Sanatatea casei

Locuinta a devenit refugiul nostru pentru poluarea la care suntem expusi in fiecare zi, de aceea trebuie sa stim ce avem de facut pentru a ne asigura ca sanatatea casei este la valori maxime.

on

Cate tipuri de apa exista si care sunt cele mai bune pentru consum?

01 noiembrie, 2022

Suntem peste 70% apa iar apa pe care o consumam are un rol foarte important in organismul nostru. Cu siguranta ai auzit despre faptul ca trebuie sa consumam cel putin 2 l pe zi pentru a ramane hidratat si avea parte de un nivel ridicat al energiei si o functionare optima a creierului si organismului in general. Cu toate ca atunci cand ne gandim la apa, avem tendinta sa credem ca exista doar doua sau trei tipuri, afla ca exista mai multe tipuri. Anumite ape contin mai multi nutrienti decat altele. Asadar unele ape iti pot aduce avantaje mari sau din contra, te pot afecta pe termen lung ... Din acest motiv este indicat sa fii foarte atent la apa pe care o bei. Iata cateva dintre tipurile de apa din care poti opta. Apa de la robinet Un tip de apa consumat de foarte multi oameni, este folosit…

mai mult >
on

Curatenia de primavara – Sfaturi, sugestii si trucuri

21 aprilie, 2022

Fiecare locuinta, indiferent de dimensiune sau de cat de des este folosita, primavara are nevoie de o curatenie serioasa. Curatenia ofera liniste si stare de confort. Indepartarea murdariei si ordonarea spatiului te ajuta sa fii mai relaxat, in timp ce un spatiu haotic iti provoaca o stare de anxietate. Si cum primavara se apropie cu pasi repezi ti-am pregatit un articol cu sfaturi si trucuri care sa iti usureze munca si sa te ajute sa cureti repede si eficient. Curatenia temeinica necesita timp. Cand te confrunti cu sarcina curatarii intregii case s-ar putea sa fii tentat sa renunti inainte de a incepe. Iti recomandam sa iti pregatesti un plan de atac. Noteaza pe hartie toate lucrurile pe care le ai de facut in fiecare camera. Pentru o curatenie ca la carte nu uita sa respecti ordinea operatiunilor.…

mai mult >
on

Curatenia de primavara – Trucuri eficiente

24 februarie, 2022

Fiecare locuinta, indiferent de dimensiune sau de cat de des este folosita, primavara are nevoie de o curatenie serioasa. Iar cum timpul ne preseaza, este important ca aceasta sa fie facuta cat mai eficient, dar cu minimum de efort. De aceea, venim in sprijinul tau cu cateva sfaturi extrem de practice. Dar inainte de toate, asigura-te ca ai la indemana toate produsele de curatenie de care ai nevoie pentru o curatenie generala. Aopi stabileste un mic plan, ce ai de facut, de unde incepi si unde termini. Nu ar fi rau sa faci de la inceput o lista cu toate activitatile pe care le ai de facut in fiecare camera, incepe intotdeauna de sus, tavanul, perdelele si tot asa. 1. Foloseste ziare Prosopul de hartie nu e cea mai buna solutie pentru stergerea suprafetelor, mai ales daca vorbim de sticla.…

mai mult >
on

Sansa ca prosopul tau sa nu contina bacterii e asemanatoare cu cea a castigului la pariuri

01 octombrie, 2020

Da, ai citit bine. Probabilitatea ca prosoapele tale sa fie perfect curate si igienizate este una destul de mica. Ca sa vorbim in cifre, 89% dintre prosoapele de bucatarie contin bacteriii coliforme, conform unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Arizona. Cauza? Mediul umed in care stau bacteriile este proprice inmultirii lor. Ce putem face, asadar, pentru a avea cu adevarat prosoape curate? Spala-le regulat. Daca te intrebi cat de des inseamna asta, specialistii recomanda cel putin o data pe saptamana; Alege un detergent potrivit. Asigura-te ca utilizezi un detergent puternic, dar care sa si protejeze tesaturile, avand in vedere ca au nevoie de spalari frecvente. O varianta foarte buna este detergentul lichid Asevi Max Eficacia care elimina cu desavarsire murdaria, lasandu-ti…

mai mult >
on

Combaterea soarecilor si sobolanilor

05 august, 2020

Soarecii si sobolanii sunt rozatoare omnivore care reusesc sa se adapteze extrem de usor la orice tip de mediu. Acestia se hranesc atat cu cereale, legume, cat si cu diferite resturi menajere si chiar cu mancarea destinate animalelor, astfel ca ajung sa se simta confortabil chiar si in jurul locuintelor care nu au un depozit de cereale in imediata apropiere. Ce trebuie sa stii despre soareci si sobolani: Se inmultesc foarte repede. Soarecii sunt albi, gri, negri sau maro, iar la maturitate pot masura pana la 10 cm. Sobolanii sunt gri, negri sau maro si pot ajunge la o lungime de pana la 25 cm. Durata de viata a unui soarece este cuprinsa intre 1.5 si 2 ani, dar uneori un exemplar poate trai si 3 ani. Doua exemplare care ajung pana la varsta de 3 ani sunt capabile sa produca pana la 6.000 de…

mai mult >