\"Romania − locul pentru o investitie imobiliara inteleapta\"

25 septembrie, 2006

comenteaza trimite unui prieten printeaza

- considera analistii britanici din domeniu
 
"Vrei sa stii un secret? Romania este locul pentru o investitie imobiliara inteleapta". Asa incepe un articol aparut pe un cunoscut site de afaceri. Acesta citeaza un studiu realizat de PricewaterhouseCoopers si Channel 4, care spune ca Romania se afla in topul investitiilor imobiliare in Europa pentru urmatorii 10 ani, cu un nivel de 414 la suta al recuperarii investitiilor. "Nu este greu sa vezi de ce multe alte analize impartasesc aceste opinii. Preturile proprietatilor, pentru inceput, sunt sub cele din tarile vecine, precum Ungaria sau Bulgaria", arata sursa citata. In plus, "economia a performat impresionant" in ultimii cativa ani, iar in ianuarie 2007, Romania va deveni membru deplin al UE, fiind estimata o noua crestere sustinuta a sectorului imobiliar.
Cea mai mare parte a atentiei in achizitia de proprietati este concentrata pe statiunile aflate de-a lungul coastei Marii Negre. Cresterea recenta a turismului in aceasta zona este prevazuta sa continue, iar Consiliul Mondial pentru Turism preconizeaza o crestere viitoare de in jurul a 7,9 la suta in perioada 2007-2016, se mai precizeaza in articolul mentionat. Coasta romaneasca a Marii Negre se intinde pe 245 km, cei interesati avand la dispozitie de la rezervatia naturala a Deltei Dunarii la activitatile de timp liber in numeroasele vacante din zona sudica. In timp ce Delta este protejata in mod strict, zona sudica de 72 km a fost dezvoltata, mentioneaza autorul.
 
Potrivit aceleiasi surse, coasta Marii Negre este faimoasa pentru nisipul fin, nivelul redus de salinitate (17 la suta), plajele scaldate usor si absenta teoretica a curentilor, ceea ce este "ideal pentru tinerele familii", comenteaza autorul articolului. Apoi, acesta ofera si cateva detalii despre clima din Romania: "Locatia sa in sud -estul Europei ofera o placuta, calda si uscata clima, peste 21 de grade Celsius intre iunie si septembrie. Cu un sezon de vacanta intins - intre lunile mai si octombrie, exista de asemenea oportunitati maxime pentru venituri rezultate din inchiriere". Dupa ce mentioneaza mai multe detalii despre temperaturile medii vara si iarna, autorul ofera informatii detaliate despre modul in care se poate ajunge in Romania din Marea Britanie, cu avionul, fie cu zboruri directe din Bucuresti, fie cu un avion din Constanta. Printre cele mai bune statiuni de pe coasta Marii Negre sunt mentionate Mamaia, Eforie Nord, Neptun, Venus si Costinesti.
 
Apoi, urmeaza o serie de detalii despre toate acestea, care sunt descrise pe rand, cu toate posibilitatile de petrecere a timpului liber, dar si de tratament.
 
Ulterior, autorul articolului atrage atentia asupra faptului ca pare ca exista informatii limitate in ce priveste "ghidarea" din partea expertilor in cumpararea de proprietati in Romania, dar companiile din Marea Britanie locate aici pot totdeauna sa dea o mana de ajutor celor interesati in cumpararea de proprietati. Astfel, pentru un apartament luxos cu doua dormitoare, cu terasa, la Neptun, "una dintre statiunile romanesti de top de pe coasta Marii Negre", la 150 m de plaja si aproape de toate facilitatile orasului- cinema, teatru de vara, terenuri de sport, parc de distractii pentru copii, centru spa, magazine, resaurante, baruri si cluburi - preturile incep de la 43.000 lire sterline, pentru un dormitor, sau 62.500, pentru un apartament cu doua dormitoare. Exista, de asemenea, un contract de garantie din partea developerului pentru 3 ani.
 
Sursa: Gandul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Creditele ipotecare Creditele ipotecare
Imobiliare Imobiliare
Grupul ROCKWOOL construieste o fabrica de vata minerala bazaltica in Romania Grupul ROCKWOOL construieste o fabrica de vata minerala bazaltica in Romania
Aer mai pur cu Rowenta Intense Pure Air Aer mai pur cu Rowenta Intense Pure Air
Concepte inovatoare pentru constructia de ferestre, prezentate de VEKA in cadrul Fensterbau Frontale 2018 Concepte inovatoare pentru constructia de ferestre, prezentate de VEKA in cadrul Fensterbau Frontale 2018
Pe cati ani este mai avantajos creditul Pe cati ani este mai avantajos creditul "Prima Casa" - 03 Septembrie 2009

Vezi mai multe articole