Sanatatea casei

Locuinta a devenit refugiul nostru pentru poluarea la care suntem expusi in fiecare zi, de aceea trebuie sa stim ce avem de facut pentru a ne asigura ca sanatatea casei este la valori maxime.

on

Tu dezinfectezi sau doar cureti pardoselile? Afla care sunt pasii corecti.

22 iunie, 2020

O pardoseala curata nu este neaparat si una fara bacterii. Iar, dupa cum bine stim cu totii de cateva luni, riscul raspandirii virusilor si germenilor este crescut. Fiecare dintre noi incearca, asadar, sa faca tot ce ii sta in putinta pentru a preveni infectarea. Dar oare o facem corect? De exemplu, stiai ca podeaua din fata chiuvetei din bucatarie gazduieste mai multe bacterii decat cosul de gunoi? Numarul lor este chiar dublu, conform unui studiu realizat de Consiliul de Igiena Globala. Da, exista bacterii si germeni in locurile cele mai neasteptate in casa pe care o consideram curata. Una dintre greselile frecvente pe care multi dintre noi o facem este aceea de a curata pardoselile, insa nu si de a le dezinfecta. Atentie: cele doua activitati nu sunt sinonime! Asa ca iata un ghid simplu…

mai mult >
on

Casa nepoluata

17 iunie, 2020

Cu totii ne dorim o casa care sa consume cat mai putina energie, indiferent ca vorbim de energie termica, electrica, pentru climatizare ... dar in acelasi timp, sa beneficiem de un confort cat mai bun in interiorul locuintei. Fie ca discutam de o locuinta la bloc sau la casa, sistemul constructiv de realizare al caselor presupune utilizarea unor solutii si materiale care duc la o anume etanseitate. Mai mult, din dorinta de a reduce pierderile de energie, se opteaza pentru solutii de termoizolare exterioara, montarea unor ferestre cu o etanseitate foarte buna, utilizarea unor membrane etanse la interior in cadrul sistemelor de izolare interioara etc. Toate aceste solutii ce sunt impuse inclusiv de normativele specifice sunt obligatorii astazi dar trebuie sa fim constienti ca la pachet cu avantajele…

mai mult >
on

Confortul casnic | Cand devine spatiul casei noastre supraaglomerat?

27 aprilie, 2020

Cunoasteti, desigur, bancul cu capra! Acela cu rabinul intelept, la care ajunge un om disperat: - Rabbi, nu stiu ce sa ma mai fac! Uite, locuiesc intr-o casa de 80 metri patrati cu sotia si cei trei copii... si acum a venit in vizita si soacra mea. Nu mai am un colt de liniste! Rabbi il asculta cu atentie si-l intreaba: - Ai vreun animal prin curte? - Am un magar! Zice omul. - Atunci, asculta sfatul meu: baga magarul in casa si vino maine la mine sa-ti dau solutia! Zis si facut, omul se intoarce la casa lui si, cu toata impotrivirea magarului si a familiei sale, baga si magarul in casa. A doua zi, la Rabbi. - Cum e? Intreaba acesta. - Mai rau, Rabi. - Atunci, fii atent, mai ai animale prin curte? - Da, vreo trei gaini. - Baga-le si pe acelea in casa si vino maine la mine! Omul asculta. A treia…

mai mult >
on

Pot lampile UVC face diferenta in spitale?

17 aprilie, 2020

Cercetatorii din intreaga lume isi unesc fortele si lucreaza neintrerupt pentru dezvoltarea unui tratament si limitarea efectelor cauzate de COVID-19, pandemia care s-a extins rapid si la nivelul tarii noastre. Specialistii in iluminat de la Signify vin in sprijinul acestora si prezinta beneficiile pe care iluminatul le poate avea si in tratarea pacientilor. Desi lampile Philips cu radiatii UVC nu pot trata in mod direct oamenii, contributia lor este semnificativa. Ce sunt radiatiile UVC? Radiatia UVC este invizibila pentru ochiul uman, cu lungimea de unda cuprinsa intre 100 si 280nm. La lungimea de unda specifica de 253,7 nm, aceasta poate fi utilizata pentru dezinfectare sau purificare, deoarece distruge ADN-ul microorganismelor, facandu-le inofensive. Cum pot fi aplicate radiatiile UVC?…

mai mult >
on

Sanatatea casei noastre in vreme de pandemie - MisiuneaCasa din nou la radio!

10 aprilie, 2020

Exista o realitate care poate fi cunoscuta, dincolo de simturi, folosind ratiunea (cunoasterea si gandirea logica). Ratiunea este un instrument minunat si daca il folosim in mod corect, ne va feri si de amenintarile care nu se vad, nu se aud si nu au miros... in mod imediat. Invatam cu totii, in aceste zile ale pandemiei, ca aerul pe care-l respiram are o importanta vitala pentru sanatatea noastra. Iar aceste vremuri tulburi ne permit sa reflectam atat la starea noastra de bine, cat si la sanatatea locuintei pe care o detinem. De aceea, este important sa constientizam si sa invatam pana la obisnuinta, cateva lucruri simple, cum ar fi: sa descoperim condensul, mucegaiul, petele umede, bolile peretilor nostri si sa luam in serios avertismentele pe care ele ni le transmit, dar si efectele pe…

mai mult >