cele două furtunuri în orificiul chiuvetei, amplasând și robinetul, iar apoi fixează-l cu ajutorul garniturii metalice pe care ai dat-o jos mai devreme. Folosind cheia combinată, strânge piulița șurubului pentru a fixa garnitura și gata. Bineînțeles, acordă maximă atenție momentului în care așezi furtunurile, pentru a nu inversa apa rece cu cea caldă.

 

Greșeli de evitat când montezi robineți pentru prima dată

 

Pentru un montaj eficient și corect, este important să ții cont de aspectele amintite mai sus. Iată care sunt și greșelile pe care cel mai bine ar fi să le eviți:

 

• nu ești atent la dimensiuni și astfel te alegi cu o bătaie în plus de cap,

 

• nu cumperi robineții dintr-un loc de încredere, existând riscul ca produsul să se defecteze rapid din cauza materialului deficitar,

 

• nu acorzi atenție instrucțiunilor producătorului, ceea ce poate să ducă la o serie de neajunsuri și probleme,

 

• nu te asiguri că nu există scurgeri, fiind la risc de dezvoltare a depunerilor de mucegai sau chiar inundație,

 

• nu fotografiezi țevile, existând riscul să uiți cum să configurezi corect instalația.

 

În oferta Utilul vei găsi o gamă variată de robineți disponibili în multe categorii, cum ar fi cei de golire, cu dublu serviciu, sferă, sferă olandez sau robineți colțar. Aceștia sunt dotați cu mânere care permit o deschidere și o închidere ușoară.

 

Descoperă robineții pe care îi poți găsi la Utilul și cumpără produse de calitate, pe care să nu mai ai nevoie să le înlocuiești în viitorul apropiat. Pentru că în portofoliul său există branduri de încredere, precum Ermetiq, Hydrosfer, Cornat și Everpro, te poți bucura de produse cu un raport calitate-preț excelent.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

3 motive pentru care robinetele cu monocomanda sunt de preferat 3 motive pentru care robinetele cu monocomanda sunt de preferat
GROHE Tempesta, un nou design si tehnologii inovatoare GROHE Tempesta, un nou design si tehnologii inovatoare
Wilo lansează modulul Isar-BOOST5, soluția eficientă și modernă pentru presiunea optimă a apei Wilo lansează modulul Isar-BOOST5, soluția eficientă și modernă pentru presiunea optimă a apei
Obiectele sanitare din casa ta Obiectele sanitare din casa ta
Dus ca un rasfat! Dus ca un rasfat!
Garantia sigurantei si calitatii instalatiilor sanitare Garantia sigurantei si calitatii instalatiilor sanitare

Vezi mai multe articole